Farming for Climate : Cliënten op bezoek bij een landbouwbedrijf

ESG

Farming for Climate : Cliënten op bezoek bij een landbouwbedrijf

7 oktober 2021 - Leestijd 2 min.

Deutsche Bank wil haar cliënten helpen om via hun duurzame beleggingen een concrete lokale impact te realiseren. Zo engageerden we ons om een aanzienlijk deel van de distributiemarge uit de verkoop van een van onze producten te schenken aan de non-profitorganisatie ‘Farming for Climate’.

‘Farming for Climate’ wil een brug slaan tussen organisaties die aan een duurzame toekomst bouwen en landbouwers die op zoek zijn naar manieren om de stap naar agro-ecologie te zetten (of te versnellen).

De inschrijvingsperiode is inmiddels afgelopen. Dankzij het enthousiasme van onze cliënten konden we 150.000 euro schenken aan ‘Farming for Climate’. Met dit bedrag worden vijf Belgische landbouwbedrijven gesteund in hun overgang naar agro-ecologie.

In september nodigden we een aantal cliënten uit om ‘Ferme de la Distillerie’ in Bousval (Waals-Brabant) te bezoeken. Dit was een gelegenheid om de uitdagingen van de overgang naar agro-ecologiete bespreken en om te zien welke inspanningen worden gedaan om die overgang te verwezenlijken.

Om meer te weten over deze landbouwbedrijven, lees het artikel.

Nogmaals dank aan alle cliënten voor hun inzet om deze positieve, lokale en concrete impact te genereren met hun beleggingen.

Farming for Climate : Cliënten op bezoek bij een landbouwbedrijf

Wil u ook bijdragen tot een duurzamere wereld via andere beleggingen met een positieve impact?

×