DB Investment Loan – onze unieke lening

DB Investment Loan – onze unieke lening1

 
JKP op 10 jaar: VAR_TAEG%*

Let op: geld lenen kost ook geld

Wilt u geld lenen voor uw verbouwing, zwembad of tweede verblijf? Wacht niet langer met het realiseren van uw droom en ontdek ons unieke krediet, waarbij u een lening kunt aanvragen vanaf 100.000 euro, op basis van uw effectenrekening.

geld lenen voor vastgoed
Lenen voor aankoop vastgoed

Al jaren op zoek naar dat tweede verblijf aan zee of die vakantiewoning in Spanje of Frankrijk? Of wilt u liever investeren in een opbrengsteigendom of beleggingspand?

Financier uw tweede verblijf zowel in België als in het buitenland met onze lening op maat. Met een DB Investment Loan kunt u geld lenen door uw financiële beleggingen in pand te geven. U hoeft uw portefeuille dus niet te verkopen, en kunt de potentiële opbrengsten en inkomsten ervan behouden. Want u blijft de volledige eigenaar van uw effectenrekening. U hebt bovendien geen notariële akte nodig voor de inschrijving van uw lening, dus die kosten kunt u alvast vermijden.

Inspiratie:

 • Een gîte in Frankrijk
 • Een opbrengsteigendom
 • Een studio in Brussel
 • Een appartement aan zee
geld lenen voor renovatie
Lenen voor renovatie

Een totaalrenovatie met een nieuwe keuken en design badkamer, eindelijk werk maken van die zolderrenovatie met een nieuw dak? Daarnaast nog zonnepanelen installeren of een andere energiebesparende aanpassing aan uw woning uitvoeren?

Financier al uw renovatiewerken met onze lening op maat. Met een DB Investment Loan leent u geld door uw financiële beleggingen in waarborg te geven. Uw activa blijven dus belegd en brengen verder potentiële inkomsten op waarvan u de begunstigde blijft.

De rentevoet komt bovendien heel wat lager uit dan bij een klassieke persoonlijke lening.

Inspiratie:

 • Een design badkamer & keuken
 • Isolatie van uw dak & woning
 • Installeren van zonnepanelen
geld lenen voor projecten
Lenen voor vrije tijd

Eindelijk genieten van je eigen verwarmde zwembad? Een nieuwe oldtimer op het oog? Of liever investeren in kunst?

Financier uw droomprojecten met onze lening op maat. Met een DB Investment Loan kunt u een krediet aanvragen door uw financiële beleggingen in waarborg te geven.

U blijft zo de eigenaar van uw effectenrekening en kunt uw portefeuille dus houden, net als de potentiële opbrengsten en inkomsten ervan. De rentevoet komt bovendien heel wat lager uit dan bij een klassieke persoonlijke lening.

Inspiratie:

 • Kunst voor in het salon
 • Een oldtimer Porsche 911 Speedster
 • Een zwembad met poolhouse
geld lenen voor andere projecten
Lenen voor andere projecten

Financiering nodig voor de uitbreiding van uw praktijk? Of een overbruggingskrediet in afwachting van een uitbetaling?

Financier professionele en andere projecten met onze lening op maat. Met een DB Investment Loan kunt u geld lenen door uw effectenrekening in pand te geven.

U blijft zo de volledige eigenaar van uw portefeuille, net als de potentiële opbrengsten en inkomsten ervan. De rentevoet komt bovendien heel wat lager uit dan bij een klassieke persoonlijke lening.

Inspiratie:

 • De herinrichting van uw kantoor
 • Successierechten betalen
 • Studies in het buitenland financieren

Hoe werkt dit type krediet?

Wij analyseren elke lijn van uw effectenrekening op basis van verschillende criteria (waarde van de portefeuille, type belegging, resterende looptijd, valuta, volatiliteit, liquiditeit, rating enz.) en bepalen dan het bedrag dat u kunt lenen.

Hoe werkt dit type krediet?
 • De looptijd van een krediet bedraagt minimum 6 maanden en maximaal 10 jaar.
  • De rentevoet, die vastligt voor de hele looptijd van het krediet, wordt bepaald op basis van de marktrente in de periode dat het krediet wordt aangegaan.
   • U kunt daarnaast kiezen voor een lening met vaste maandelijkse kapitaalaflossingen en interestbetalingen of een zogenaamde bullet-lening, een aflossingsvrij krediet waarbij u enkel de trimestriële interesten betaalt en het kapitaal op het einde van de termijn in één keer terugbetaalt.
    • U betaalt een vaste dossierkost van € 250* per dossier en verder geen (jaarlijkse) kosten.

     * Tarieven geldig vanaf 01/01/2021

     Geïnteresseerd in deze lening?


     of

     Hebt u nog vragen over onze dienstverlening?

     1 De DB Investment Loan met onroerende bestemming is een kredietovereenkomst onderworpen aan de bepalingen van het Boek VII van het Wetboek Economisch Recht met betrekking tot het hypothecair krediet. Indien het krediet een roerende bestemming heeft of renovatiewerken financiert, is de DB Investment Loan een lening op afbetaling onderworpen aan de bepalingen van het Boek VII van het Wetboek Economisch Recht met betrekking tot het consumentenkrediet.

     2 Onder voorbehoud van aanvaarding van uw dossier en de naleving van bepaalde bijzondere voorwaarden, zoals de analyse van de solvabiliteit van de aanvrager, de minimumwaarde van de inpandgeving van de effectenportefeuille en de looptijd van het krediet of het doel van het krediet.

     Contact
     Vraag uw gratis brochure aan
     Geïnteresseerd?
     ×