Financiële markten en economieën blijven onder druk

Beleggen - 29 september 2022

Financiële markten en economieën blijven onder druk

Wim D'Haese - Head Investment Strategist & David Ghezal - Investment Strategist

Onze nieuwe trimestriële CIO Insights publicatie “Onder druk” presenteert de huidige economische prognoses voor 2022 en 2023, samen met een update van de activaklassen en prognoses tot september 2023.

Met de Europese afhankelijkheid van energie, mogelijke toekomstige inflatietrajecten, het succes van de Chinese economische heropening en het waarschijnlijke gedrag van de Amerikaanse consument als uitdagingen voor de politieke beleidsmakers, blijven de wereldeconomie en -markten onder druk staan.

Economische onzekerheden zullen de markten op korte termijn volatiel houden en wij denken dat zowel de VS als Europa een periode van economische krimp tegemoet gaan. Maar wij denken dat deze recessies vermoedelijk mild zullen zijn en medio 2023 weer achter ons zullen liggen. Zoals gewoonlijk zullen de markten waarschijnlijk vooruitlopen op de economische realiteit, dus wij zien voor de aandelenmarkten de komende 12 maanden een beperkte stijging. Het monetaire beleid (zowel in de VS als in de eurozone) zal nog enige tijd restrictief blijven, met gevolgen voor de obligatierente.

Het kan enige tijd duren voordat de financiële markten zich stabiliseren in een complex en steeds veranderend beleggingslandschap. De richting zal echter duidelijker worden en de markten zullen uiteindelijk positief reageren. In deze context herhalen wij het belang om gericht te blijven op financiële langetermijndoelstellingen, een kern-satellietbenadering en thematisch beleggen.

De publicatie in de bijlage bevat ook korte updates over onze belangrijkste beleggingsthema's, gericht op technologie, demografie en duurzaamheid.

Ontdek het volledige document

‘Onder druk: update economie en beleggingen'

Ontdek de video 'DB Market Update'

Meer dan ooit maakt de expertise van onze adviseurs het verschil.
Dus, is uw portefeuille klaar voor de toekomst?

Bent u nog geen cliënt?

Word cliënt om te kunnen profiteren van het advies van onze experts.

Bent u al cliënt?

Bel Talk & Invest op 078 153 154 of maak een afspraak in uw Financial Center, online of via 078 156 160.

Deel dit artikel


Dit zou u ook kunnen interesseren

27 september 2022

Italiaanse verkiezingen: uitdagingen in het verschiet

22 september 2022

De Fed gaat door tot het doel bereikt is

8 september 2022

De ECB kondigt historische renteverhoging aan

×