“U hoeft uw slaap niet te laten om te beleggen"

Beleggen

“U hoeft uw slaap niet te laten om te beleggen"

3 december 2021 - Leestijd 1 min. 30

De financiële repressie blijft spaarders treffen aangezien de reële rente op spaarrekeningen donkerrood kleurt. Daardoor verliezen spaarders elk jaar meer aan koopkracht. Hoe geraakt u uit deze situatie? Veerle Haenebalcke, Head of Retail & Personal Banking bij Deutsche Bank, geeft de antwoorden.

Wat is uw boodschap aan cliënten die enkel sparen en niet beleggen?

“Een minimum aan spaargeld is noodzakelijk om een buffer te hebben en onvoorziene kosten te kunnen dekken. Maar heel veel Belgen hamsteren te veel en houden er geen rekening mee dat hun spaargeld gedeeltelijk verdampt door de combinatie van lage rente en inflatie. Niets doen is eigenlijk uw vermogen zien smelten, dus verarmen … Maar de tegenreactie komt volop op gang. Als gespecialiseerde beleggingsbank zien we steeds meer mensen, zowel jong als oud, bewust kiezen voor beleggen met advies.”

Kan elke spaarder een belegger worden?

“Om te beleggen hoeft u als spaarder uw principes niet overboord te gooien of uw slaap te laten. Dit op voorwaarde dat u uw portefeuille vakkundig spreidt met een kern die voor genoeg robuustheid zorgt en satellieten die voor extra pit zorgen. De robuuste kern is bestand tegen beursdips – want die zijn onvermijdelijk. Daarrond creëren we satellieten met de focus op thema’s of sectoren waar we opportuniteiten zien. Onze toegewijde adviseurs staan altijd klaar om onze cliënten in alle transparantie op te volgen en alles in verstaanbare taal uit te leggen. Anders kan u volgens mij geen duurzame relatie met cliënten opbouwen.”

Is dit wel een goed moment om (opnieuw) te beginnen met beleggen?

“Het antwoord is ja. De tijd van risicoloos rendement ligt spijtig genoeg achter ons. Om uw geld te beschermen en te laten renderen bent u genoodzaakt iets meer risico te nemen. In functie van uw profiel zijn er genoeg mogelijkheden om dit risico beheersbaar te houden, denk aan gemengde fondsen1, een strategische activa-allocatie aanpak … Er bestaan zelfs gestructureerde producten met een (gedeeltelijke) bescherming van het kapitaal die het rendement van spaarboekjes na inflatie ruimschoots kunnen overtreffen, zoals verschillende analyses over de afgelopen tien jaar aantonen.”

Hoe maakt Deutsche Bank het verschil op het gebied van beleggen?

“Onze beleggingsadviseurs brengen in kaart hoeveel risico u bereid bent te nemen en bekijken met u alle opties op het gebied van liquiditeiten, bescherming en groei. Bij ons krijgt u echt advies op maat. Als cliënt bij Deutsche Bank bent u bij ons aan het juiste adres om uw spaargeld te doen groeien via beleggingen.”

Uw spaargeld aan het werk zetten?

Bel onze experts van Talk & Invest op 078 153 154.

Maak een afspraak in uw Financial Center via 078 156 160 of online.

Benieuwd welke oplossingen wij bieden om uw portefeuille voor u te beheren?

Benieuwd welke oplossingen wij bieden om uw portefeuille voor u te beheren?

Benieuwd welke oplossingen wij bieden om uw portefeuille voor u te beheren?

Ontvang een jaar lang Money Expert, het tijdschrift voor beleggers.

Ontvang een jaar lang Money Expert, het tijdschrift voor beleggers.

Ontvang een jaar lang Money Expert, het tijdschrift voor beleggers.

1 Fonds: het begrip ‘fonds’ wordt over het algemeen gebruikt voor een instelling voor collectieve belegging (ICB), die het statuut van een ICBE (UCITS) of van een AICB (niet-UCITS) kan hebben. Een ICB kan bestaan uit compartimenten. Fondsen zijn blootgesteld aan risico’s. Hun waarde kan zowel stijgen als dalen en het is mogelijk dat de beleggers het bedrag van hun belegging niet kunnen recupereren.

×