Nu de vervaldag van de staatsbon uitgegeven in september 2023 of een termijnrekening geopend in dezelfde periode nadert, bevinden veel beleggers zich op een sleutelmoment voor het beheer van hun beleggingen en staan ze voor tal van opportuniteiten.
Bij Deutsche Bank bieden we in alle transparantie verschillende concurrentiële beleggingsoplossingen aan om uw kapitaal te laten renderen en tegelijkertijd de risico's te beheren.
Om u nog beter van dienst te zijn, zijn wij momenteel uitzonderlijk bereikbaar tot 19 uur (van maandag tot vrijdag) op het nummer 078/153.154 voor al uw vragen over onze spaar- en beleggingsoplossingen.
Een gereglementeerde spaarrekening1 is een interessante oplossing om inkomsten te genereren en tegelijkertijd uw kapitaal te beschermen. Uw kapitaal blijft op elk moment beschikbaar, waardoor u volledige flexibiliteit behoudt. Bovendien zijn de eerste 1.020 euro aan interesten vrijgesteld van de roerende voorheffing van 15%, waardoor u netto meer overhoudt. Uw tegoeden vallen onder het Europese depositobeschermingsmechanisme, dat uw spaargeld tot 100.000 euro beschermt.
Als cliënt opent u uw rekening snel en eenvoudig via Online Banking.
Een termijnrekening2 (voor deposito's vanaf 100.000 euro) kan ook een interessante optie zijn, met een vooraf gekende opbrengst en de bescherming van uw kapitaal. Met een termijnrekening geniet u een vaste vergoeding, wat u gemoedsrust biedt. Onze aantrekkelijke rentevoeten, die stijgen naargelang het gestorte bedrag, zorgen voor een optimale rentabiliteit. U kunt bovendien zelf de looptijd bepalen, wat dan weer zorgt voor meer flexibiliteit. Uw spaargeld op deze termijnrekeningen is eveneens tot 100.000 euro beschermd door het depositobeschermingsmechanisme.
Of het nu gaat om een spaarrekening of een termijnrekening, er zijn uiteraard risico's, zoals inflatie-, wisselkoers- of faillissementsrisico's.3
Obligaties op de secundaire markt4 die geen of slechts een lage coupon uitkeren gedurende hun looptijd, zijn ook een overweging waard. Staatsobligaties5 of kwalitatieve bedrijfsobligaties5bis die op de secundaire markt verhandeld worden, zijn vaak uitgegeven op een moment dat de marktrente veel lager was dan vandaag. Zij kunnen momenteel worden aangekocht tegen prijzen die lager zijn dan de terugbetalingsprijs. De vergoeding van de belegger bestaat dan hoofdzakelijk uit het verschil tussen de aankoopwaarde en de terugbetalingswaarde van de obligatie op vervaldag.
Een van de voordelen van deze strategie is dat die opbrengst niet is onderworpen aan roerende voorheffing6, wat bijdraagt tot het nettorendement van de belegging. Bovendien hebben sommige van deze obligaties een rating7 die even hoog of zelfs beter is dan die van de Belgische overheid.
Deze obligaties bieden gevarieerde looptijden (bijvoorbeeld 6 tot 18 maanden na de vervaldag van de staatsbon uitgegeven in september 2023, maar ook alternatieven op langere termijn). Zo kunt u aan verschillende beleggingsdoelstellingen voldoen. Deze flexibiliteit, in combinatie met de gunstige fiscale behandeling8, kan zorgen voor een potentieel zeer winstgevende herbeleggingsoplossing.
Voor obligaties gelden ook risico's9, zoals krediet-, prijsschommelings-, liquiditeits-, wisselkoers- of rendementsrisico's.
Tijdelijke actie tot 29 september 2024: geen makelaarskosten (0,50%) op de aankoop van obligaties in het Advisory Center of per telefoon (actie beperkt tot natuurlijke personen).
Het is natuurlijk ook mogelijk om verschillende oplossingen te combineren, zodat u aan al uw doelstellingen kunt tegemoetkomen en van de voordelen van elk van deze oplossingen kunt profiteren.
