Meer weten over fondsen

 • Wat is een fonds?
  Een fonds (ook wel Instelling voor Collectieve Beleggingen genoemd) brengt de door een aantal beleggers ingebrachte bedragen samen en spreidt dit totale kapitaal over verschillende beleggingsproducten zoals aandelen en obligaties. Het totaal van het belegde kapitaal wordt vervolgens verdeeld in deelbewijzen waarop u kunt intekenen.
 • Wat zijn de voordelen?
  U belegt onrechtstreeks in een korf van activa verdeeld over verschillende landen en/of sectoren. U vermindert zo het risico dat inherent is aan elke unieke belegging.
 • Wat zijn de risico's?

  Het risico van een fonds wordt voor een groot deel bepaald door de activa waarin het mag beleggen. Maar het fonds kan ook blootgesteld worden aan andere risico's.

 • Hoe beginnen?

  Er zijn verschillende mogelijkheden:

Onze partners

Weet u waarom wij het meest interessante aanbod hebben? Wij kiezen wat het best is voor u, of het nu gaat om onze producten of die van de concurrenten.

Al onze partners

Interesse? Vragen?

Maak een afspraak in een van onze agentschappen of contacteer ons

1 De term 'fonds' is de gebruikelijke benaming voor een Instelling voor Collectieve Beleggingen (ICB), die kan bestaan onder het statuut van een ICBE (UCITS) of een AICB (niet-UCITS), en die diverse rechtsvormen kan aannemen (bevek, GBF enz.). Een ICB kan compartimenten bevatten. De fondsen zijn onderhevig aan risico’s. Ze kunnen zowel stijgen als dalen en mogelijk krijgen beleggers het bedrag van hun belegging niet terug.

2 Trackers, ook wel ETF's (Exchange Traded Fund) genoemd, zijn fondsen die op de beurs noteren, waardoor u ze gedurende de hele beursdag kunt kopen en verkopen, zoals beursgenoteerde effecten. Trackers streven ernaar het verloop van een vooraf bepaalde beursindex zo getrouw mogelijk na te bootsen.

3 Morningstar, Inc. is een onafhankelijke leverancier van beleggingsanalyses. De Morningstar rating is een kwantitatieve evaluatie van de prestaties van een fonds in het verleden. Deze wordt maandelijks bijgewerkt. Het criterium bij de toekenning van sterren is gebaseerd op de risico-aangepaste prestatie. De geanalyseerde fondsen krijgen 1 tot 5 sterren, waarbij 5 sterren de hoogste rating is. Meer info op http://www.morningstar.be/be/news/34914/de-morningstar-rating.aspx. Meer informatie over de ratings is ook beschikbaar bij Deutsche Bank AG Bijkantoor Brussel.

4 De volledige namen van de fabrikanten (beheerders) staan op de volgende pagina (detailpagina van het fonds).

5 Voor meer details over het aanbod, kunt u het reglement DB Investment Plan raadplegen.

6 Op basis van het bruto-volume.