River Cleanup: Deutsche Bank rolt samenwerking wereldwijd uit

ESG - 30 augustus 2022

River Cleanup: Deutsche Bank rolt samenwerking wereldwijd uit

Samengevat:
  • In 2021 is Deutsche Bank België een partnerschap aangegaan met 'River Cleanup';
  • Ook de Deutsche Bank Groep heeft, via haar divisie International Private Bank, besloten ‘River Cleanup’ te steunen;
  • De samenwerking met ‘River Cleanup’ zal nu wereldwijd worden uitgerold.

Schoonmaken van rivieren om de oceanen te beschermen

In 2021 is Deutsche Bank België een partnerschap aangegaan met de non-profitorganisatie 'River Cleanup', die plastic vervuiling uit rivieren verzamelt voordat het de oceanen bereikt en hun ecosysteem in gevaar brengt.

Ons partnerschap bestaat uit 2 delen:

  • Menselijk: Deutsche Bank België organiseert met de hulp van haar teams schoonmaakacties in rivieren. Een eerste initiatief vond plaats in november 2021 en een tweede op 14 juni in Gent, waar 35 werknemers 219 kilo afval inzamelden. Later dit jaar zal nog een actie worden georganiseerd met de cliënten van de bank die hebben geïnvesteerd in het product waarmee deze non-profitorganisatie is gefinancierd.
  • Financieel: Deutsche Bank België steunt ‘River Cleanup‘ financieel, dankzij de beleggingen van haar cliënten, bijvoorbeeld door een deel van de distributiemarge uit de verkoop van een financieel product te schenken. Dit heeft reeds geresulteerd in een donatie van 72.000 euro in 2022. En dit is nog maar de eerste stap in de financiële steun die Deutsche Bank België geeft aan ‘River Cleanup‘.

België inspireert de rest van de wereld

Het succes van dit partnerschap wordt nu uitgebreid naar de gehele divisie International Private Bank van Deutsche Bank, die het voorbeeld van ons plaatselijk initiatief volgt. De samenwerking met ‘River Cleanup‘ zal nu wereldwijd worden uitgerold, waardoor veel werknemers van de Deutsche Bank Groep de kans krijgen om deel te nemen aan een ecologische vrijwilligersactie met zichtbare impact.

Rivieren zijn de blauwe levensaders van onze planeet, maar vele ervan worden ernstig aangetast door vervuiling, waaronder plastic afval. Elk jaar belandt 8 miljoen ton plastic in de oceaan. Om te voorkomen dat plasticvervuiling in de oceaan terechtkomt, moeten we de rivieren en beken die daarheen leiden schoonmaken. Dit is de missie van ‘River Cleanup‘, en met Deutsche Bank België in de frontlinie, wil onze hele Groep nu deel uitmaken van de oplossing.

In de loop van dit jaar zal de Deutsche Bank Groep samenwerken met ‘River Cleanup‘ om zes vrijwilligersactiviteiten te organiseren in Milaan, Londen, Frankfurt, Madrid, New York en Mumbai. Werknemers van Deutsche Bank zullen de kans krijgen om deel te nemen en meer te leren over de impact van plasticvervuiling op onze rivieren en rivierstelsels, en tegelijkertijd een positieve impact te creëren op lokaal niveau.

Toekomstige initiatieven in verband met oceaanbescherming zijn reeds gepland.

Mee de uitdagingen van morgen aangaan?

Deel dit artikel


Dit zou u ook kunnen interesseren

12 mei 2022

River Cleanup: schonere oceanen dankzij uw beleggingen

12 mei 2022

River Cleanup: schonere oceanen dankzij uw beleggingen

25 november 2021

Duurzaam beleggen: 50 tinten groen?

1 Deutsche Bank AG bijkantoor Brussel