Dagelijks bankieren

Deutsche Bank België verkozen tot Top Employer

11 februari 2021 - leestijd 3 min. 00

Samengevat

  • Na een grondige doorlichting op meer dan 400 controlepunten is Deutsche Bank België erkend als Top Employer.
  • Het Top Employer certificaat is een internationale erkenning voor het HR-beleid van de bank.
  • Deutsche Bank is steeds op zoek naar nieuw talent. Op db.com/careers vindt u alle vacatures.

Door te investeren in talent kijken we naar de toekomst van onze werknemers, van onze cliënten en van ons bedrijf. En dit met een langetermijnvisie. Ontdek de getuigenissen van een aantal collega’s:

Uw vermogen helpen beschermen en aangroeien: dat is de missie van onze 550 medewerkers. Hún talenten helpen ontwikkelen? Dat is de missie van Deutsche Bank. Want enkel 550 tevreden en goed getrainde medewerkers kunnen u op de best mogelijke manier van dienst zijn. Net daarom zijn we zo fier op onze erkenning als Top Employer 20211.

Top Employer

Het succes van Deutsche Bank België staat of valt met die 550 mensen die elke dag het beste van zichzelf geven. “Daarom vinden we het belangrijk dat ze elk de ruimte krijgen om hun talenten te ontwikkelen. En dat ze kunnen werken in een prettige omgeving waar er wederzijds respect en verantwoordelijkheidsgevoel is. Het best mogelijke advies voor uw vermogen? Dat kan alleen waargemaakt worden door medewerkers die elke dag net dat ietsje meer voor u doen. En dat kan alleen als zij hun job in het best mogelijke kader kunnen uitvoeren”, vertelt Glenn Goovaerts, HR-manager bij Deutsche Bank.

400 controlepunten

Op basis van een audit gaven onderzoekers van het Top Employers Institute het HR-beleid van de bank een score op allerhande thema's zoals de werkomgeving, het aantrekken van talent, opleidingen, het ontwikkelen van vaardigheden, welzijn, diversiteit, integratie, carrièremogelijkheden, organisatiecultuur, primaire arbeidsvoorwaarden (zoals type contracten), enzovoort.

Na een grondige doorlichting van meer dan 400 controlepunten kreeg Deutsche Bank België in januari het nieuws dat de bank gecertificeerd is als Top Employer. Een grote beloning, die ook nog eens werd verkregen te midden van een globale crisis die alle werkrelaties op zijn kop zet en een extreme flexibiliteit van alle medewerkers vergt.

Vacatures bij Deutsche Bank

Deutsche Bank is steeds op zoek naar nieuw talent. “Bij Deutsche Bank bent u deel van een grote internationale speler. U komt op regelmatige tijdstippen in contact met mensen over de hele wereld”, vertelt Glenn Goovaerts. “Tegelijk hebben we in België een heel familiale sfeer. Onze vlakke structuur maakt het mogelijk om snel te schakelen. Een andere sterkte is dat we heel fors inzetten op training. Zo krijgen al onze Private Bankers en Personal Advisors een opleiding tot financial planner aan de gerenommeerde Antwerp Management School.”

“Geen radertje” - Klara Schoonjans

Klara Schoonjans

Head of IT- Banking Domain

“Ik ben Head of IT voor alles wat met banking te maken heeft: betalingen, kredietkaarten, klantendata, enzovoort. Wat ik leuk vind aan mijn werk, is dat je van bij het begin betrokken bent bij alle veranderingen, en tegelijk ook de concrete eindresultaten ziet van je werk. Deutsche Bank België is een vrij vlakke organisatie met weinig hiërarchische structuren. Je bent geen radertje in een mastodontische organisatie, je input in het geheel is zichtbaar.”

“De IT-sector zelf is uiteraard nog nauwelijks vergelijkbaar met toen ik begon, ruim 20 jaar geleden. Toen was er één banking engine die alles deed, nu is er online banking, mobile banking ... de scope is sterk vergroot en de complexiteit is niet te vergelijken. Maar dat is net interessant!”

“Het belangrijkste is de klant” - Antoine Havelange

Antione Havelange

Senior Private Banker

"Ik begon mijn carrière in marketing, waar ik vooral in contact stond met bedrijven. Na 6 jaar sloeg ik een andere weg in. Ik had behoefte aan meer menselijke in plaats van zakelijke relaties, en wilde dichter bij de eindklant staan. Na enkele jaren in verschillende functies in de financiële wereld, ben ik nu 3 jaar Private Banker. Deze functie is ideaal voor mij omdat ik een beperkt aantal cliënten beheer, waardoor ik dicht bij hen kan zijn en ten volle beschikbaar ben. Deze klantgerichtheid is echt wat mij vooruit drijft en wat mij aan het eind van de dag voldoening geeft: in staat zijn de verwachtingen van een klant te begrijpen en een gepersonaliseerd antwoord geven."

"Werken voor Deutsche Bank maakt me trots. Ik ben er fier op te werken voor een internationale groep, met de vele menselijke en verschillende interacties die zo'n organisatie meebrengt. Ik ben er ook trots op dat mijn werkgever meer en meer de nadruk legt op het welzijn van zijn teams. Om niet alleen bezig te zijn met je cijfers, maar ook met je welbevinden. De certificering als Top Employer is een mooie erkenning voor die inspanningen."

