Wealth management: vermogensbeheer zonder grenzen

Estate Planning & Vermogen - 30 mei 2024

Wealth Management: vermogensbeheer zonder grenzenCliënten die voor Wealth Management kiezen bij Deutsche Bank zijn voornamelijk ondernemers of industriële families. “Over het algemeen beschikken zij over vermogens met complexere uitdagingen die een specifieke verfijning en expertise vereisen. In de praktijk werken we met vermogens van 10 miljoen euro of meer”, vertelt Gilles Staquet, het hoofd van Wealth Management in België. “De specificiteit van Wealth Management ligt in het maatwerk, perfect aangepast aan de context en uitdagingen van de cliënt. Hiervoor kan de Wealth Manager, meestal een financiële veteraan met ruim 20 jaar ervaring, een beroep doen op alle afdelingen van de bank. En dat zowel in België als in het buitenland, of het nu gaat om Investment Banking, Corporate Banking of bij DWS, onze vermogensbeheerder.”

Gilles Staquet, Head of Wealth Management

Zowel voor privé- als professionele behoeften


Deze internationale verbondenheid biedt veel voordelen omdat Deutsche Bank haar Wealth Management-cliënten ook buiten België kan bedienen, bijvoorbeeld om de aankoop van een buitenlands eigendom te financieren. “We kunnen in enkele minuten contact opnemen met experts over de hele wereld en hun mening of advies vragen over een opportuniteit of een probleem”, vervolgt hij.

“Als u zowel privé als voor uw onderneming in verschillende landen actief bent, is het handig als uw bank dat ook is. Het feit dat we kunnen gebruikmaken van de expertise van de investeringsbank en de zakenbank betekent dat we zowel aan de privé- als aan de professionele behoeften van onze cliënten kunnen tegemoetkomen. Een ander verschil met de meeste lokale Belgische banken is de omvang van onze balans en onze financieringscapaciteit. Deutsche Bank gebruikt deze capaciteit omzichtig, maar kan honderden miljoenen euro’s lenen voor een project als dat zinvol is.”

Vruchtbare voedingsbodem


Deutsche Bank is al vele jaren actief in Wealth Management. “We werken in 98 landen, via 79 kantoren. Deutsche Bank is oorspronkelijk opgericht in 1870 om Duitse fabrikanten te helpen hun producten wereldwijd te exporteren. Het derde DB-filiaal, na Hamburg en Bremen, was in Shanghai … en dat was meer dan 150 jaar geleden”, geeft Gilles Staquet aan. “In de loop van de jaren werd het duidelijk dat we een toegewijde service moesten ontwikkelen voor deze ondernemers die een aanzienlijk vermogen hadden opgebouwd, en zo ontstond Wealth Management.”

Ook ons land biedt een groot potentieel in het segment. “We zijn een vruchtbare voedingsbodem voor briljante ondernemers. De missie van Deutsche Bank is om hen te helpen slagen en een waardevolle nalatenschap achter te laten voor toekomstige generaties. België is namelijk altijd al een bakermat van ondernemerschap geweest, van de grote industriëlen van weleer zoals Ernest Solvay, tot meer hedendaagse namen zoals Odoo en Argenx.”

Wilt u weten wat onze aanpak voor u kan betekenen?


Contacteer Gilles Staquet (Head of Wealth Management) op 02 551 61 95

OF

Deel dit artikel


Een unieke expertise ten dienste van uw vermogen

2 november 2022

Een unieke expertise ten dienste van uw vermogen

Perspectieven – Update economie & activaklassen

25 maart 2024

Perspectieven – Update economie & activaklassen

Zo hertekenen demografische ontwikkelingen de wereldeconomie

3 januari 2024

Zo hertekenen demografische ontwikkelingen de wereldeconomie

×