Frieze Los Angeles 2024

Dagelijks bankieren - 11 maart 2024

Innovatieve films beloond door Deutsche Bank op Frieze Los Angeles 2024De Deutsche Bank Frieze Los Angeles filmprijs

De Deutsche Bank Frieze Los Angeles Film Prize, die wordt geproduceerd in samenwerking met de non-profit Ghetto Film School en de film- en televisiestudio Fifth Season, wordt binnen de industrie alom erkend als een kweekvijver voor aanstormend talent

De winnaars van de Deutsche Bank Frieze Los Angeles 2024 Film Prize

De winnaars van de Deutsche Bank Frieze Los Angeles 2024 Film Prize: Britt Williams (links) en Kaylen Ng (rechts) met Deutsche Bank voorzitter en Chief Financial Officer James von Moltke en het Head of Art & Culture Britta Färber.

Een vijfde jaar vol prijzen door Deutsche Bank in Los Angeles

De prijsuitreiking, die afgelopen vrijdag werd bekendgemaakt tijdens de iconische kunstbeurs Frieze in Los Angeles, vond plaats in de Deutsche Bank Wealth Management lounge. James von Moltke, voorzitter en Chief Financial Officer van Deutsche Bank, maakte bekend dat de Juryprijs werd toegekend aan Kaylen Ng. Haar film 'The Metamorphosis Project' vertelt het verhaal van Eric die de kans krijgt om een virtuele levenservaring uit te proberen na een hartverscheurende diagnose.

James von Moltke zei: "Dit is het vijfde jaar dat we deze wedstrijd organiseren en ook het vijfde jaar dat we deze prijzen sponsoren. We zijn er bijzonder trots op dat we 38 filmmakers hebben mogen verwelkomen om deel te nemen aan het programma. En we zijn eveneens verheugd dat we getalenteerde jonge kunstenaars hebben kunnen steunen bij het leren, experimenteren en ontwikkelen van hun vak.

Britta Färber, Head of Art & Culture bij Deutsche Bank, kondigde de winnaar van de publieksprijs, Britt Williams, aan voor haar korte film getiteld 'Soft Launch'. De film vertelt het verhaal van een controversiële technologie-CEO, die haar nieuwste softwareproduct verdedigt tegenover een journalist voordat het wordt gelanceerd.

"Ik ben erg blij dat dit actuele werk, dat op een geraffineerde manier over gezichtsherkenning en de uitdagingen ervan gaat, door het publiek is uitgekozen voor deze prijs. Ik kan niet wachten om te zien wat de winnaar hierna gaat doen. Met wereldwijd meer dan 2.000 publieksstemmen voor deze prijs is het bereik van deze films inspirerend en opnieuw een voorbeeld van de toewijding van onze bank aan het ondersteunen van opkomend talent, diversiteit en gelijkheid," zei mevrouw Färber.

De twee winnaars behoorden tot de acht Fellows-filmmakers die werden geselecteerd om deel te nemen aan het vier maanden durende programma, dat feestelijk afgesloten werd met de prijsuitreiking tijdens Frieze Los Angeles.

De juryprijs voor de Deutsche Bank Frieze Los Angeles Film Prize bedraagt USD 10.000 en de winnaar van de People's Choice Award (online gestemd door het publiek) ontvangt USD 2.500 voor de populairste korte film.

Claudio de Sanctis, Head of Private Bank bij Deutsche Bank, zei: "We zijn er trots op dat we voor het vijfde jaar de Frieze Los Angeles Film Prize organiseren en dat we deze filmprijzen ondersteunen samen met Frieze, Ghetto Film School en FIFTH SEASON, en ik ben bevoorrecht dat ik deel mag uitmaken van de jury die mag bepalen welke films de meeste impact hebben. Elk jaar worden de films en filmmakers sterker en laten ze het jonge talent in Los Angeles zien".

Deutsche Bank Frieze Los Angeles Film Award Fellows

Deutsche Bank Frieze Los Angeles Film Award Fellows

21 jaar partnerschap tussen Deutsche Bank en Frieze!

Deutsche Bank is de voornaamste wereldwijde partner van Frieze en 2024 markeert al het 21e jaar van onze samenwerking. In samenwerking met Frieze ondersteunt Deutsche Bank kunst in de gemeenschap, waaronder de Deutsche Bank Frieze Los Angeles Film Award in de VS, de Frieze x Deutsche Bank Emerging Curators Fellowship in het Verenigd Koninkrijk en het digitale platform Art:LIVE.

De bank steunt en verzamelt al meer dan 40 jaar het werk van toonaangevende internationale kunstenaars en is wereldwijd toonaangevend op het gebied van kunstprogramma's voor bedrijven. De bank heeft een "Artist of the Year" programma en een eigen cultureel centrum in Berlijn, het PalaisPopulaire.

Bekijk de winnende films op Frieze.com

Meer weten over het kunstprogramma van Deutsche Bank?

Deel dit artikel


Al twintig jaar een creatieve alliantie: Deutsche Bank Global Lead Partner van Frieze Art Fair

10 oktober 2023

Al twintig jaar een creatieve alliantie: Deutsche Bank Global Lead Partner van Frieze Art Fair

The Art of Conversation: een primeur in België voor Frieze en Deutsche Bank

2 juni 2023

The Art of Conversation: een primeur in België voor Frieze en Deutsche Bank

×