Sparen en beleggen

Sparen en beleggen

Wilt u sparen voor uw pensioen? Bent u op zoek naar een potentieel regelmatig inkomen? Of zet u uw eerste stappen in de beleggingswereld?

Uw doelstellingen, onze oplossingen

Of u nu wilt sparen voor uw pensioen, een project op korte termijn wilt financieren of bijdragen aan een betere wereld dankzij uw beleggingen, wij hebben de oplossing voor u.

Een regelmatig inkomen genereren

Ontdek de 4 oplossingen die aansluiten bij uw doelstelling.

Spaarrekeningen

Wilt u het rendement van uw spaargeld optimaliseren? Wilt u op elk moment over uw geld kunnen beschikken?

Termijnrekeningen1

Hebt u een bedrag dat u niet onmiddellijk nodig hebt? Wil je een tijdje wat geld opzij zetten?

DB Lifelong Income

Dit Tak 23-verzekeringsproduct naar Belgisch recht van NN Insurance Belgium NV garandeert u een levenslange rente. Zo geniet u levenslang van een aanvullend inkomen.

Gestructureerde producten2

Deze beleggingsproducten kunnen een potentieel rendement genereren (bv. door een fonds, een index of een rentevoet te volgen) en geven tegelijk meestal het recht op gedeeltelijke of volledige terugbetaling van het kapitaal (door de emittent) op de eindvervaldag.

Op zoek naar persoonlijk advies?

Onze experts staan klaar om uw persoonlijke financiële situatie te bespreken.

1. Termijnrekening: Bij een termijnrekening wordt uw spaargeld gedurende een bepaalde termijn geblokkeerd (vandaar de naam). Met andere woorden, uw geld is niet beschikbaar gedurende een bepaalde periode die u van tevoren kunt kiezen. De rentevoet die bij de opening van een termijnrekening wordt vastgesteld, blijft behouden tot de eindvervaldag.

2. Gestructureerde financiële instrumenten, ook Structured Notes genoemd, bestaan in de vorm van ‘schuldbewijzen met totale of gedeeltelijke terugbetaling van het kapitaal’. Een gestructureerd schuldinstrument is een financieel instrument van bepaalde duur, doorgaans uitgegeven door financiële instellingen, dat een rendement biedt dat gekoppeld is aan een of meer onderliggende activa (bv. een rentevoet of beursindex) via vaste of variabele coupons die tijdens de looptijd of op de vervaldag van het effect worden uitbetaald. Voor een ‘schuldbewijs met recht op terugbetaling van het kapitaal’ verbindt de uitgever zich ertoe 100% van het ingeschreven kapitaal (na aftrek van kosten en vergoedingen die bovenop de nominale waarde worden geheven) terug te betalen op de eindvervaldag (behalve bij faillissement of risico op faillissement van de uitgever). Bij een ‘schuldbewijs met een gedeeltelijk recht op terugbetaling van het kapitaal’ daarentegen verbindt de uitgever zich er niet toe om 100% van het ingeschreven kapitaal terug te betalen op eindvervaldag. Er bestaan ook ‘schuldbewijzen zonder recht op terugbetaling van het kapitaal’.

×