Uw vermogen in bekwame handen

Estate Planning & Vermogen - 11 september 2023

Uw vermogen in bekwame handen

Samengevat

  • Deutsche Bank biedt een uitgebreide opleiding in Financial Planning voor nieuwe Personal Advisors via de Antwerp Management School aan. Dit jaar behaalde een twintigtal collega’s hun certificaat.
  • De opleiding geeft onze adviseurs extra achtergrond en het vertrouwen om gevoelige of complexe financiële gesprekken aan te gaan met cliënten.
  • Deutsche Bank is actief op zoek naar zowel jonge als ervaren talenten voor de functies van Personal Advisor en Private Banker.

Uw vermogen proberen beschermen en helpen ontwikkelen, dat is de missie van elke Personal Advisor. Behalve hun economische achtergrond en hun sterke interesse in de financiële markten, volgen al onze nieuwe adviseurs een intensieve opleiding aan de Antwerp Management School (AMS). Deutsche Bank werkt hiervoor ondertussen 18 jaar samen met dit gerenommeerde opleidingsinstituut. Verschillende opleidingen bij AMS behoren in hun categorie tot de top 100 van ’s werelds beste, volgens de ranking van The Financial Times1.

Van erfrecht tot pensioenen

De opleiding strekt zich uit over een heel schooljaar waarbij de studenten om de twee weken een volledige dag ondergedompeld worden in een breed scala aan onderwerpen: beleggingsleer, erfrecht, huwelijksvermogensrecht, testamenten, planningstechnieken, personenbelasting, sociale zekerheid en aanvullend pensioen (zoals groepsverzekeringen). Op het einde van de opleiding wacht een examen en dient elke adviseur een complexe vermogenscase te analyseren en hierop adviezen te formuleren.

"Elke Personal Advisor - ongeacht zijn of haar achtergrond of diploma - kan deelnemen aan de gegeerde opleiding", vertelt Glenn Goovaerts (HR Country Head). "Dat elke Personal Advisor de opleiding volgt en een certificaat ontvangt indien hij of zij slaagt, staat niet alleen mooi op hun cv. Het is in de eerste plaats vooral een kwaliteitsgarantie voor elke cliënt dat er een bekwame adviseur voor hem of haar zit."

Van theorie naar praktijk

De opleiding is exclusief ontwikkeld voor Deutsche Bank. Financieel beheer, successierechten, planningstechnieken … : al deze domeinen worden gedoceerd door professionals in hun vakgebied, zodat onze medewerkers de theorie naar de praktijk kunnen vertalen. De opleiding wordt bovendien jaarlijks geëvalueerd en aangepast aan de relevantie voor onze cliënten. Zo leggen we voortaan meer de focus op successieplanning, een thema waar cliënten veel meer vragen over hebben.

Een goed gesprek

De opleiding geeft de Personal Advisors niet alleen extra bagage. "Ze geeft ook het vertrouwen om het gesprek aan te gaan met cliënten over thema's die misschien minder evident zijn of gevoelig liggen", vertelt Philippe Baervoets (Head of Estate Planning). "Bankieren draait om vertrouwen, en ook durven praten over delicatere topics die de cliënt aanbelangt." Iemands financiële situatie gaat niet alleen over rendement nastreven, maar ook over gezin en familie, dromen, ambities, en soms zelfs zorgen en angsten. Dankzij hun opleiding bij het AMS kunnen onze adviseurs deze noden en doelstellingen sneller detecteren, waardoor de samenwerking met onze Estate Planning afdeling veel sneller en efficiënter kan verlopen.

Kennis heropfrissen

Ook na de opleiding blijft elke medewerker zich verder ontwikkelen en bijscholen. Het landschap is immers voortdurend in beweging. Veranderingen in wetgeving, economische ontwikkelingen, technologische vernieuwingen en veranderende verwachtingen maken een leven lang leren een absolute noodzaak voor al onze adviseurs. Daarom organiseren we elk jaar voor al onze Personal Advisors onder meer een opleidingsdag waarin we de materie heropfrissen en de nieuwigheden uiteenzetten.

Maxim Persyn - Personal Advisor in Advisory Center Sint-Denijs-Westrem

“Vermogensplanning gaat verder dan enkel cijfers optellen”

Van beleggingsleer tot huwelijksvermogensrecht, en van fiscaliteit tot successieplanning: als Personal Advisor kan je niet in alles gespecialiseerd zijn. Maar het is wel belangrijk om een stevige basis te hebben. En dat is precies wat deze opleiding ook heeft gebracht voor Maxim Persyn (30).

“Elke cliënt is uniek, heeft een andere achtergrond, een andere familiale situatie, en andere (financiële) verwachtingen en uitdagingen”, vertelt Maxim. “Het is mijn taak om de diepte in te gaan en echt te begrijpen wat de cliënt nodig heeft, zodat hij of zij met volle gemoedsrust vooruit kan kijken. En dat is niet alleen een kwestie van de rekenmachine boven te halen en cijfers op te tellen.”

Om cliënten te helpen navigeren heeft een Personal Advisor natuurlijk bagage en kennis nodig. “Op de schoolbanken en in de praktijk steek je al veel op. Maar de opleiding die ik samen met een twintigtal collega’s kon volgen aan de Antwerp Management School opende een extra dimensie aan details en inzichten die je niet zomaar in studieboeken vindt”, stipt hij aan.

“De docenten zijn stuk voor stuk experts in hun veld - advocaten, fiscalisten ... - en maken voortdurend de vertaalslag naar de praktijk”, vervolgt hij. “De opleiding heeft me verder geëquipeerd om vermogensvraagstukken voor cliënten te ontcijferen en hen te informeren over mogelijke oplossingen. Dikwijls hebben mensen geen duidelijk zicht op de omvang van hun vermogen, weten ze niet wat er met hun vermogen gebeurt bij een overlijden, of realiseren ze zich bijvoorbeeld niet dat het geld op een rekening op eigen naam ook voor de helft aan de huwelijkspartner kan toebehoren. De opleiding geeft je de competenties om deze en andere zaken te detecteren, waardoor je als Personal Advisor echt het verschil kan maken."

“De investering van Deutsche Bank in deze voortgezette opleiding is niet alleen een blijk van vertrouwen in ons als medewerkers, maar illustreert ook het belang dat aan professionele en persoonlijke groei gehecht wordt”, besluit hij.

Ook werken bij Deutsche Bank?

Deutsche Bank België is steeds op zoek naar zowel jong als ervaren talent. Zowel voor de job van Personal Advisor als Private Banker hebben we momenteel aantrekkelijke mogelijkheden. Bij Deutsche Bank komt je terecht bij een grote internationale speler, voorzien we een doorgedreven opleidingstraject en een gezinsvriendelijke work-life balance, met een flexibele thuiswerkpolicy.

Ontvang het belangrijkste financiële nieuws per e-mail

Nog geen cliënt? Blijf toch op de hoogte over onze beleggingsopportuniteiten en nieuwigheden binnen onze beleggingsdiensten.
U kunt op elk moment uitschrijven.

Deel dit artikel


80.000 euro voor nieuwe projecten River Cleanup

8 augustus 2023

80.000 euro voor nieuwe projecten River Cleanup

Deutsche Bank behaalt in het tweede kwartaal de hoogste omzet sinds 2016

26 juli 2023

Deutsche Bank behaalt in het tweede kwartaal de hoogste omzet sinds 2016

AI zal eerder banen creëren dan vernietigen

11 juli 2023

AI zal eerder banen creëren dan vernietigen

1 Bron: https://rankings.ft.com/schools/410/universiteit-antwerpen-management-school/programme-portfolio

×