Beleggen is een teamsport: zo maakt discretionair beheer het verschil

Markten & beleggingen - 27 november 2023

Beleggen is een teamsport: zo maakt discretionair beheer het verschil

Samengevat

  • Dankzij discretionair beheer hebt u de mogelijkheid om uw portefeuille te optimaliseren door een deel van uw vermogen toe te vertrouwen aan een financiële professional.
  • Discretionair beheer kan als doelstellling hebben om uw kapitaal te laten aangroeien of een (mooi) potentieel rendement uit te keren.
  • Het biedt verder gemak en tijdsefficiëntie, waardoor u zich kan concentreren op wat voor u telt.

Bij discretionair beheer vertrouwt u (een deel van) uw vermogen toe aan een professionele vermogensbeheerder, en dat in lijn met uw beleggersprofiel. Daar kan u verschillende redenen voor hebben.

Discretionair beheer kan eerst en vooral als doelstellling hebben om uw kapitaal te laten aangroeien of een (mooi) potentieel rendement uit te keren en de neerwaartse risico’s zoveel mogelijk te beperken.

Beleggen in de steeds veranderende financiële markten vereist daarnaast een diepgaand begrip van economische trends, sectoranalyses en de impact van wereldgebeurtenissen. Het vergt vaardigheden, expertise en een neus voor opportuniteiten die de minder ervaren belegger simpelweg vaak niet heeft.
Door te kiezen voor discretionair beheer profiteert u ten slotte van de collectieve kennis van een team van experts die dag in, dag uit met beide voeten in de financiële markten staan. Met discretionair beheer krijgt u ook toegang tot een mogelijk meer gesofisticeerde én gedisciplineerde beleggingsstrategie. Beleggingsexperts laten zich wellicht minder drijven door de emoties en grillen van de markt. Dat kan op lange termijn wederom gunstiger zijn voor het rendement.

Tijd voor wat telt

Een tweede belangrijke motivatie om voor ‘laten beleggen’ te kiezen, is het comfort en gemak. Een dag telt 24 uur, en voor velen onder ons is dat lang niet genoeg om alles gedaan te krijgen wat we willen. Werken, naar de supermarkt, voor de (klein)kinderen zorgen, het huishouden regelen, naar de fitness ... De weinige tijd die er nog is om met familie en vrienden door te brengen en te ontspannen? Die wil niet iedereen spenderen aan het monitoren van de beurs of het afwegen van beslissingen voor zijn portefeuille.

Het is dan ook niet verrassend dat veel beleggers die taken deels of zelfs volledig aan professionals overlaten, wiens voltijdse job het is om uw vermogen te helpen beschermen en aangroeien. Wat kopen of verkopen? Wanneer kopen of verkopen? ... U hoeft zich geen zorgen te maken over deze en andere beleggingsbeslissingen, want dat is hun taak.

Wat zijn de mogelijkheden?

Bij Deutsche Bank bieden we een scala aan oplossingen aan, die aan de uiteenlopende behoeften van onze cliënten kunnen voldoen. Een van de mogelijkheden binnen discretionair beheer voor cliënten is bijvoorbeeld Dynamic Equity, een discretionaire beheerovereenkomst, waarbij de bank – volgens de vooraf opgestelde richtlijnen – de portefeuille van cliënten beheert. Deze discretionaire oplossing richt zich op cliënten die bereid zijn om een verhoogd risico te willen en kunnen nemen.

Is discretionair beheer iets voor u?

Praat erover met uw adviseur of
neem contact op met onze experts via Talk & Invest op 078 153 154
of maak een afspraak in uw Advisory Center op 078 156 16 .

Beleggingsproducten zijn onderhevig aan risico’s. Ze kunnen zowel omhoog als omlaag evolueren en de kans bestaat dat de belegger het bedrag van zijn belegging niet recupereert. Elke beleggingsbeslissing moet in overeenstemming zijn met uw Financial ID (beleggersprofiel). Meer info op deutschebank.be/financialid.

Prognoses zijn gebaseerd op veronderstellingen, schattingen, meningen en hypothetische modellen of analyses die onjuist kunnen blijken. Alleen ter illustratie. Dit artikel en de informatie die het bevat vormen geen beleggingsadvies.

Ontvang het belangrijkste financiële nieuws per e-mail

Nog geen cliënt? Blijf toch op de hoogte over onze beleggingsopportuniteiten en nieuwigheden binnen onze beleggingsdiensten.
U kunt op elk moment uitschrijven.

Deel dit artikel


Uw vermogen in bekwame handen

11 september 2023

Uw vermogen in bekwame handen

Een beleggingsstrategie voor alle seizoenen

1 augustus 2023

Een beleggingsstrategie voor alle seizoenen

Hoe kan u een robuuste en tegelijk flexibele portefeuille opbouwen?

17 maart 2023

Hoe kan u een robuuste en tegelijk flexibele portefeuille opbouwen?

×