Deutsche Bank maakt winst vóór belastingen bekend van 1,7 miljard in Q1 2022

Markten

Deutsche Bank maakt winst vóór belastingen bekend van 1,7 miljard in Q1 2022

28 april 2022 - Leestijd  2 min.

Fragment uit de boodschap van Christian Sewing aan alle personeelsleden van Deutsche Bank

"De oorlog in Oekraïne heeft de afgelopen maanden alles overschaduwd. De bevolking van het land wordt een verschrikkelijk leed aangedaan en ook elders heeft het conflict enorme gevolgen. Wij hebben de invasie scherp en onmiskenbaar veroordeeld. Zoals aangekondigd, zijn we bezig met de afbouw van onze activiteiten in Rusland. Tegelijkertijd heeft onze bank - samen met velen onder jullie - de slachtoffers van deze oorlog, de vele vluchtelingen en ook onze collega's in Oekraïne op verschillende manieren gesteund. Ik wil jullie hartelijk danken voor deze enorme vrijgevigheid en solidariteit.

De voorbije weken en maanden is ook gebleken dat onze bank het bijzonder goed doet in moeilijke tijden. Zoals we in onze Investor Deep Dive van 10 maart hebben aangegeven, hebben we kunnen laten zien dat we alles in huis hebben om een Globale Huisbankier te zijn. Met hoogkwalitatief risicobeheer en een focus op onze vier bedrijfsdivisies, bieden wij onze cliënten een wereldwijd netwerk aan in combinatie met een lokale expertise en toonaangevende producten en oplossingen. Wij hebben onze cliënten geholpen hun risico's te beheersen en hen de korte- en langetermijnfinanciering te verschaffen die zij op dit ogenblik dringend nodig hebben. Daarnaast steunen we de acties van de regeringen, zowel door de sancties tegen Rusland volledig uit te voeren, als door deel te nemen aan de discussies over de economische gevolgen van deze oorlog.

Deutsche Bank is stabieler en veerkrachtiger dan zij in vele jaren is geweest. Onze cijfers voor het eerste kwartaal tonen dit duidelijk aan. Ondanks het moeilijke klimaat, zijn we er opnieuw in geslaagd onze netto-inkomsten te verhogen in vergelijking met wat vorig jaar al een uitstekend kwartaal was, tot € 7,3 miljard dit kwartaal. Omdat we ook de kosten verder konden verlagen, hebben we meer winst gemaakt dan in dezelfde periode vorig jaar: de winst vóór belastingen steeg met 4% tot 1,7 miljard euro, terwijl de nettowinst uitkwam op 1,2 miljard euro, een stijging met 18%. Dit is de beste start van het jaar sinds 2013. We kunnen allemaal trots zijn op deze prestatie!"


Deel dit artikel

×