“Menselijk aspect” - Marie-Laurence Labonté

Marie-Laurence Labonté

Personal Advisor

“Ik ben Personal Advisor voor het filiaal in Namen. Dat betekent dat ik onze cliënten raad geef bij hun portefeuillebeheer en een strategie help uitstippelen voor hun beleggingen. Vertrouwen is daarbij heel belangrijk. Dat bereik je alleen door ook kwalitatief advies te geven.”

“Ruim 20 jaar geleden heb ik een paar maanden gewerkt in het Contact Center, daarna in het Financial Center, en nu ben ik al enkele jaren Personal Advisor. Door diverse functies uit te oefenen, ken ik de verschillende kanten van het bankwezen en kan ik mijn cliënten ook beter helpen.”

“Onze job zal zeker nog evolueren. Er worden allerlei digitale hulpmiddelen ontwikkeld waarmee onze cliënten zich nog beter kunnen informeren. Maar er zal altijd behoefte zijn aan een professioneel, menselijk contact.”

“Routine wordt het nooit” - Jonas Baert

Jonas Baert

Senior Estate Planner

“Estate Planning of vermogensplanning heeft betrekking op de structuur, de bescherming of de overdracht van een vermogen. Zaken zoals een huwelijkscontract, een testament of een schenking spelen vaak een centrale rol. Er wordt natuurlijk ook aandacht besteed aan fiscaliteit.”

“Het is een vrij gespecialiseerde materie. Mensen lezen wel eens iets in de krant of op het internet, maar het is vaak moeilijk om het volledige plaatje te zien. Ik geef advies en informatie aan onze cliënten van Personal of Private Banking, maar ook aan collega’s die hun cliënten adviseren. Estate Planning is een extra dienst voor onze cliënten. We kunnen de mensen echt helpen en dat geeft me veel voldoening.”

“Ik werk intussen 6 jaar bij Deutsche Bank België. Voordien was ik Tax Advisor bij een groot consultancybureau. Maar daar heerst een Amerikaanse mentaliteit: je moet soms zowat je hele privéleven opofferen voor je werk. Hier wordt ook hard gewerkt, maar ik hou wel tijd over voor mijn gezin en mijn vrienden.”

“Een groot stuk van de job is voortdurende bijscholing. Het is een wereld in volle beweging. Ook dat is een pluspunt voor mij: routine wordt het nooit.”

“Van investment banking tot corporate banking” - Gilles Staquet

Gilles Staquet

Head of Wealth Management BeLux (à partir d’avril 2021)

"Bij Deutsche Bank Wealth Management richten we ons op particulieren en families met een vermogen van meer dan 10 miljoen euro. Dit zijn meestal succesvolle ondernemers en leden van industriële families. Zij doen een beroep op Deutsche Bank omwille van onze wereldwijde vertegenwoordiging en deskundig beleggingsadvies. Deutsche Bank Wealth Management biedt voor hen haute couture oplossingen op maat. En dat uit alle domeinen van Deutsche Bank, waaronder investment banking, corporate banking en asset management."

"Ik begon 3 jaar geleden bij Deutsche Bank in de divisie Capital Market in Londen, na een carrière van 20 jaar in investment banking en strategy consulting. Wat ik leuk vind bij Deutsche Bank? De ondernemersgeest. Hoewel ik in een heel grote organisatie werk, kan ik een impact hebben en het verschil maken voor de cliënt."

Deutsche Bank België is in volle groei, en daar horen heel wat vacatures bij. “Vooral voor IT en functies die in contact staan met onze cliënten zoeken we mensen”, zegt HR-manager Glenn Goovaerts. “Diversiteit is daarbij een van onze kernwaarden.”

Deel dit artikel

Articles liés

Dagelijks bankieren

Dagelijks bankieren

Dagelijks bankieren

Zo geniet u op elk moment van onze expertise

Zo geniet u op elk moment van onze expertise

Zo geniet u op elk moment van onze expertise

01 februari 2021
leestijd 3 min. 30

01 februari 2021
leestijd 3 min. 30

01 februari 2021
leestijd 3 min. 30

Beleggen

Beleggen

Beleggen

Fondsenteam: een kennismaking

Fondsenteam: een kennismaking

Fondsenteam: een kennismaking

22 december 2020
leestijd 2 min. 30

22 december 2020
leestijd 2 min. 30

22 december 2020
leestijd 2 min. 30

Dagelijks bankieren

Dagelijks bankieren

Dagelijks bankieren

Ziet u ook het grotere plaatje?

Ziet u ook het grotere plaatje?

Ziet u ook het grotere plaatje?

27 augustus 2020
leestijd 2 min. 20

27 augustus 2020
leestijd 2 min. 20

27 augustus 2020
leestijd 2 min. 20

1 Top Employers Institute is de wereldwijde autoriteit op het gebied van erkenning van uitmuntendheid in HR-beleid. Hij helpt een dergelijk beleid te versnellen om de werkomgeving te verbeteren. Via het certificeringsprogramma van Top Employers Institute kunnen deelnemende bedrijven worden gevalideerd, gecertificeerd en erkend als employer of choice. Top Employers Institute werd 30 jaar geleden opgericht en certificeerde inmiddels meer dan 1600 organisaties in 120 landen / regio’s.

×