DB Personal: de geknipte service voor uw vermogen vanaf 150.000 euro?

Portefeuille

DB Personal: de geknipte service voor uw vermogen vanaf 150.000 euro?

28 oktober 2021 - Leestijd 3 min. 

Geschreven door

Dirk Huybrecht
Segment Manager Personal Banking

Samengevat:

DB Personal is een gespecialiseerde service voor beleggers die een vermogen van meer dan 150.000 euro hebben. De Personal Banking-dienst begeleidt u nog actiever en persoonlijker voor slechts 75 euro per kwartaal. U geniet onder meer van:
  • De internationale expertise van de Deutsche Bank groep
  • Een persoonlijk adviseur
  • Aantrekkelijke tarieven voor uw beleggingen
  • Krachtige onlinetools en een driemaandelijks portefeuillerapport
  • Exclusieve beleggings- en kredietoplossingen
  • Toegang tot vermogensplanningadvies (via uw Personal Banking adviseur)

Ontdek wat onze klanten erover zegden in ons tevredenheidsonderzoek.

Bij Deutsche Bank streven wij ernaar alle cliënten de dienstverlening te bieden die bij hen past. Elke belegger heeft andere plannen, een ander vermogen, andere verwachtingen op vlak van maatwerk, enzovoort.

Afgestemd op uw financiele situatie en plannen

“Vertel me over uzelf, uw situatie, uw verwachtingen en uw plannen.” Dat is altijd het startpunt van een DB Personal-relatie. Uw persoonlijke adviseur staat aan uw zijde om u te adviseren. Hij of zij leert uw persoonlijke situatie kennen en geeft advies.

Omdat uw situatie, behoeften en plannen uniek zijn, bepaalt u eerst samen met uw adviseur uw beleggersprofiel: uw Financial ID. Rekening houdend met uw beleggingsdoelstellingen, kennis en ervaring volgt uw adviseur uw portefeuille op. Om echt gepersonaliseerd te kunnen werken, begeleiden adviseurs maar een beperkt aantal cliënten proactief. De meeste adviseurs volgden een uitgebreide opleiding als personal financial planner aan de Antwerp Management School.

Bent u vertrouwd met de financiële markten en wil u uw beleggingen liever alleen opvolgen? Dat kan, want de DB Personal service moduleert zich naargelang uw wensen en behoeften. U kunt dus profiteren van alle andere voordelen terwijl u uw portefuille alleen opvolgt.

Wereldwijde expertise in beleggen

De unieke en soms complexe behoeften van onze cliënten begrijpen en onze expertise in proactief en relevant advies vertalen. Daar gaan we voor bij Deutsche Bank. We ontwikkelen het vermogen van onze cliënten in overeenstemming met hun persoonlijke doelstellingen. Het belangrijkste verschil met andere spelers op de Belgische markt, is onze internationale expertise. Deutsche Bank is actief in meer dan 70 landen. De expertise en de vooruitzichten van ons globale Chief Investment Office (CIO) vormen het uitgangspunt van ons beleggingsadvies.

Als DB Personal-cliënt profiteert u via verschillende kanalen van die expertise:

  • Uw DB Personal adviseur: hij of zij is voortdurend op de hoogte en begeleidt u bij uw beleggingskeuzes in duidelijke taal (let wel, het beleggingsadvies heeft geen betrekking op individuele aandelen).
  • Uw trimestrieel rapport: om de drie maanden ontvangt u een begrijpelijk rapport over al uw beleggingen.
  • Uw beheertools: u kunt uw portefeuille 24/7 via Online Banking en de MyBank-app opvolgen. Dankzij een alert- en berichtensysteem wordt u gewezen op gebeurtenissen die een impact op uw portefeuille kunnen hebben. Uw Online Portfolio Manager werkt ook als een prognose-instrument, waarmee u een beeld krijgt van uw toekomstige kasstromen (rente, coupons …).

Exclusieve oplossingen

Bij Deutsche Bank profiteert u van een breed aanbod aan beleggingsfondsen1 van 34 internationaal gerenommeerde vermogensbeheerders en van onze oplossing voor strategische activa allocatie. Als Personal Banking-cliënt krijgt u daarbovenop toegang tot exclusieve financiële oplossingen.

We bieden een uitgebreid gamma discretionaire portefeuilles aan (laten beleggen), onder de naam DB Private Solutions. Instappen kan vanaf 100.000 euro en het principe is eenvoudig: u delegeert, wij beheren. Op basis van uw financiële doelstellingen en de risico’s die u kan en wil nemen, kiest u een van de discretionaire portefeuilles uit het aanbod. Een team van ervaren managers neemt dan vervolgens de beleggingsbeslissingen voor u.

