Een positieve impact over de hele wereld

ESG

Een positieve impact over de hele wereld

9 november 2021 - Leestijd 2 min.

Samengevat:

De Deutsche Bank groep bouwt wereldwijd aan een betere wereld. Een greep uit recente projecten:

 • betere infrastructuur in Ghana: watervoorzieningen stadsvernieuwing,
 • een duw in de rug voor de Japanse energietransitie,
 • een groot offshore windmolenpark in Taiwan.

   

  Al meer dan 150 jaar werkt de Deutsche Bank groep wereldwijd samen met mensen die door hun vindingrijkheid en ondernemerschap de zaken vooruithelpen. Enkele projecten die een positieve impact hebben op de economie en de samenleving: 

  Infrastructuur in Ghana

  Sinds 2011 heeft Deutsche Bank ruim 60 miljard euro aan financiering verstrekt voor de ontwikkeling van essentiële infrastructuur in Ghana. Het grootste deel daarvan zijn sociale leningen die door exportkredietinstellingen gedekt zijn. In 2021 kondigde Deutsche Bank ook twee nieuwe financieringsovereenkomsten van 150 miljoen euro aan. Die maken twee grote infrastructuurprojecten mogelijk: een renovatie en uitbreiding van de watervoorziening van de stad Keta en een nieuwe markt in Takoradi.

  Watervoorziening

  In Keta streeft het project naar een betere watervoorziening en -zuivering in de zuidelijke Volta-regio. Er komen twee fabrieken, een pijpleiding, een overdrukstation en tanks die samen voldoen aan de verwachte waterbehoeften van meer dan 400.000 inwoners tot 2030. 

  Bruisend stadscentrum

  De markt van Takoradi werd gebouwd in 1960 en is de grootste commerciële voorziening in het westen van Ghana. Ze had een grote impact op de ontwikkeling van de stad, maar werd door de jaren verzadigd en onveilig. Een herinrichting moet de zone een nieuwe dynamiek geven. Zo komen er meer dan 2.400 winkels, restaurants, laad- en loszones, afvalsorteerkades en voorzieningen zoals een politiepost en een ziekenhuis.

  Deze zomer maakte Deutsche Bank ook bekend dat ze twee andere sociale leningen verstrekt aan de Republiek Ghana:

  • Een financiering van 55 miljoen euro voor twee traumaziekenhuizen in de districten Obuasi en Anyinam, een ongevallen- en urgentiecentrum in Enyiresi en de renovatie van het gezondheidscentrum van Obuasi.
  • Een financiering van 148 miljoen euro voor de heraanleg van twee grote vervoersassen. 

  Japanse energietransitie

  Eind 2020 verstrekten de bijkantoren van de Deutsche Bank groep in Tokio en Londen een financiering van ongeveer 56 miljoen euro voor een zonnepanelenpark in Japan. Dankzij de financiering kon het energietransitieplatform Amp de centrale kopen en aanspraak maken op een termijnfinanciering van institutionele beleggers.

  Met deze transactie toonde de Deutsche Bank groep zich als leider voor duurzame financiering in Azië-Pacific.

  Offshore windmolens in Taiwan

  In januari 2021 ondertekende Deutsche Bank een historische transactie in de sector van hernieuwbare energie in Azië-Pacific. De groep nam deel aan de financiering van de acquisitie van 2,68 miljard Amerikaanse dollar voor een belang van 50% in de ‘Greater Changhua 1 Offshore Wind Farm’ in Taiwan door de Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ) en Cathay PE. Het Deense bedrijf Ørsted, wereldleider in offshore windmolenparken, behoudt een belang van 50% in het Taiwanese windmolenpark. De transactie omvat de aankoop, de bouw en de exploitatie van het windmolenpark van 605 megawatt in de Straat van Taiwan door Ørsted.

  Het Deense bedrijf zal de bouw van het project beheren en langetermijndiensten voor exploitatie aanbieden. Het project zou voltooid moeten zijn in 2022. Het overheidsbedrijf Taiwan Power Company, dat groene stroom levert aan meer dan 650.000 gezinnen, koopt de elektriciteit gedurende twintig jaar tegen een vaste prijs aan.

  Ontdek hier meer projecten van Deutsche Bank groep voor een betere wereld

  Benieuwd welke oplossingen wij bieden om uw portefeuille voor u te beheren?

  Benieuwd welke oplossingen wij bieden om uw portefeuille voor u te beheren?

  Benieuwd welke oplossingen wij bieden om uw portefeuille voor u te beheren?

  Ontvang een jaar lang Money Expert, het tijdschrift voor beleggers.

  Ontvang een jaar lang Money Expert, het tijdschrift voor beleggers.

  Ontvang een jaar lang Money Expert, het tijdschrift voor beleggers.

  ×