Uw Financial ID: tijd voor een update

Beleggen

Uw Financial ID: tijd voor een update

21 september 2021 - Leestijd 2 min. 

Geschreven door

Ilka Jansen

Chapter Lead Advisory & Triggering 

Samengevat:
  • Dankzij uw Financial ID kunt u beleggen in oplossingen die aansluiten bij uw kennis, ervaring, financiële situatie en doelstellingen. 
  • Om nog beter aan de Europese transparantieregels te voldoen, zijn er vragenlijsten aan het Financial ID toegevoegd om uw kennis van de verschillende producttypes te valideren.

Dankzij uw Financial ID wordt uw vermogen bij Deutsche Bank gestructureerd volgens drie verschillende doelstellingen: liquiditeiten, bescherming en groei. Hierdoor kunt u uw financiële plannen uitvoeren volgens de prioriteiten die u zelf bepaalt. Het vastleggen van uw Financial ID is een essentiële stap alvorens u gaat beleggen. Want enkel op die manier kunt u gepersonaliseerd advies krijgen dat gebaseerd is op uw kennis en financiële doelstellingen.

Als financiële instelling zijn we gespecialiseerd in beleggingsadvies. Hierdoor zijn we ook gebonden aan de Europese MiFID-richtlijn en de geassocieerde  verordeningen die onder meer zorgen voor meer transparantie op de financiële markten. Als gevolg daarvan is Deutsche Bank verplicht om uw kennis van financiële producten te toetsen. Om nog beter aan de MiFID-vereisten te voldoen, hebben wij recent vragenlijsten aan het Financial ID toegevoegd om uw kennis van de verschillende producttypes te valideren. 

Belangrijke update voor u

Als u de nieuwe vragenlijst in uw Financial ID nog niet invulde, zal u de komende weken via verschillende kanalen op de hoogte worden gebracht van deze verplichte update. U kunt natuurlijk nu al het initiatief nemen door in te loggen op uw Online Banking. In het menu Beleggingen klikt u op Financial ID. Daar vindt u de vernieuwde rubriek ‘Productkennis en ervaring’ die u zo spoedig mogelijk invult en ondertekent, zodat u ook in de toekomst probleemloos aankopen in de gewenste productcategorieën kunt blijven uitvoeren.

Goed om weten: de vragen zijn gegroepeerd per productcategorie. Als u weinig tijd heeft, kunt u de vragen per productcategorie beantwoorden en later verdergaan waar u gebleven was. 

Gepersonaliseerde aanbevelingen in Online Banking

Is er een belegging die u zou moeten verkopen? Welke belegging biedt een aantrekkelijke opportuniteit? Op deze vragen vindt u eenvoudig het antwoord in uw Online Banking. U ontdekt de gepersonaliseerde aanbevelingen door in het menu Beleggingen op Aanbevelingen te klikken. U vindt er koopaanbevelingen volgens de beleggingsstrategie van Deutsche Bank, maar ook aanbevelingen voor de verkoop van producten waar Deutsche Bank een negatief advies over heeft. Telkens gepersonaliseerd op basis van uw Financial ID. Ook nuttig om weten: u ontvangt ook notificaties als het evenwicht in uw portefeuille verstoord is of het risico in uw portefeuille boven uw limiet is gestegen.

Meld u aan op uw Online Banking, klik daarna in het menu Beleggingen

op Financial ID om uw beleggersprofiel bij te werken.

Als u hulp nodig heeft, neem dan gerust contact op via 078 156 157.

×