"Deutsche Bank België is ons model in Europa"

Beleggen - 31 mei 2022

"Deutsche Bank België is ons model in Europa"

Geschreven door Gilles Quoistiaux

Artikel gepubliceerd in L'Echo op 20 mei 2022

Claudio de Sanctis houdt halt in Brussel om zijn teams en enkele zorgvuldig uitgekozen cliënten te ontmoeten en maakt van de gelegenheid gebruik om de Belgische dochtermaatschappij van de Deutsche Bank Groep lof toe te zwaaien. "In België leveren de teams van Deutsche Bank ongelofelijk goed werk. Onze omvang, de kwaliteit van onze diensten en onze aanwezigheid op de markt zijn uitstekend", benadrukt het Head of International Private Banking van Deutsche Bank.

Deze in Zwitserland gevestigde Italiaan is een zwaargewicht van de Duitse bank. Hij houdt zich bezig met de activiteit van de private bank van de groep, in de 60 landen waar DB aanwezig is. De bank is actief in Azië, het Midden-Oosten, de Verenigde Staten, ... Maar haar hoofdactiviteit bevindt zich in Europa. Centraal in de Europese markt bekleedt België een prominente plaats. "Ons Belgisch kantoor dient als voorbeeld voor onze Europese filialen zoals Italië of Spanje", zegt Claudio de Sanctis.

De laatste jaren heeft Deutsche Bank België haar activiteit geheroriënteerd naar de private bank. Ze legt zich toe op welgestelde burgers die bereid zijn om een deel van hun vermogen te beleggen en richt zich niet meer tot particuliere cliënten die op zoek zijn naar een eenvoudig bankproduct. Gedaan met de diversifiëring van het aanbod, wat niet de verwachte resultaten opleverde. "Onze aandacht had in het verleden meer gefocust kunnen zijn, minder versnipperd." Behalve op de lokale markt, waar DB een sterke positie heeft, positioneert het Duitse bedrijf zich niet als een universele bank die alle bankdiensten zou aanbieden. "Deutsche Bank zal in België nooit KBC zijn. De business is niet dezelfde."


"In het segment van familiebedrijven zijn wij competitiever dan de lokale spelers."

CLAUDIO DE SANCTIS
ALGEMEEN HOOFD VAN PRIVATE BANKING BIJ DEUTSCHE BANK


De Private Banking-activiteiten van DB richten zich tot drie categorieën van cliënten. De eerste categorie – 'ultra premium' – betreft cliënten die meer dan 50 miljoen euro in beleggingsproducten kunnen beleggen. In de tweede categorie – 'premium' – vinden we cliënten die bereid zijn om tussen 2 en 50 miljoen te beleggen. De derde categorie omvat beleggers met 150.000 euro tot 2 miljoen euro. "Wij willen nummer één zijn in Private Banking in Europa", zegt Claudio de Sanctis.


"Deutsche Bank zal in België nooit KBC zijn. De business is niet dezelfde."

CLAUDIO DE SANCTIS
ALGEMEEN HOOFD VAN PRIVATE BANKING BIJ DEUTSCHE BANK


Claudio de Sanctis is van mening dat Deutsche Bank op de Belgische markt een leiderspositie bekleedt, althans voor het specifieke cliëntensegment van bedrijfsleiders van familieondernemingen. "In dit segment zijn we competitiever dan de lokale spelers", aldus de topleider van de bank. Maar er is nog wat werk te doen voor het Belgische filiaal, merkt Claudio de Sanctis op: "Ons doel is om op hetzelfde niveau te zitten in het ondernemerssegment."

2 MILJOEN EURO

Deutsche Bank wil in Europa nummer één zijn in het segment van de beleggers die 150.000 euro tot 2 miljoen euro kunnen beleggen.


Deel dit artikel


Dit zou u ook kunnen interesseren

28 april 2022

Deutsche Bank maakt winst vóór belastingen bekend van 1,7 miljard in Q1 2022

7 februari 2022

Deutsche Bank boekt hoogste winst in tien jaar

27 januari 2022

Deutsche Bank groep realiseert een winst vóór belastingen van 3,4 miljard euro in 2021

×