Management Server
Téléphone

Deutsche Bank

“De juiste man/vrouw op de juiste plaats” - Glenn Goovaerts

Glenn Goovaerts

HR-Manager

“De juiste man/vrouw op de juiste plaats is ons motto”, vertelt HR-manager Glenn Goovaerts. “We zoeken zowel kandidaten die recht van de schoolbanken komen als 50-plussers. Daarin onderscheidt Deutsche Bank België zich van de meeste andere banken. Daarnaast leggen we de focus op ontwikkelingsmogelijkheden voor onze medewerkers. Onze opleidingen richten zich vooral op onze kernbezigheden: sparen en beleggen. Ook dat is een verschil met veel andere banken, waar het takenpakket heel wat breder is.”

“De voordelen van Deutsche Bank België? We zijn deel van een internationale groep, wat een voordeel is voor de cliënten, maar ook voor de medewerkers. Tegelijk zijn we een organisatie waar de mensen elkaar kennen. Deutsche Bank België heeft bovendien een heel vlakke structuur. Heb je een vraag of een probleem, dan kun je dat rechtstreeks met de baas bespreken.”

“Geen radertje” - Klara Schoonjans

Klara Schoonjans

Head of IT- Banking Domain

“Ik ben Head of IT voor alles wat met banking te maken heeft: betalingen, kredietkaarten, klantendata, enzovoort. Wat ik leuk vind aan mijn werk, is dat je van bij het begin betrokken bent bij alle veranderingen, en tegelijk ook de concrete eindresultaten ziet van je werk. Deutsche Bank België is een vrij vlakke organisatie met weinig hiërarchische structuren. Je bent geen radertje in een mastodontische organisatie, je input in het geheel is zichtbaar.”

“De IT-sector zelf is uiteraard nog nauwelijks vergelijkbaar met toen ik begon, meer dan 20 jaar geleden. Toen was er één banking engine die alles deed, nu is er online banking, mobile banking, ... de scope is sterk vergroot en de complexiteit is niet te vergelijken. Maar dat is net interessant!”

“Dicht bij de cliënt” - Vincent Verhulst

Vincent Verhulst

Private Banker

“Ik werk al 5 jaar voor Deutsche Bank België. Na enkele jaren als zelfstandige, ben ik eerst als Financial Advisor begonnen, daarna als Personal Advisor en tot slot als Private Banker. Als Private Banker hou ik regelmatig contact met onze meer gefortuneerde cliënten. Ik geef hen advies over het beheer van hun portfolio, maar begeleid hen ook bij elke stap in hun professionele en privéleven. Een Private Banker zou je kunnen vergelijken met een orkestleider. Ik luister naar de noden van de cliënt, geef een eerste advies, maar breng hem of haar vooral in contact met de specialisten ter zake: de beleggingsadviseurs of het Estate Planning-team.”

“Bij Deutsche Bank België hebben Private Bankers een beperkt aantal klanten in de portefeuille. We kunnen daarom dichter bij elk van hen staan en beter aan hun verwachtingen voldoen. Die vertrouwensrelatie is belangrijk. Voor mij is dat een van de leukste aspecten van mijn werk, naast de goede werksfeer.”

“Menselijk aspect” - Marie-Laurence Labonté

Marie-Laurence Labonté

Personal Advisor

“Ik ben Personal Advisor voor het filiaal in Namen. Dat betekent dat ik onze cliënten raad geef bij hun portefeuillebeheer en een strategie help uitstippelen voor hun beleggingen. Vertrouwen is daarbij heel belangrijk. Dat bereik je alleen door ook kwalitatief advies te geven.”

“Namen heeft negen medewerkers in dienst. Dat is een hechte ploeg. We verhuizen binnenkort naar een nieuw kantoor, modern ingericht en veel ruimer. Aangenaam voor de cliënten én voor ons.”

“21 jaar geleden heb ik een paar maanden gewerkt in het Contact Center, daarna in het Financial Center, en nu ben ik al enkele jaren Personal Advisor. Door diverse functies uit te oefenen, ken ik de verschillende kanten van het bankwezen en kan ik mijn cliënten ook beter helpen.”

“Onze job zal zeker nog evolueren. Er worden allerlei digitale hulpmiddelen ontwikkeld waarmee onze cliënten zich nog beter kunnen informeren. Maar er zal altijd behoefte zijn aan een professioneel, menselijk contact.”

“Een nieuw perspectief” - Thewodros Berhanu

Thewodros Berhanu

Funds Analyst

“Ik werk nu meer dan 10 jaar in Investment Consulting, waarvan bijna 5 jaar als Personal Advisor. Concreet bestond mijn taak erin de specifieke behoeften van onze cliënten bij het portefeuillebeheer in kaart te brengen, de complexe financiële wereld te verduidelijken en advies op maat te geven. Wat ik bijzonder goed vind aan Deutsche Bank België, is ons vermogen om onpartijdig te werken. Dat komt door onze keuze voor een open architectuur, via partnerschappen met de beste vermogensbeheerders ter wereld.”

“Sinds juni 2018 heb ik het fondsenteam van het Investment & Research Center van Deutsche Bank België vervoegd. Daarmee krijg ik een nieuw perspectief op de beleggingswereld. De missie van het Funds Team is om het universum van beleggingsfondsen (SICAVs, GBF’s en trackers) te analyseren en de beste te selecteren. Het doel is om de beleggingsadviseurs van Deutsche Bank België up-to-date te houden en te reageren op hun vragen, om zo onze cliënten het beste advies te kunnen geven.”

“Routine wordt het nooit” - Jonas Baert

Jonas Baert

Senior Estate Planner

“Estate Planning of vermogensplanning heeft betrekking op de structuur, de bescherming of de overdracht van een vermogen. Zaken zoals een huwelijkscontract, een testament of een schenking spelen vaak een centrale rol. Er wordt natuurlijk ook aandacht besteed aan fiscaliteit.”

“Het is een vrij gespecialiseerde materie. Mensen lezen wel eens iets in de krant of op het internet, maar het is vaak moeilijk om het volledige plaatje te zien. Ik geef advies en informatie aan onze cliënten van Personal of Private Banking, maar ook aan collega’s die hun cliënten adviseren. Estate Planning is een extra dienst voor onze cliënten. We kunnen de mensen echt helpen en dat geeft me veel voldoening.”

“Ik werk intussen vier jaar bij Deutsche Bank België. Voordien was ik Tax Advisor bij een groot consultancybureau. Maar daar heerst een Amerikaanse mentaliteit: je moet soms zowat je hele privéleven opofferen voor je werk. Hier wordt ook hard gewerkt, maar ik hou wel tijd over voor mijn gezin en mijn vrienden.”

Een groot stuk van de job is voortdurende bijscholing. Het is een wereld in volle beweging – onlangs is het erfrecht nog hervormd. Ook dat is een pluspunt voor mij: routine wordt het nooit.”

Deutsche Bank België is in volle groei, en daar horen heel wat vacatures bij. “Vooral voor IT en functies die in contact staan met onze cliënten zoeken we mensen”, zegt HR-manager Glenn Goovaerts. “Diversiteit is daarbij een van onze kernwaarden.”

Bekijk onze vacatures

Lees ook