Perspectieven – Update economie & activaklassen

Markten & beleggingen - 21 juni 2024

Perspectieven - Update economie & activaklassenAan het einde van elk kwartaal publiceren we een samenvatting van onze vooruitzichten voor de economie en alle activaklassen. Het resultaat daarvan vindt u in het rapport PERSPECTIEVEN – Update Economie & Activaklassen. De toelichting bij deze vooruitzichten wordt ondersteund door de prognoses voor de bbp-groei en inflatie (voor 2024 en 2025), evenals de doelstellingen op 12 maanden voor de beleidsrente en de obligatie-, aandelen-, grondstoffen- en wisselkoersmarkten (juni 2025).

 • Macro-economie: De weg vooruit 
  De groei is robuust in de VS en we zien een herstel in Europa en Japan. De desinflatie houdt ondertussen aan en verloopt langzamer in de VS dan in de eurozone. De ECB loopt voorop in de versoepelingscyclus, maar de Fed zal haar achterstand wellicht snel wegwerken.
 • Obligaties: Kopen en houden
  De rentecurves zullen normaliseren door verlagingen van de beleidsrente, maar de langetermijnrente zal wel langer hoog blijven. Het is de carry die momenteel de grootste bijdrage levert aan het rendement.
 • Aandelen: Langer hoger
  De aandelenmarkten blijven aantrekkelijk, waarbij het de robuuste winstgroei is die een belangrijke rol speelt. Geopolitieke kwesties en verkiezingen kunnen op korte termijn echter wel voor wat volatiliteit zorgen.
 • Grondstoffen: Gloriemoment voor metalen
  De vooruitzichten voor olie zijn op het huidige prijsniveau evenwichtig. De sterke vraag uit Azië en de renteverlagingen zijn dan weer een zegen voor goud. En koper profiteert van een grote blootstelling aan opkomende technologieën.
 • Wisselkoersen: Volatiliteit blijft laag
  De gesynchroniseerde renteverlagingscycli van de centrale banken beperken de wisselkoersvolatiliteit. De JPY blijft echter wel in de verdediging door de aanhoudend hoge renteverschillen. De lage inflatie in China en de Amerikaanse verkiezingen zullen dan weer wegen op de CNY.
Perspectieven – Update economie & activaklassen

Meer weten over onze vooruitzichten?

Ontdek ook de analyse van Wim D’Haese, Head Investment Strategist, in onze video
“Beurzen kijken niet achterom”

Beleggingsproducten zijn onderhevig aan risico’s. Ze kunnen zowel omhoog als omlaag evolueren en de kans bestaat dat de belegger het bedrag van zijn belegging niet recupereert. Elke beleggingsbeslissing moet in overeenstemming zijn met uw Financial ID (beleggersprofiel). Meer info op deutschebank.be/financialid.

Prognoses zijn gebaseerd op veronderstellingen, schattingen, meningen en hypothetische modellen of analyses die onjuist kunnen blijken. Alleen ter illustratie. Dit artikel en de informatie die het bevat vormen geen beleggingsadvies. Rendementen uit het verleden zijn geen betrouwbare indicator voor toekomstige rendementen.

Ontvang het belangrijkste financiële nieuws per e-mail

Nog geen cliënt? Blijf toch op de hoogte over onze beleggingsopportuniteiten en nieuwigheden binnen onze beleggingsdiensten.
U kunt op elk moment uitschrijven.

Deel dit artikel


Opnieuw richting lage rente? Wellicht niet meteen

11 juni 2024

Opnieuw richting lage rente? Wellicht niet meteen

Beleggen zonder grijze haren

29 avril 2024

Beleggen zonder grijze haren

Perspectieven – Update economie & activaklassen

25 maart 2024

Perspectieven – Update economie & activaklassen

×