Op een kruispunt? Update economie en beleggingen

Markten & Beleggingen - 6 oktober 2023

Op een kruispunt? Update economie en beleggingen

De nieuwste kwartaalpublicatie CIO Insights ‘Op een kruispunt?’ presenteert onze huidige economische prognoses voor 2023 en 2024, evenals een update en prognoses tot eind september 2024 voor de verschillende activaklassen.

Voor de ontwikkelde markten is onze economische prognose gebaseerd op een milde recessie of een zwakke groei, gevolgd door een bescheiden herstel. Voor China verwachten we een gematigd herstel in het laatste kwartaal van dit jaar. De verschillende centrale banken hebben goede redenen om hun voorzichtige beleid verder te zetten, want vooral de kerninflatie blijft in veel economieën onaangenaam hoog.

Het is onwaarschijnlijk dat de obligatierente zal dalen, maar omdat de fundamentals van bedrijven gezond blijven, verwachten we geen sterke toename van de creditspreads. Aandelen zouden een groeivertraging redelijk goed moeten doorstaan, dankzij een snelle heropleving van de bedrijfswinstgroei. De waarderingskorting waaraan Europese aandelen noteren ten opzichte van Amerikaanse zal vermoedelijk krimpen.

Op het front van munten denken we dat de euro op 12 maanden tijd gematigd kan stijgen ten opzichte van de Amerikaanse dollar (USD). Daarnaast kunnen Chinese stimuleringsmaatregelen de Chinese yuan ondersteunen om het verloren terrein ten opzichte van de USD terug te winnen.

Ten slotte moeten beleggers ook rekening houden met de ingrijpende koerswijzigingen die de wereldeconomie op de lange termijn ondergaat. Het rapport bevat dan ook een korte update van onze beleggingsthema's voor de lange termijn die zijn gegroepeerd in de drie gebieden: Technologie van de toekomst, Transitie van hulpbronnen en Ondersteuning van de bevolking.

Ontdek het volledige document
 

Bekijk onze video
‘Stijgende rente doet beurzen afkoelen’

Is uw portefeuille nog aangepast aan de economische realiteit?

Bent u nog geen cliënt?

Word cliënt om te kunnen profiteren van het advies van onze experts.

Bent u al cliënt?

Bel Talk & Invest op 078 153 154 of maak een afspraak in uw Advisory Center, online of via 078 156 160.

Deel dit artikel


Dit zou u ook kunnen interesseren

Groei: een evenwichtsoefening - Update economie en beleggingen

7 juli 2023

Groei: een evenwichtsoefening - Update economie en beleggingen

Inflatie blijft hardnekkig: update economie en beleggingen

5 april 2023

Inflatie blijft hardnekkig: update economie en beleggingen

Outlook 2023 - Veerkracht vs. Recessie

26 januari 2023

Outlook 2023 - Veerkracht vs. Recessie

×