Deutsche Bank door The Banker Magazine uitgeroepen tot Investment Bank of the Year voor West-Europa

Markten & Beleggingen - 18 oktober 2022

Deutsche Bank door The Banker Magazine uitgeroepen tot Investment Bank of the Year voor West-Europa

Geschreven door Wim D'Haese - Head Investment Strategist 

Deutsche Bank is bij The Banker's Investment Banking Awards 2022 uitgeroepen tot 'Investment Bank of the Year for Western Europe'.

Investment Bank van het jaar voor West-Europa

The Banker Magazine zei:

"De onderscheidingen worden toegekend voor de 12 maanden tot juli 2022, wat zeker een jaar van twee uiteenlopende helften was. In de laatste zes maanden van 2021 kwamen de markten echt op dreef. De aandelenmarkten beleefden een bijzonder goede run en de fusieactiviteit bruiste. In het nieuwe jaar kwam er abrupt een einde aan de goede stemming toen Rusland Oekraïne binnenviel. De volatiliteit keerde terug op de financiële markten en de energieprijzen schoten omhoog. Na jaren van sluimering stond de inflatie weer op de agenda en begonnen de centrale banken de rente te verhogen."

Over de winst van Deutsche Bank zei het Banker Magazine:

"Deutsche Bank heeft de winsten sinds haar herstructurering in 2019 verzilverd en gaat ondertussen nog verder. Het heeft niet alleen de inkomsten binnen belangrijke bedrijfsonderdelen verhoogd, maar ook het marktaandeel in sommige gebieden vergroot."

Zeer succesvol in het leveren van adviesdiensten

Ze merkten op dat, ondanks het verlaten van de handel in aandelen, de bank zeer succesvol is gebleken in het leveren van adviesdiensten voor kapitaalmarkten. Het artikel benadrukte dat Deutsche Bank tot nu toe twee van de drie grootste West-Europese ECM-transacties heeft geleid, waaronder de kapitaalverhoging van Air France KLM met 2,3 miljard euro en de versnelde bookbuild van Nordea Bank door Sampo ter waarde van 1,8 miljard euro, en stelde verder dat de bank "een toonaangevende bank blijft voor fusies en overnames, waar de inkomsten over het eerste kwartaal van 2022 met meer dan 80% zijn gestegen."

Commissie sinds begin dit jaar gegroeid

Wat de schuldkapitaalmarkten betreft, merkte The Banker op dat, hoewel de commissies zijn gedaald, Deutsche Bank erin is geslaagd haar commissie sinds begin dit jaar te laten groeien ten opzichte van 2021 en de ranglijst te beklimmen in zowel soevereine supranationale en agency uitgiftes (vorig jaar tweede geworden) als uitgiftes van financiële instellingen. Opmerkelijke transacties waarnaar het tijdschrift verwees, waren onder meer de eerste groene obligatie van de EU ter waarde van 12 miljard euro en de groene Tier 2 obligatie van Generali ter waarde van 500 miljoen euro. The Banker erkende ook de sterke staat van dienst van Deutsche Bank op het gebied van leveraged finance wereldwijd en benadrukte dat de bank in 2021 actief was bij in totaal 47 transacties op de markt voor leveraged finance, voornamelijk als leidende bank.

Het resultaat van hard werk

Henrik Johnsson, Co-Head Capital Markets and Investment Banking EMEA van Deutsche Bank, zei: "We zijn erg blij dat we dit voor het tweede jaar op rij winnen - gefeliciteerd aan alle teams op ons platform." Berthold Fuerst, Global Co-Head of M&A bij Deutsche Bank, voegde daaraan toe: "Deze prijs getuigt van ieders harde werk, energie en vastberadenheid, evenals van onze voortdurende inzet om onze cliënten te bedienen, zelfs in de meest uitdagende marktomstandigheden."

Deel dit artikel


Dit zou u ook kunnen interesseren

23 augustus 2022

Deutsche Bank: leider in financiering Belgische regionale besturen in 2022

1 juli 2022

Deutsche Bank op nummer 1 in de Euromoney FX Survey

31 mei 2022

"Deutsche Bank België is ons model in Europa"

Deze inhoud wordt u uitsluitend aangeboden ter informatie en voor campagnedoeleinden. Deutsche Bank AG Bijkantoor Brussel is niet betrokken bij de in dit artikel vermelde financiering. De vermelde gegevens zijn openbaar en accuraat op de vermelde datum.

×