Een unieke expertise ten dienste van uw vermogen

Markten en beleggingen - 2 november 2022

Een unieke expertise ten dienste van uw vermogen

Het verhaal van de cliënt staat centraal

Nooit eerder stond een bank zo dicht bij haar cliënten. Vincent Verhulst: “Het is niet zozeer het geven van advies, maar wel de menselijke kant van Private Banking – en de tijd die we daaraan besteden – die ons drijft. De stabiliteit van de relatie tussen cliënt en adviseur is voor ons essentieel, in het belang van de cliënt, maar ook van zijn of haar familie. Een zeer goede kennis van de gezinssituatie en van hun activiteiten en projecten is een must om het meest geschikte advies te kunnen geven voor de huidige én de toekomstige situatie. Samen stellen wij zorgvuldig een plan op dat is toegespitst op de specifieke behoeften van onze cliënten en begeleiden wij hen om het succes van de vermogensoverdracht te verzekeren, waarbij de harmonie binnen het gezin en het klaarstomen van de jongere generatie worden gecombineerd. Daarnaast bestaat onze kracht erin te kunnen rekenen op zowel lokale als internationale teams van experts in vermogensplanning, portefeuille-opbouw en beleggingen.”

Persoonlijk beheer als maatwerk

Deutsche Bank biedt haar cliënten op maat gemaakte oplossingen aan. Hoewel discretionair beheer uiteraard tot de mogelijkheden behoort, bieden we ook verschillende formules binnen adviserend beheer aan, die evenzeer profiteren van de reikwijdte van de Deutsche Bank groep. Tony Dejonghe: “We spreken hier over gepersonaliseerde oplossingen, waarbij de cliënt volledig betrokken blijft. Afhankelijk van het beleggersprofiel, de aanbevelingen van onze experts en hun eigen overtuigingen, nemen de cliënten de uiteindelijke beleggingsbeslissingen. Ze kunnen dus heel precies de instrumenten kiezen waarin zij willen investeren.” Deze verschillende beheermodellen, beleggingsadvies en discretionair beheer, zijn toegankelijk voor particulieren, maar ook voor bedrijven, met als historisch leidmotief van Deutsche Bank: beperkte kosten en een transparante aanpak.

Financiële onderzoeksteams over de hele wereld

Dankzij de aanwezigheid van Deutsche Bank op alle wereldmarkten en de uitgestrektheid van haar onderzoeksteams, kunnen cliënten profiteren van een unieke expertise op de Belgische markt. Vincent Verhulst: “Dankzij onze nabijheid tot de markten hebben onze strategen een globale kijk op de economische en beleggingsvooruitzichten. Deze alomtegenwoordigheid stelt ons in staat snel en adequaat te reageren in de portefeuilles van onze Belgische cliënten. Zo was Deutsche Bank een van de eerste banken die waarschuwden dat de marktverwachtingen rond inflatie lager waren dan wat er effectief te gebeuren stond. Op lokaal niveau konden wij dankzij dit inzicht de portefeuilles van onze cliënten aanpassen en hen behoeden voor de rentestijgingen die zich ondertussen hebben voorgedaan.”

Wealth Management: toegang tot de wereldwijde diensten van Deutsche Bank

De afdeling Wealth Management van Deutsche Bank België heeft de reputatie een oplossing te formuleren voor de meest complexe vraagstukken van cliënten. Gilles Staquet: “Ons departement Wealth Management richt zich tot de meest gesofisticeerde vermogens en industriële families die blijven ondernemen, met een aanpak op maat en toegang tot alle expertise van Deutsche Bank, in het bijzonder binnen Investment Banking. Ons doel is dé bank te zijn voor familiale ondernemers, met oplossingen voor zowel hun privé- als hun professionele behoeften. We bieden financieringsmogelijkheden, transparante toegang tot de kapitaalmarkten, research en onze beleggingsideeën, en dit alles tegen institutionele tarieven."

Wilt u weten wat onze aanpak voor u zou kunnen betekenen?

Neem contact met ons op via privatebanking.belgium@db.com

Deel dit artikel


23 juni 2021

De bankier die ‘haute couture-oplossingen’ biedt

20 juli 2022

Deutsche Bank heeft alliantie met fintech Abbove (ex-PaxFamilia)

2 september 2022

7 redenen waarom de sector van de gezondheidszorg een beleggingsopportuniteit blijft

×