Wenst u een DB Saving Plan te openen ? Gelieve dan de info op het einde van deze pagina te lezen voor u een afspraak met een agentschap maakt om er een rekening te openen.

Hoe werkt het?

 • 1

  Ik maak een afspraak met mijn Financial Center om een DB Saving Plan te openen

 • 2

  Deutsche Bank onderneemt alle stappen voor mij

 • 3

  Ik begin met sparen op mijn ritme, tot € 500 / maand

Is het iets voor mij?

Is het iets voor mij?

Wilt u geleidelijk aan een spaarpotje opbouwen voor uzelf, uw kinderen of kleinkinderen? En dat met een aantrekkelijker rendement dan dat van het klassieke spaarboekje? Dan hebben wij de oplossing voor u: DB Saving Plan, de spaarrekening die u toelaat om uw spaargeld te kruiden.

DB Saving Plan is een flexibele oplossing die u toelaat om op uw eigen ritme te sparen, tot 500 euro per maand.

Als u voor de DB Saving Plan kiest, geniet u eveneens van een aantrekkelijk fiscaal voordeel. De eerste 980 euro rente is namelijk vrijgesteld van de roerende voorheffing van 15% 1. Bovendien wordt dit maximum verdubbeld voor rekeningen op naam van gehuwde partners of wettelijk samenwonenden.

#

Voordelen

 • Gratis rekening met een aantrekkelijk rendement
 • Flexibele oplossing om op uw ritme te sparen
 • Tot 500€/maand via een doorlopende opdracht
 • Basisrente: 0,01% per jaar
 • Getrouwheidspremie: 0,10% per jaar

Risico’s

  In geval van faillissement of risico van faillissement van de bank loopt de spaarder het risico zijn spaargeld te verliezen of kan hij worden onderworpen aan een vermindering/omzetting in aandelen (bail-in) van het bedrag van de vordering die hij heeft op de bank en die het bedrag van 100.000 euro overstijgt dat gedekt is door het wettelijke Duitse depositogarantiestelsel. De bedragen boven 100.000 zullen gedekt worden volgens de regeling van het vrijwillige Duitse depositobeschermingsfonds2.

Productkenmerken

Rente

- Basisrente: 0,01% vanaf de eerste euro en de eerste dag
- Getrouwheidspremie: 0,10% per jaar voor alle bedragen die 12 opeenvolgende maanden op uw rekening blijven staan.

Maximumbedrag

500 euro per maand en 6.000 euro per jaar.

Minimum bedrag

Geen

Duur

Onbeperkt

Voorwaarden

De bank behoudt zich het recht om de voorwaarden van toepassing op de DB Saving Plan, inclusief de rentevoeten, op elk moment te wijzigen. De cliënt zal hiervan geïnformeerd worden via een Online Banking bericht, e-mail of brief.

Automatische overschrijving

Sparen op een DB Saving Plan rekening kan met een maandelijkse vaste doorlopende opdracht met een maximum van 500 euro (maximum 6.000 euro/jaar).

Kosten

- Openings- en afsluitkosten: geen
- Beheerkosten: geen

Toepasselijk recht

DB Saving Plan is een gereglementeerde spaarrekening die onder het Belgische recht valt en gecommercialiseerd wordt door het Belgische Bijkantoor van de Duitse bank Deutsche Bank AG.

Klachten

Voor eventuele klachten kunt u terecht bij onze afdeling Client Solutions tel. + 32 2 551 99 34; fax + 32 2 551 62 99; e-mail: clienten.dienst@db.com en bij de Ombudsman - Ombudsfin vzw, North Gate II, Koning Albert II-laan 8 bus 2, 1000 Brussel ; E-mail : ombudsman@ombudsfin.be ; www.ombudsfin.be.

Gelieve de Essentiële spaardersinformatie en het reglement te lezen vooraleer u uw spaarrekening opent
(document ook gratis beschikbaar in onze Financial Centers).).

De spaarrekening kan apart verworven worden.
U vindt alle details over de kosten in onze tarievenbrochure.
Maak een afspraak

Wilt u uw spaarpot aanvullen?

Het is geen geheim dat het vandaag de dag niet meer volstaat om te sparen. Waarom zou u uw spaarpot dus niet aanvullen met een belegging op uw eigen ritme?

De DB Investment Plan geeft u tegelijk het potentiële rendement van een belegging en een maximum comfort.

U belegt maandelijks een bedrag naar keuze, vanaf 100 euro per maand.

Ontdek dit aanbod

DB Investment Plan

Voor een rijkere toekomst heb je beter een goed plan. 3

Het DB Saving Plan is inbegrepen in onze verschillende diensten

DB Account

De oplossing voor dagelijks bankieren. Maak gebruik van alle praktische tools om uw geld te beheren. Hét startpunt om te beginnen met beleggen en te profiteren van onze expertise.

Meer weten

DB Personal

U profiteert van de expertise van een adviseur voor het beheer van uw portefeuille en dit voor slechts € 75 per kwartaal. Maar liefst 96% van onze DB Personal-cliënten is tevreden over de expertise van onze adviseurs.

Meer weten

Private Banking

Dankzij ons internationale netwerk en onze deskundige multidisciplinaire teams heeft uw Private Banker een gedetailleerd beeld van de (lokale en internationale) financiële markten. Zo kunt u steeds van een dienstverlening op maat genieten. Uw Private Banker bouwt bovendien een langetermijnrelatie op met u en uw familie.

Meer weten

Interesse? Vragen?

Maak een afspraak in een van onze agentschappen of contacteer ons

(1) De fiscale behandeling hangt af van de individuele situatie van de cliënt en kan in de toekomst wijzigen. Wanneer naar een belastingstelsel wordt verwezen, moet dat worden opgevat als het geldende belastingstelsel voor een gemiddelde retailcliënt met de hoedanigheid van natuurlijke persoon Belgische inwoner.

(2) Meer informatie over het Duitse depositogarantiestelsel. De Associatie van Duitse Banken heeft bevestigd dat het vrijwillige depositobeschermingsfonds de deposito's die onderworpen worden aan de bail-in-maatregelen op dezelfde manier behandelt als de deposito's in andere compensatiescenario's. U kunt het Informatieblad Deposant gratis aanvragen in uw Financial Center of het op onze site bekijken.

(3) Lees voor meer informatie over het aanbod het reglement van DB Investment Plan.

(4) Sommige banken rekenen een provisie aan voor het gebruik van hun bankautomaten. Dit is bijvoorbeeld soms het geval in Duitsland. De aanrekening van deze provisie staat volledig los van Deutsche Bank AG Bijkantoor Brussel.