Deutsche Bank rondt plaatsing van Cofinimmo-aandelen succesvol af ondanks volatiel marktklimaat

Markten - 15 juli 2022

Deutsche Bank rondt plaatsing van Cofinimmo-aandelen succesvol af ondanks volatiel marktklimaat

Geschreven door Gilles Staquet (Head of Wealth Management BeLux)

Overzicht van de transactie:

Op 5 juli 2022 trad Deutsche Bank op als Joint Bookrunner bij de plaatsing van meer dan 50 miljoen euro aan Cofinimmo-aandelen voor rekening van een van haar professionele cliënten in een transactie die werd verdeeld onder een selecte groep institutionele langetermijnbeleggers. Ondanks een zeer volatiel marktklimaat werd de plaatsing in één dag en zonder opschorting van de handel voltooid.

Cofinimmo is een van de belangrijkste Belgische gereglementeerde beursgenoteerde vastgoedvennootschappen, gespecialiseerd in vastgoed op de huurmarkt, en maakt deel uit van de BEL 20 index. De onderneming, die meer dan 40 jaar geleden werd opgericht, bezit een vastgoedportefeuille ter waarde van meer dan € 4,6 miljard (waarvan € 4 miljard in zorgvastgoed), goed voor een totale oppervlakte van bijna 2.000.000m² verspreid over 9 Europese landen (België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Finland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland).

Belangrijkste hoogtepunten van de transactie:

  • Deutsche Bank navigeerde met succes door een uitdagende, volatiele marktomgeving en koos een geschikte achtergrond voor de uitvoering van de transactie.
  • Het efficiënte proces zorgde voor een snelle afhandeling, wat aantoont dat Deutsche Bank in staat is om transacties uit te voeren via off-market kanalen.
  • Deze transactie toont aan hoe doeltreffend het distributieplatform Equity Capital Markets (ECM) van Deutsche Bank is in het leveren van een aanzienlijk vraagvolume en een stabiele referentieprijs tijdens de markturen.
  • Ze benadrukt ook de jarenlange expertise van Deutsche Bank in vastgoed en BeNeLux ECM.

Dit artikel vormt geen beleggingsadvies. De gepresenteerde inhoud dient uitsluitend ter informatie.

Deel dit artikel


Dit zou u ook kunnen interesseren

28 april 2022

Deutsche Bank maakt winst vóór belastingen bekend van 1,7 miljard in Q1 2022

7 februari 2022

Deutsche Bank boekt hoogste winst in tien jaar

27 januari 2022

Deutsche Bank groep realiseert een winst vóór belastingen van 3,4 miljard euro in 2021

×