River Cleanup: schonere oceanen door uw beleggingen

ESG - 12 mei 2022

River Cleanup: schonere oceanen dankzij uw beleggingen

Samengevat:
  • Via ons partnerschap met ‘River Cleanup’ kunt u dankzij uw beleggingen bijdragen tot het behoud van de oceanen;
  • Deutsche Bank1 in België heeft onlangs een beleggingsproduct verdeeld waarbij een groot deel van de distributiemarge naar ‘River Cleanup’ ging;
  • Er is 72.000 euro gedoneerd aan ‘River Cleanup’; deze financiële steun werpt nu al vruchten af.

Rivieren schoonmaken om oceanen te redden

Elk jaar belandt maar liefst 11 miljard kilo plastic afval in onze oceanen. Hoe komt het daar? Een groot deel hiervan komt er via rivieren terecht. Deze vaststelling leidde tot de missie van de non-profitorganisatie ‘River Cleanup’: rivieren zuiveren van dit afval voordat het de oceanen vervuilt en hun ecosystemen in gevaar brengt. Om dit te bereiken mobiliseert de vzw een zo groot mogelijk aantal mensen via een netwerk van vrijwilligers. Ze hebben bovendien net een belangrijke mijlpaal gevierd: de inzameling van 1.000.000 kilo plastic afval in rivieren over de hele wereld.

Behoud van de oceanen: een thema dat Deutsche Bank na aan het hart ligt

De ambitie van Deutsche Bank België is om haar cliënten te helpen een lokale en concrete impact te realiseren via hun duurzame beleggingen. Overtuigd van de relevantie van dit project en altijd ambitieus om haar bijdrage aan een duurzamere wereld te versterken, heeft Deutsche Bank besloten om ‘River Cleanup’ te steunen via verschillende initiatieven. Deutsche Bank heeft onlangs een duurzaam beleggingsproduct verdeeld en heeft toegezegd een aanzienlijk deel van haar distributiemarge te schenken aan ‘River Cleanup’.

Dankzij het enthousiasme van onze cliënten hebben wij een bedrag van 72.000 euro kunnen doneren aan 'River Cleanup'.

Dit bedrag wordt gebruikt voor de financiering van twee ambitieuze projecten:

- Schoonmaak van de Schelde in Antwerpen (Scheldebocht): dankzij de financiële steun van Deutsche Bank kon op 23 en 24 april een weekend worden georganiseerd voor het schoonmaken van de rivier (zie bijgevoegde foto's). Via de Schelde varen vele schepen naar de haven van Antwerpen en telkens het eb wordt, spoelt heel wat afval aan op de oevers. Tijdens deze actie werd 2.600 kilo afval ingezameld met de hulp van honderd vrijwilligers.

- Sanering van de Ishëm-rivier in Albanië: de Ishëm-rivier wordt beschouwd als een van de meest vervuilde rivieren in Europa. Er wordt gezegd dat hierdoor elk jaar meer dan 700.000 kg plastic in de Adriatische Zee en de Middellandse Zee terechtkomt. Daarom zijn er maandelijkse opruimacties gepland, en worden meer dan 5.000 studenten geïnformeerd over de problematiek en geactiveerd om deel uit te maken van de oplossing.

We hebben al concrete toekomstige initiatieven in samenwerking met ‘River Cleanup’ gepland en zullen u op de hoogte houden.

Geïnteresseerd in dit thema?


Deel dit artikel


Dit zou u ook kunnen interesseren

1 december 2021

Deutsche Bank steunt River Cleanup

19 november 2021

Deutsche Bank financiert behoud van oceanen en weerbaarheid van kustgebieden

25 november 2021

Duurzaam beleggen: 50 tinten groen?

1 Deutsche Bank AG bijkantoor Brussel

×