Dagelijks bankieren

Zo geniet u op elk moment van onze expertise

01 februari 2021 - leestijd 3 min. 30

Samengevat

  • Uw beleggingen opvolgen kost tijd en energie. Om u hierin te ondersteunen, biedt Deutsche Bank u verschillende hulpmiddelen aan.
  • Zo ontvangt u meldingen in Online Banking zodra uw portefeuille om uw aandacht vraagt. U kunt er ook uw gepersonaliseerde koop- en verkoopadviezen raadplegen in functie van uw beleggersprofiel (Financial ID).
  • Vragen of advies nodig? U kunt hiervoor ook steeds telefonisch en in onze agentschappen terecht.

2020 heeft ons geleerd dat digitaal niet alleen normaal is, maar vaak ook cruciaal. Bij Deutsche Bank zit u op dat vlak goed. Voor uw dagelijkse bankverrichtingen, en ook voor gepersonaliseerd beleggingsadvies.

Welk kanaal u kiest – telefonisch, in het agentschap of via Online Banking – u geniet op elk moment van onze expertise voor uw beleggingen, zodat u te allen tijde de juiste beslissingen kunt nemen.

Slim beleggen begint met een up-to-date Financial ID

U mag dan nog dezelfde muzieksmaak, hetzelfde diploma of dezelfde geboortedatum hebben als uw buurman: u bent niet als uw buurman. Of wie dan ook. U bent uniek, net als uw plannen en verwachtingen dat zijn. Bij Deutsche Bank is elk beleggingsadvies even uniek, omdat het gebaseerd is op uw Financial ID.

Dit Financial ID is uw persoonlijk financieel paspoort. Uw financiële kennis en ervaring, uw persoonlijke (financiële) situatie, uw verwachtingen, uw beleggingshorizon, uw risico-appetijt en uw risico-aversie, de manier waarop u uw activa wenst toe te wijzen: al deze informatie komt samen in uw Financial ID. En stelt ons in staat om nauwkeurig de unieke contouren van uw beleggersprofiel af te bakenen.

Uw Financial ID kunt u bepalen of bijwerken via Online Banking. Bent u niet helemaal zeker? Dan helpt een adviseur u graag om met u uw Financial ID te vervolledigen of te actualiseren. Dat kan hij of zij ook in realtime via uw scherm (zie verder).

Eenmaal uw Financial ID op punt staat, kunt u ten volle van 100% gepersonaliseerd advies genieten, in overeenstemming met uw kennis en ervaring, uw financiële situatie, uw beleggingsdoelstellingen, uw risicobereidheid, enzovoort.

Mis geen belangrijke informatie

Is het een goed moment om deze belegging te verkopen? Is dit product nog steeds geschikt voor mij? Als belegger weet u dat de markten voortdurend veranderen en dat een gedegen opvolging veel tijd kost. Maar u heeft niet altijd tijd of zin om een afspraak te maken in uw Financial Center, of om contact met uw adviseur op te nemen. Het leven is immers meer dan beleggen alleen.

Wees gerust: ook dan mist u geen belangrijke informatie. Er dient zich een interessante opportuniteit aan? De samenstelling van uw portefeuille wijkt af van uw Financial ID? De rating van een product gaat achteruit? U wordt op de hoogte gebracht via de meldingen binnen Online Banking. Als u een melding ontvangt, leggen we u eveneens uit waarom en bieden we u een oplossing om de situatie te verhelpen. Hierdoor kunt u meteen actie ondernemen: inschrijven op een beleggingsfonds1, een obligatie verkopen, enzovoort.

Wilt u eerst even afstemmen met uw adviseur? Dat kan uiteraard ook. Hij of zij beschikt te allen tijde over dezelfde informatie over uw portefeuille als u. Dit maakt het nog makkelijker als u zijn of haar hulp nodig heeft.

Uw portefeuille optimaliseren

In Online Banking kunt u nakijken welke beleggingsbeslissingen Deutsche Bank voor u adviseert. Daartoe klikt u op Beleggingen en vervolgens op Aanbevelingen. U vindt er advies over de producten die u in portefeuille heeft en die we aanraden om deels of volledig te verkopen. U vindt er ook onze koopadviezen. Deze zijn geselecteerd op basis van productbeoordelingen door onze experts, de aanbevelingen van uw adviseur en de doelstellingen die in uw Financial ID zijn vastgelegd. Deze aanbevelingen zijn niet gestandaardiseerd, maar op uw maat om uw portefeuille te optimaliseren. Elke aanbeveling die u krijgt, wordt ook gemotiveerd.

Hoe worden deze aanbevelingen geselecteerd?

