Deutsche Bank op nummer 1 in de Euromoney FX Survey

Beleggen - 1 juli 2022

Deutsche Bank op nummer 1 in de Euromoney FX Survey

Deutsche Bank is in de 2022 Euromoney FX Survey gerangschikt als de Overall FX Market Leader op basis van marktaandeel.

De enquête, die algemeen wordt beschouwd als de meest uitgebreide in de sector, peilt bij institutionele beleggers, bedrijven, financiële instellingen en andere eindgebruikers over de hele wereld naar hoeveel business ze toekennen en de kwaliteit van de dienstverlening die ze ontvangen.

Deutsche Bank stond bovenaan in 50% van alle categorieën in het onderzoek, waaronder op nummer 1 voor totaal marktaandeel, swaps, opties, algemene elektronische FX, volume opkomende markten (swaps), edelmetalen, banken en niet-financiële ondernemingen.

Ram Nayak, Co-Head of the Investment Bank en Head of Fixed Income & Currencies bij Deutsche Bank, zei: "Het is geweldig om voor het eerst in bijna tien jaar weer op de eerste plaats te staan, en dat met een duidelijk verschil met onze dichtste concurrent. Het resultaat bekrachtigt onze strategische beslissing van 2019 om ons te concentreren op kernkwaliteiten zoals FX en bevestigt de succesvolle afronding van onze stabilisatiefase.

Resultaat van vele jaren hard werk

"Dit is geen resultaat van één jaar. Het volgt op meerdere jaren van investeringen in technologie en mensen, en binnen gebieden zoals elektronische swaps en forwards, waarvan we geloven dat ze de komende jaren hun vruchten zullen blijven afwerpen. De FX-industrie is uiterst competitief, dus we zullen blijven investeren in deze activiteit en in onze technologie."

De rangschikking van Euromoney weerspiegelt de meerjarige inzet van Deutsche Bank voor FX-activiteiten en voor het leveren van concurrentiële prijzen en een dienstverlening van hoge kwaliteit en voor het consistent leveren van liquiditeiten, zelfs onder moeilijke omstandigheden. FX is een belangrijk product voor de cliënten van de bank, van bedrijven en financiële instellingen tot vermogensbeheerders en private-banking cliënten.

Russell LaScala, Head of FX, zei: "De sleutel tot succes is consistentie en kwaliteit van de dienstverlening, dus we zijn vastberaden om onze voorsprong te behouden en te blijven verbeteren. De volatiliteit in de valutamarkt is al sterk toegenomen en er zijn momenteel verschillende situaties die nog meer volatiliteit kunnen veroorzaken in de tweede jaarhelft van 2022. Dat zal de vraag van cliënten naar FX-producten nog doen stijgen. We zien kansen om deze activiteit te laten groeien in meerdere regio's, bijvoorbeeld in Asia-Pacific (APAC), waar we onze positie al hebben verbeterd van nummer 2 naar nummer 1."

Sterke prestatie over de hele lijn

De resultaten van de survey weerspiegelen een sterke prestatie van Deutsche Bank over de hele lijn: Deutsche Bank steeg op de ranglijst of behield haar positie om de eerste plaats te bereiken in 26 van de 52 individuele categorieën in vergelijking met 13 categorieën vorig jaar, en werd tweede in nog eens 15 categorieën.

In totaal verbeterde Deutsche Bank zich in 30 afzonderlijke categorieën en behaalde zij een top drie-positie in 46 categorieën (88% van alle categorieën).

Van bijzonder belang is de eerste plaats voor Deutsche Bank in:

  • Totaal marktaandeel, gestegen van de derde plaats in 2021 met een marktaandeel van 10,89%
  • Totaal marktaandeel (swaps), handhaving van de eerste plaats in 2021 met een marktaandeel van 13,68%
  • Marktaandeel opties, handhaving van de toppositie in 2021 met een marktaandeel van 30,18%.
  • Marktaandeel swaps, handhaving van de toppositie in 2021 met een marktaandeel van 17,79%.
  • Totaal marktaandeel elektronische FX, gestegen van de derde plaats in 2021 met een marktaandeel van 12,2%.
  • Marktaandeel elektronische FX (swaps), handhaving van de toppositie in 2021 met een marktaandeel van 14%.
  • Marktaandeel banken, handhaving van de toppositie in 2021 met een marktaandeel van 19,65%.
  • Marktaandeel niet-financiële ondernemingen, gestegen van de 4e plaats in 2021 met een marktaandeel van 11,03%.
  • Deutsche Bank staat ook op de eerste plaats in een aantal categorieën voor 'Best service': Overall voor APAC; Service in APAC en Americas; Ability in EM Currencies en Client Algorithmic Trading Execution in APAC; Overall, Research, Salesforce en Service voor Banken; en Ability in EM Currencies en Research voor Leveraged Funds.

Deel dit artikel


Dit zou u ook kunnen interesseren

28 april 2022

Deutsche Bank maakt winst vóór belastingen bekend van 1,7 miljard in Q1 2022

7 juni 2022

Deutsche Bank: tweede grootste bank voor financiering Belgische regionale besturen

4 maart 2021

Gestructureerde producten verkocht door Deutsche Bank presteerden het best in België volgens SRP

×