Wil u meer weten over deze opportuniteiten? Onze adviseurs staan voor u klaar om u te begeleiden en u de verschillende herbeleggingsmogelijkheden voor te stellen die aan uw beleggersprofiel zijn aangepast. Neem gerust contact met hen op om deze opportuniteiten te bespreken.
Aan beleggingsproducten zijn risico's verbonden. Het is mogelijk dat u uw belegging niet terugkrijgt. Elke beleggingsbeslissing moet in overeenstemming zijn met uw Financial ID (beleggersprofiel). Meer informatie op deutschebank.be/financialid.
Praat erover met uw adviseur of
bel Talk & Invest op 078 153 154.
Bel Talk & Invest op 078 153 154 of maak een afspraak in het dichtstbijzijnde Advisory Center door te bellen naar 078 156 160.
Nog geen cliënt? Blijf toch op de hoogte over onze beleggingsopportuniteiten en nieuwigheden binnen onze beleggingsdiensten.
U kunt op elk moment uitschrijven.
1 Een gereglementeerde spaarrekening is een spaarrekening waarop basisrente en een getrouwheidspremie worden betaald en die een voordelig fiscaal statuut geniet, aangezien op de rente geen roerende voorheffing verschuldigd is tot een jaarlijks bepaald plafond.
2 Bij een termijnrekening wordt uw spaargeld gedurende een bepaalde termijn geblokkeerd (vandaar de naam). Met andere woorden, uw geld is niet beschikbaar gedurende een bepaalde periode die u van tevoren kunt kiezen. De rentevoet die bij de opening van een termijnrekening wordt vastgesteld, blijft behouden tot de eindvervaldag.
3 Meer informatie over deze risico’s vindt u op https://www.deutschebank.be/nl/oplossingen/sparen-en-pensioen.html
4 Een obligatie is een lening aan een onderneming of een overheid (de emittent) voor een bepaalde duur. In ruil betaalt de uitgever interesten en betaalt hij u terug op de eindvervaldag. Obligaties met een hoog rendement houden doorgaans ook een hoger risico in. U kunt obligaties kopen op de primaire markt (op het moment dat het bedrijf of de overheid beslist om ze uit te geven) of op de secundaire markt (wanneer u koopt van een belegger die zijn obligaties wil verkopen).
5 Een staatsobligatie is een geldlening aan een overheid voor een bepaalde duur. In ruil betaalt de overheid interesten en betaalt ze u terug op de vervaldag.
5bis. Investment Grade-obligaties zijn obligaties van emittenten die als solide worden beschouwd. Ze krijgen een rating tussen AAA en BBB- bij Standard & Poor's, of gelijkwaardig bij Moody's of Fitch. Hoe hoger de rating, hoe groter de kans dat de belegger zijn kapitaal terugkrijgt op de eindvervaldag (behalve in geval van faillissement van de emittent).
6 De roerende voorheffing is verschuldigd op het verschil tussen de terugbetalingsprijs en de uitgifteprijs + de coupon. De coupon is vaak gelijk aan 0. De terugkoopprijs en de uitgifteprijs zijn vaak 100 en 100.
7 De rating is informatie over de kredietwaardigheid van de emittent van de obligatie. Hoe hoger de rating, hoe groter de kans dat de belegger zijn kapitaal terugkrijgt op de eindvervaldag (behalve in geval van faillissement van de emittent). De ratingbureaus zijn Standard & Poor's, Moody's en Fitch.
8 De fiscale behandeling hangt af van de individuele situatie van de cliënt en kan in de toekomst wijzigen. Onder fiscaal stelsel wordt verstaan het fiscaal stelsel dat van toepassing is op een particuliere klant in de hoedanigheid van natuurlijke persoon en Belgische ingezetene, handelend buiten de uitoefening van een beroepsactiviteit en in het kader van een normaal beheer van een privévermogen.
9 De definitie van deze risico’s vindt u op https://www.deutschebank.be/nl/oplossingen/obligaties.html