De koop- en verkoopadviezen zijn het resultaat van een voortdurende analyse van uw portefeuille op 3 vlakken:

  • de kwaliteit van de producten in termen van prestatie en risico;
  • het feit of uw portefeuille overeenstemt met uw financiële doelstellingen en onze richtlijnen voor diversificatie;
  • koopopportuniteiten, in lijn met uw doelstellingen, om de kwaliteit van uw portefeuille te verbeteren.

Wilt u meer beleggen? Er zijn heel wat koopopportuniteiten, maar slechts een deel is relevant voor uw portefeuille. Bij deze aanbevelingen vindt u dan ook enkel producten die voor u gefilterd zijn op basis van de analyse van uw portefeuille, uw Financial ID en onze mening over de kwaliteit van het product.

U kunt ook de impact van een of meer transacties op uw portefeuille simuleren voordat u de orders plaatst. Twijfelt u? Geen probleem: uw adviseur staat telefonisch of in uw Financial Center tot uw beschikking.

Inzicht in uw transacties

Bij Deutsche Bank willen wij u meer bieden dan alleen een overzicht van uitgevoerde en lopende orders. Zo heeft u in de rubriek Beleggingen in het tabblad Transacties niet alleen toegang tot al uw transacties, maar vindt u ook de voorstellen die uw adviseur met u deelt, bijvoorbeeld naar aanleiding van een vraag die u stelde of een gepland gesprek.

Deze voorstellen van uw adviseur omvatten dan ook de aanbevolen transacties in uw portefeuille, of het nu gaat om een aankoop en/of een verkoop. Door op deze voorstellen te klikken, kunt u ze lezen, zien hoe ze overeenkomen met uw Financial ID en alle benodigde documentatie vinden. U heeft ook de mogelijkheid om de aanbevolen transacties zelf uit te voeren of aan te passen.

Hulp is één klik verwijderd

Om zo veel mogelijk voordeel uit deze troeven te halen, helpen we u graag op weg. Wilt u weten wat u kunt doen op de pagina die u bekijkt? Bent u niet helemaal zeker hoe een functie werkt? Klik dan op het Gids mij-icoon bovenaan de pagina (symbooltje met kompasnaald). Hierdoor krijgt u meteen hulp en toelichting voor de pagina waarop u zich bevindt.

Om u een interactieve ervaring te bieden, kunt u tijdens een telefonisch contact met uw adviseur ook realtime hulp krijgen. Door te klikken op de knop Support rechtsonder in uw Online Banking-scherm kunt u uw scherm delen. Uw adviseur zal u hiertoe een code geven die u moet invoeren. U blijft in de gebruikelijke beveiligde omgeving en de adviseur heeft alleen zicht op uw Online Banking tabblad (met uitzondering van uw DB eSafe). Op die manier kan uw adviseur u begeleiden, bijvoorbeeld door uit te leggen waar u moet klikken om de gewenste actie uit te voeren. Hij of zij kan ook de muis gebruiken om bepaalde elementen te markeren. Op geen enkel moment zal hij of zij in staat zijn om een actie zelf uit te voeren.

Meer weten?

Ontdek de innovatieve benadering van financieel advies in uw Online Banking.

U kunt te allen tijde toegang krijgen tot onze gepersonaliseerde aanbevelingen: log in op Online Banking, klik op het menu ‘Beleggingen’ en vervolgens op ‘Aanbevelingen’.

Deel dit artikel

Lees ook

Beleggen

Beleggen

Beleggen

4 manieren om het verschil te maken met uw beleggingen

4 manieren om het verschil te maken met uw beleggingen

4 manieren om het verschil te maken met uw beleggingen

14 december 2020
leestijd 3 min. 50

14 december 2020
leestijd 3 min. 50

14 december 2020
leestijd 3 min. 50

Beleggen

Beleggen

Beleggen

Kiest u het best een fonds of een tracker?

Kiest u het best een fonds of een tracker?

Kiest u het best een fonds of een tracker?

05 januari 2021
leestijd 9 min. 40

05 januari 2021
leestijd 9 min. 40

05 januari 2021
leestijd 9 min. 40

Beleggen

Beleggen

Beleggen

Fondsenteam: een kennismaking

Fondsenteam: een kennismaking

Fondsenteam: een kennismaking

22 december 2020
leestijd 2 min. 30

22 december 2020
leestijd 2 min. 30

22 december 2020
leestijd 2 min. 30

1 De term 'fonds' of ‘beleggingsfonds’ is de gebruikelijke benaming voor een Instelling voor Collectieve Beleggingen (ICB), die kan bestaan onder het statuut van een ICBE (UCITS) of een AICB (niet-UCITS), en die diverse rechtsvormen kan aannemen (bevek, GBF enz.). Een ICB kan compartimenten bevatten. De fondsen zijn onderhevig aan risico’s. Ze kunnen zowel stijgen als dalen en mogelijk krijgen beleggers het bedrag van hun belegging niet terug.

×