Funds For Good: uw beleggingen hebben het leven van deze ondernemers veranderd

ESG

Funds For Good Impact VZW: uw beleggingen hebben het leven van deze ondernemers veranderd

19 april 2022 - leestijd 3 min.

Samengevat:
  • Dankzij ons partnerschap met Funds For Good draagt u via uw beleggingen bij aan de financiering van concrete projecten met een positieve sociale impact.
  • Sinds 2016 schenkt Deutsche Bank België1 een deel van de vergoeding die zij ontvangt terug aan de organisatie.
  • In 2021 heeft Deutsche Bank België zo in totaal 67.629,45 euro aan Funds for Good Impact gedoneerd.

Ondersteuning van ondernemers met een onzekere arbeidspositie of een maatschappelijk project

Funds for Good Impact is een vzw die mensen met beperkte middelen begeleidt en financieel ondersteunt bij de creatie van een eigen arbeidspositie. Zo kunnen zij hun ondernemingsproject realiseren en opnieuw aan de slag gaan op de arbeidsmarkt.

Hoe financiert de vzw zichzelf? Heel eenvoudig: Funds For Good Invest biedt duurzame beleggingsproducten aan. Vervolgens doneert Funds For Good Invest een deel van haar winst aan Funds For Good Impact.

Funds For Good Impact financiert dan weer twee soorten ondernemingsprojecten:

  • Personen in onzekere situaties die op de arbeidsmarkt willen terugkeren door hun eigen werkgelegenheid te creëren via ondernemerschap.
  • Personen die een maatschappelijk project met een positieve impact op het milieu en/of de samenleving nastreven.

De projecten krijgen ook gratis begeleiding bij het opzetten van hun eigen micro-onderneming.

Een langdurige samenwerking met Deutsche Bank België

Deutsche Bank België zorgt er al geruime tijd voor dat haar cliënten een lokale en concrete impact kunnen realiseren via verantwoorde beleggingen. In 2016 hebben wij verschillende producten van de beheerder Funds For Good Invest in ons aanbod geïntegreerd. Sindsdien stort de bank een deel van de vergoeding die zij ontvangt voor de distributie van deze beleggingsproducten terug. Dat geld wordt gebruikt voor de ondersteuning van sociale projecten.

In 2021 hebben wij, via de commercialisering van hun beleggingsproducten, in totaal € 67.629,45 overgemaakt aan Funds for Good Impact. Dankzij deze steun hebben onze cliënten in 2021 hun steentje kunnen bijdragen aan het succes van heel wat Funds For Good Impact-projecten:

  • 180 gefinancierde projecten
  • 328.412 euro aan leningen
  • 209 gecreëerde banen

Enkele ondernemers gesteund door Funds for Good Impact

Fluffy Falafel – www.fluffyfalafel.be

Fluffy Falafel is het project van Wasim Bayazid, een Syrische vluchteling. Zijn project begon na het succes dat Wasim oogstte bij zijn vrienden met een familierecept voor falafel. Van het een kwam het ander en Wasim werd uitgenodigd op verschillende evenementen in Kortrijk om gezonde en lekkere wraps aan te bieden. De populariteit en positieve feedback van klanten deden hem besluiten zijn zaak officieel te lanceren. Dankzij zijn harde werk is hij erin geslaagd om een plaats te veroveren in de Kortrijkse gemeenschap en wordt hij zeer gewaardeerd door zijn klanten.

Burgemeester Schinkelstraat 3 - 8500 Kortrijk

Fluffy Falafel
Karoot

Eethuis KAROOT – www.karoot.gent

Rita, Wiepke en Beber zijn de projectleiders van Eethuis KAROOT: een sociaal restaurant in Gent. Na enkele jaren ervaring in de horeca hebben de drie ondernemers hun krachten gebundeld om KAROOT op te richten, een plek waar iedereen kan komen genieten van een lekkere maaltijd en een drankje, even kan uitblazen in de tuin of de krant kan lezen met een kopje koffie.

Het basisidee van KAROOT is om iedereen die binnenkomt een warme maaltijd aan te bieden. Daarom is hun menu democratisch geprijsd met een overwegend plantaardige selectie. Tijdens de avonddienst voorzien ze bovendien een gratis dagschotel voor mensen in nood.

Phoenixstraat 77 - 9000 Gent

Orizonte - www.orizonte.be

Een Belgisch-Colombiaans gezin, een huwelijk tussen twee culturen en twee levensstijlen. Een landbouwer aan de ene kant en een econoom aan de andere. Nauw verbonden met het platteland, zijn ze geëngageerd en er zich van bewust dat het noodzakelijk is om sociaal en ecologisch verantwoorde bevoorradingsketens te creëren, te versterken en te bevorderen. Het project biedt verschillende soorten koffiebonen aan, die op een milieuvriendelijke manier worden geproduceerd.

Bruineveld 84 - 3010 Kessel-lo

Orizonte

Wilt u ook dat uw beleggingen een concrete en positieve impact hebben?

Er zijn beleggingsoplossingen van Funds For Good beschikbaar bij Deutsche Bank. Wij wijzen erop dat elke belegging moet overeenstemmen met uw Financial ID.


Deel dit artikel

1 Deutsche Bank AG Bijkantoor Brussel

×