River Cleanup : Schoonmaakactie in Brussel

ESG - 30 november 2023

River Cleanup: Schoonmaakactie in Brussel

22 medewerkers van Deutsche Bank ruimden onlangs 269 kilogram afval op aan het Kanaal in Brussel. Daarmee werd een vervolg gebreid aan eerdere schoonmaakacties in Verviers (2021) en Gent (2022). Met deze acties beogen we meer dan alleen maar schoon te maken. Door de oevers te ontdoen van afval, wordt de omgeving ook prettiger voor de lokale bewoners en dragen we ons steentje bij aan het herstel van de biodiversiteit in de waterwegen.

Sinds november 2021 schakelde Deutsche Bank België de samenwerking met 'River Cleanup' vzw een versnelling hoger. Deze organisatie heeft als missie om afval uit rivieren te verwijderen voordat het de oceanen bereikt. Liefst 80% van het afval in de oceanen is namelijk afkomstig vanuit rivieren. Om vervuiling zo ver mogelijk stroomopwaarts te voorkomen, wil ‘River Cleanup’ ook het bewustzijn rond de problematiek vergroten, vooral onder jongeren.

Ons partnerschap heeft al bijgedragen aan het verwijderen van 60.000 kg plastic uit waterwegen. Hoewel dit al een mooie mijlpaal is, blijft Deutsche Bank zich verder inzetten voor een duurzamere toekomst.

Vandaag de uitdagingen van morgen aangaan?


Deel dit artikel


Dit zou u ook kunnen interesseren

8 augustus 2023

80.000 euro voor nieuwe projecten River Cleanup

9 november 2023

Een decennium van impact: Funds For Good en Deutsche Bank vieren ondernemers

28 oktober 2022

Samenwerking met River Cleanup gaat internationaal

×