Cyberbeveiliging: bescherming van de digitale wereld

Beleggen

Cyberbeveiliging: bescherming van de digitale wereld

23 februari 2022 - Leestijd 2 min.

Geschreven door

Alberto Fadelli, Daniel Sacco & Matteo Giovanni Fava

Head Chief Investment Office Italy - Investment Officer Italy - Investment Officer Italy

In een tijd waarin technologie en digitale technologie een steeds belangrijker deel van ons dagelijks leven uitmaken, is bescherming tegen cyberdreigingen en cybercriminaliteit van het allergrootste belang geworden, vooral nu het gebruik van technologie, online-interacties (e-handel, enz.) en telewerken sinds de Covid-19-pandemie aanzienlijk is toegenomen.

Cyberaanvallen kunnen gericht zijn tegen naties, sectoren, bedrijven en individuele personen. Voor landen is de cyberspace een extra domein voor samenwerking of concurrentie of zelfs agressie tegenover andere landen. Kritieke technologieën, van basisinfrastructuur voor informatie en communicatie tot opkomende technologieën zoals 5G, cloud computing, kunstmatige intelligentie en kwantumcomputing - en de daarmee samenhangende cyberrisico's - bieden mogelijkheden om de nationale veiligheid, de economische groei en de maatschappelijke waarden van een land te beïnvloeden.

Cyberbeveiliging, een echte must in het digitale tijdperk

In een steeds meer gedigitaliseerde wereld zal de vraag naar cyberbeveiligingsoplossingen om gevoelige gegevens en kritieke infrastructuur beter te beschermen, alsook het groeiende aantal apparaten dat op het internet is aangesloten, naar verwachting ook in de toekomst sterk blijven groeien. Bovendien zal het 5G-netwerk een integraal onderdeel worden van deze vitale infrastructuur aangezien het wordt gebruikt om essentiële diensten te leveren zoals gezondheidszorg, energie en vervoer, wat impliceert dat een onderbreking van het 5G-netwerk kan leiden tot een verlies van toegang tot deze diensten.

De markt voor beveiligingsoplossingen groeit structureel

Cyberveiligheid is zo’n belangrijk onderwerp omdat het een prioriteit vormt voor consumenten, bedrijven en overheden, aangezien het delen van gegevens en het opslaan van informatie centraal staan in het dagelijks leven. Volgens sommige ramingen zou de markt van beveiligingsoplossingen zelfs twee- tot driemaal sneller kunnen groeien dan de wereldeconomie, wat het veelbelovende langetermijnpotentieel ervan onderstreept1.

Ontdek onze special

In onze CIO Special over dit onderwerp analyseren we de ontwikkelingen en trends die van invloed zijn op cyberbeveiliging en richten we ons op de problemen en uitdagingen die ontstaan door de sterke toename van online interactie. Wij benadrukken met name het belang van gegevensbescherming en de betrouwbaarheid van internetinfrastructuren.

Wij gaan nader in op de volgende punten:

  • De relevantie van cyberbeveiliging voor de trends die zich sinds de coronapandemie hebben voorgedaan;
  • Hoe de toenemende wereldwijde interconnectiviteit de vraag naar investeringen en regelgeving zal aanwakkeren om gegevens te beschermen en de beveiliging te versterken;
  • Verschillende onderwerpen met betrekking tot cyberbeveiliging.

Overweegt u te beleggen in cyberbeveiliging?

Lees ook

Dagelijks bankieren

Dagelijks bankieren

Dagelijks bankieren

Betaalt u straks met e-euro’s?

Betaalt u straks met e-euro’s?

Betaalt u straks met e-euro’s?

11 februari 2022 - leestijd 4 min.

11 februari 2022 - leestijd 4 min.

11 februari 2022 - leestijd 4 min.

1. Bron: Copenhagen Institute for Futures Studies, 2019

×