Lage tarieven

Beleggen tegen lage tarieven? Als DB Personal-cliënt doet u ook hier uw voordeel. Zo is bijvoorbeeld de instapvergoeding voor het hele gamma beleggingsfondsen dat we verdelen, beperkt tot 1%2 . Koopt of verkoopt u effecten online op de beurs? Ook hier ligt het tarief voor onze DB Personal-cliënten 33% lager dan het standaardbeurstarief (dat al tot de beste in België behoort).

Uw adviseur kan u ook helpen om projecten die u na aan het hart liggen te financieren en realiseren. Als DB Personal-cliënt hebt u toegang tot een exclusieve kredietoplossing: DB Investment Loan3. Met dit type lening kunt u uw projecten financieren zonder uw beleggingen te verkopen. Door ze in onderpand te geven, blijft u profiteren van hun potentieel rendement. Wil u uw huis renoveren, een tweede verblijf kopen of een zwembad in uw tuin aanleggen? Met DB Investment Loan kunt u uw beleggingsportefeuille behouden én uw plannen verwezenlijken. Bovendien geniet u van een aantrekkelijke rentevoet door uw lening voor een onroerend goed te dekken met uw beleggingsportefeuille. Deze kredietoplossing is beschikbaar voor DB Personal-cliënten vanaf een krediet van 100.000 euro.

Uw gezin ondersteunen?

Onze benadering van vermogensplanning is erop gericht om uw vermogen in overeenstemming met uw situatie. Maar in de loop van uw leven zullen uw situatie, uw doelen en plannen wellicht veranderen. Ook hier is uw persoonlijke relatiebeheerder, samen met onze experts in vermogensplanning, uw beste bondgenoot. Hij of zij kent uw verwachtingen, vermogen en gezinssituatie, en beschikt over de ervaring om u op elk moment bij te staan.

Uw persoonlijk adviseur werkt dagelijks samen met verschillende specialisten op het gebied van vermogensplanning. Indien nodig doet uw adviseur een beroep op zijn/haar collega’s van het Estate Planning-team om u een nauwkeurig, gepersonaliseerd en onpartijdig antwoord te geven.

Wat onze cliënten zeggen …

In ons jongste tevredenheidsonderzoek vroegen we onze DB Personal-cliënten wat zij waarderen aan onze Personal Banking service. Enkele reacties.

"Ik apprecieer de follow-up van mijn portefeuille en de aanbevelingen van mijn adviseur. Hij kent me door en door en er is een echte vertrouwensrelatie ontstaan. Ik ben hier heel tevreden over! Ook de optie om een deel van mijn portefeuille te laten beheren door een team van beleggingsexperts waardeer ik sterk."
T.C., ANTWERPEN
"Bij Deutsche Bank heb ik een heel brede portefeuille en een duidelijke beleggingsstrategie. De manier waarop mijn beleggersprofiel samengesteld wordt is erg professioneel. De medewerkers zijn bekwaam en ik heb alle online tools die ik nodig heb."
L.V., LUIK
"Ik apprecieer het persoonlijk beleggingsadvies, de beperkte kosten van dit advies en de gepersonaliseerde beleggingsvoorstellen. Ook de opvolging via de driemaandelijkse rapporten waardeer ik."
W.D., BRUGGE
Ook genieten van de voordelen van DB Personal?

Maak een afspraak door te bellen naar 078 15 11 11 of ontdek er hier meer over. 

Let op, geld lenen kost ook geld

1 Het begrip ‘fonds’ wordt over het algemeen gebruikt voor een instelling voor collectieve belegging (ICB), die het statuut van een ICBE (UCITS)
of van een AICB (niet-UCITS) kan hebben. Een ICB kan bestaan uit compartimenten. Fondsen zijn blootgesteld aan risico’s. Hun waarde kan zowel stijgen als dalen en het is mogelijk dat de beleggers het bedrag van hun belegging niet kunnen recupereren.

2 tenzij anders vermeld (opgelegd door de fondsbeheerder)

3 De DB Investment Loan met onroerende bestemming is een kredietovereenkomst onderworpen aan de bepalingen van het Boek VII van het Wetboek Economisch Recht met betrekking tot het hypothecair krediet. Indien het krediet een roerende bestemming heeft of renovatiewerken financiert, is de DB Investment Loan een lening op afbetaling onderworpen aan de bepalingen van het Boek VII van het Wetboek Economisch Recht met betrekking tot het consumentenkrediet. De DB Investment Loan wordt verstrekt op voorwaarde dat aan bepaalde bijzondere voorwaarden wordt voldaan, zoals een analyse van de kredietwaardigheid en de terugbetalingscapaciteit van de aanvrager, de minimale onderpandswaarde van de effectenportefeuille en de looptijd van de lening. Alleen voor DB Personal en Private Banking-clienten. De toepasselijke algemene voorwaarden zijn verkrijgbaar bij de kantoren van Deutsche Bank in Belgie. De aanvaarding van de lening is afhankelijk van het besluit van de kredietverstrekker.

×