Al eens gedacht aan langetermijnsparen?

Markten - 15 juli 2022

Deutsche Bank versterkt haar aanbod in Private Banking via nieuwe partnership met fintech Abbove

Geschreven door Jean-Michel Segers (Head of Marketing & Communication)

Om haar Private Banking- en Wealth Management-cliënteel zo goed mogelijk van dienst te zijn, investeert Deutsche Bank sterk in de ontwikkeling van haar activiteiten: naast de 10 tot 15 Private Bankers die ze de komende maanden wil aanwerven, heeft de bank onlangs een overeenkomst gesloten met de Belgische fintech Abbove om haar platform voor collaboratief vermogensbeheer te kunnen benutten.

Versterking van Private Banking & Wealth Management

Als een van 's werelds toonaangevende financiële instellingen en dankzij haar expertise op de financiële markten en de kwaliteit van haar beleggingsadvies wil Deutsche Bank haar activiteiten bij de cliënten van Private Banking in België alsook Wealth Management uitbreiden. De bank stelt alles in het werk om optimaal in te spelen op de verwachtingen van dit cliënteel en wil 10 tot 15 nieuwe Private Bankers aanwerven om haar bestaande teams te versterken.

Bovendien versterkt de bank haar dienstverlening om beter tegemoet te komen aan de behoeften van deze cliënten op het gebied van organisatie en structurering van hun familievermogen, zowel roerend, onroerend, privé als professioneel.

Deutsche Bank is dus een partnership aangegaan met de Belgische fintech Abbove. Private Banking- en Wealth Management-cliënten krijgen voortaan een volledig dienstenpakket aangeboden:

  • Gemakkelijk een gestructureerde en overzichtelijke inventaris opmaken van hun gezinsvermogen (beleggingsportefeuille, gezinswoning, tweede verblijf, verzekeringen, kunstwerken ...).
  • Dankzij het advies van de specialisten en Estate Planners van de bank, begeleid worden bij het bepalen en opvolgen van hun vermogensdoelstellingen met behulp van vermogens- en successiesimulaties.
  • Aanbevelingen op maat krijgen dankzij dezelfde specialisten en Estate Planners.

Olivier Delfosse, CEO van Deutsche Bank in België:

"Deutsche Bank wil haar positie bij Private Banking & Wealth Management-cliënten blijven versterken door op een relevante en alomvattende manier in te spelen op hun behoeften. Met dit partnerschip zorgen we ervoor dat onze lokale experts in Estate Planning en onze cliënten toegang krijgen tot waarschijnlijk het beste vermogensbeheerplatform van het land.”

Advies op maat in Estate Planning

Heel concreet biedt dit partnership de cliënten van Deutsche Bank de mogelijkheid om te genieten van de diensten die worden aangeboden op het door Abbove ontwikkelde platform voor vermogensbeheer. Het platform maakt het mogelijk om belangrijke documenten te centraliseren in een digitale kluis en er gemakkelijk toegang toe te krijgen van waar men wilt, een gestructureerde inventaris van het vermogen op te maken, een nauwkeurig en expliciet organigram van de familie op te stellen, de eigendomsrechten toe te wijzen aan de betrokken personen van de familie, een inventaris op te maken van de reeds gedane schenkingen en ze zo nodig te indexeren.

Met de hulp van de specialisten van de bank, zoals de Estate Planners, kan de evolutie van het vermogen van de cliënt in de tijd worden gesimuleerd, evenals de impact van bepaalde belangrijke levensgebeurtenissen (huwelijk, aankoop van een tweede verblijf, pensionering, uitkering van een groepsverzekering ...) op dat vermogen.

Een laatste voordeel van dit platform is dat het collaboratief is. Dat betekent dat de cliënt, als hij dat wenst, andere familieleden of zelfs zijn notaris toegang kan geven tot al deze informatie om zo de transparantie en de efficiëntie te maximaliseren.

Guillaume Desclée, CEO en oprichter van Abbove:

"We zijn verheugd om met Deutsche Bank samen te werken zodat de families die de bank begeleidt sterker kunnen worden via hun vermogen.”

In België positioneert Deutsche Bank zich als referentiebank voor beleggingen. Deutsche Bank is al jaren gespecialiseerd in beleggingsadvies en financieel vermogensbeheer. Ze onderscheidt zich van de andere marktspelers dankzij een uniek aanbod dat de internationale expertise van de Deutsche Bank Groep combineert met een ruim aanbod van oplossingen in open architectuur en het advies van specialisten in haar Private Banking Hubs en Advisory Centers en op afstand via haar Contact Centers en Online Banking.

Beleggingen zijn onderhevig aan risico’s. Beleggingsproducten kunnen zowel omhoog als omlaag evoluereen en de kans bestaat dat de belegger het bedrag van zijn belegging niet recupereert.

Benieuwd welke oplossingen wij bieden om uw portefeuille voor u te beheren?

Benieuwd welke oplossingen wij bieden om uw portefeuille voor u te beheren?

Benieuwd welke oplossingen wij bieden om uw portefeuille voor u te beheren?

Ontvang gratis Money Expert, ons magazine voor beleggers

Ontvang gratis Money Expert, ons magazine voor beleggers

Ontvang gratis Money Expert, ons magazine voor beleggers

Deel dit artikel


Dit zou u ook kunnen interesseren

31 mei 2022

"Deutsche Bank België is ons model in Europa"

28 april 2022

Deutsche Bank maakt winst vóór belastingen bekend van 1,7 miljard in Q1 2022

27 januari 2022

Deutsche Bank groep realiseert een winst vóór belastingen van 3,4 miljard euro in 2021

×