De markt van gestructureerde producten in België: Deutsche Bank deelt haar expertise

Markten & beleggingen - 13 november 2023

De markt van gestructureerde producten in België: Deutsche Bank deelt haar expertise

Samengevat

  • Op 19 oktober vond in Brussel het eerste SRP Belgium Structured Products Forum plaats.
  • Onze collega Pierre-Yves Druenne maakte deel uit van het panel van experts.
  • Hij vertelde ons wat klanten momenteel zoeken op het gebied van gestructureerde producten1.

Op 19 oktober vond in Brussel het allereerste SRP Belgium Structured Products Forum plaats: een halve dag van diepgaande discussies en netwerking tussen experts uit de sector en hun vakgenoten. Dit exclusieve evenement werd georganiseerd in samenwerking met BELSIPA, de vereniging die uitgevers van gestructureerde beleggingsproducten in België vertegenwoordigt. Het was de ideale gelegenheid om de Belgische markt van gestructureerde producten grondig te verkennen. Centraal in deze discussies stonden de nieuwste regelgevende initiatieven, opkomende trends en de belangrijkste factoren die de marktontwikkeling beïnvloeden.

Gestructureerde producten bieden toegang tot nieuwe ontwikkelingen en opportuniteiten in een vaak complexe economische omgeving. Het panel van experts onderzocht hoe deze producten stabiele en consistente rendementen kunnen opleveren en tegelijk de waarde voor beleggers kunnen verhogen.

Deutsche Bank deelt haar expertise

Tijdens het forum deelde onze collega Pierre-Yves Druenne, Head of Capital Markets & Insurance Products, de visie van Deutsche Bank op de verwachtingen van beleggers: "Vandaag de dag zijn onze klanten vooral op zoek naar kapitaalbescherming voor hun beleggingen, in combinatie met een zo kort mogelijke looptijd en, idealiter, een gegarandeerd minimuminkomen. De huidige marktomstandigheden maken het mogelijk om aan deze behoeften te voldoen door te beleggen in bepaalde gestructureerde producten."

Pierre-Yves Druenne trad in mei 2018 in dienst bij Deutsche Bank als Head of Structured Products. Hij brengt meer dan 10 jaar ervaring mee in kapitaalmarkten, het bankwezen en financiële marktfuncties. Tijdens zijn hele carrière heeft hij Belgische en internationale klanten geadviseerd over financiering via kapitaalmarkt- en banktransacties, en onderhield hij contacten met de Belgische toezichthouder. Voordat hij bij Deutsche Bank kwam, werkte hij 7 jaar bij BNP Paribas Fortis, waar hij verschillende functies bekleedde, waaronder hoofd van het productbeheer voor sparen en beleggen. Pierre-Yves behaalde een master in de rechten aan de UCL, een postgraduaat in financiën aan de KUL en een Executive MBA aan de Vlerick Business School.

Zijn aanwezigheid en expertise op het eerste SRP Belgium Structured Products Forum gaven een waardevol inzicht in de evolutie van de markt van gestructureerde producten in België en hoe deze producten kunnen voldoen aan de veranderende behoeften van beleggers in een steeds veranderende financiële omgeving.

Bent u ook op zoek naar een potentieel rendement terwijl u de risico's probeert te beperken?

Praat erover met uw adviseur of
neem contact op met onze experts via Talk & Invest op 078 153 154.

of

Ontvang het belangrijkste financiële nieuws per e-mail

Nog geen cliënt? Blijf toch op de hoogte over onze beleggingsopportuniteiten en nieuwigheden binnen onze beleggingsdiensten.
U kunt op elk moment uitschrijven.

Deel dit artikel


gestructureerde producten

16 augustus 2023

Wat zijn gestructureerde producten?

1 Gestructureerde producten, ook ‘Structured Notes’ genoemd, bestaan in de vorm van ‘schuldbewijzen met of zonder (totale of gedeeltelijke) terugbetaling van het geïnvesteerd kapitaal’. Een gestructureerd schuldbewijs is een financieel product van bepaalde duur, doorgaans uitgegeven door financiële instellingen, dat een rendement biedt dat gekoppeld is aan een of meer onderliggende activa (bv. een rentevoet of beursindex) die via vaste of variabele coupons tijdens de looptijd of op de vervaldag van het effect worden uitbetaald (behalve bij faillissement of risico van faillissement van de uitgever

×