Lueurs d'espoir : état des lieux de l’économie et des investissements

Markten

Hoopvolle signalen: Update economie & beleggingen

01 april 2021 - leestijd 1 min. 20

Rédigé par

Wim D'Haese & David Ghezal
Head Investment Strategist - Investment Strategist

Na de historische recessie van 2020 zal de economische groei in 2021 terugkeren, maar beleggers zullen waakzaam moeten blijven in deze context van normalisering die nog complexer is geworden door de pandemie.

De wereld is veranderd en portefeuilles moeten in staat zijn om eventuele stormen te doorstaan, zoals zorgen over schulden of inflatie of de impact van innovaties zoals de digitale valuta's van centrale banken.

Hou de volatiliteit in de gaten

In de toekomst zullen wij vermoedelijk toch enige marktvolatiliteit zien ondanks de gunstige inflatievooruitzichten op middellange termijn. De centrale banken zullen waarschijnlijk een relatief soepel monetair beleid aanhouden, maar belangrijke vragen over het begrotingsbeleid zijn nog onbeantwoord.

Obligatierendementen zullen gegijzeld blijven door het beleid, wat kan leiden tot een aanpassing van sectorale voorkeuren op de aandelenmarkten. Ten slotte verwachten wij dat de valutamarkt meer door macro-economische factoren zal gedreven worden en dat de grondstoffenprijzen kunnen profiteren van de toegenomen vraag.

De TDD-driehoek: Technologie, Demografie & Duurzaamheid

Het proces van structurele economische verandering waarin we zitten zal de argumenten voor onze voornaamste beleggingsthema's, die gegroepeerd zijn binnen de ‘TDD’-driehoek (technologie, demografie en duurzaamheid), versterken.

Naar onze mening zullen criteria op het gebied van milieu, maatschappij en deugdelijk bestuur (ESG) ook een steeds belangrijkere rol gaan spelen in elke beleggingsstrategie naarmate de wereldwijde ESG-dynamiek toeneemt.

De gedetailleerde versie van onze publicatie 'Hoopvolle signalen' (beschikbaar als afdrukbare pdf en als online leesversie onderaan dit artikel) bevat onze macro-economische vooruitzichten voor 2021 en 2022, alsook een samenvatting van de vooruitzichten en onze prognoses voor de verschillende activaklassen tot eind maart 2022.

Veel leesplezier!

Ontdek de video en het volledige document: 'Hoopvolle signalen: Update economie & beleggingen'


Meer dan ooit maakt de expertise van onze adviseurs het verschil. En, is uw portefeuille klaar voor de toekomst?

Bel onze experts van Talk & Invest op 078 153 154.

Maak een afspraak in uw Financial Center via 078 156 160.

×