Na 2021, 2022! Deutsche Bank België is wederom uitgeroepen tot Top Employer!

Dagelijks bankieren

Na 2021, 2022! Deutsche Bank België is wederom uitgeroepen tot Top Employer!

20 januari 2022 - Leestijd 4 min. 

Samengevat:
  • Na een alomvattende audit die meerdere domeinen behandelde, is Deutsche Bank België voor het tweede opeenvolgende jaar uitgeroepen tot 'Top Employer'.
  • Het Top Employer-certificaat is een internationale erkenning voor het HR-beleid van de bank.
  • Deze bemoedigende erkenning, die is verkregen in een tijd waarin de gezondheidscrisis hard heeft toegeslagen, geeft onze werkrelaties en de manier waarop wij samenwerken een geheel nieuwe dimensie!

Deutsche Bank is voortdurend op zoek naar nieuw talent. Bekijk onze vacatures op db.com/careers. Lees de getuigenissen van enkele van onze collega's:

Uw vermogen helpen beschermen en aangroeien: dat is de missie van onze 550 medewerkers. Hún talenten helpen ontwikkelen? Dat is de missie van Deutsche Bank. Want het is door te streven naar uitmuntendheid en voldoening in hun werk dat onze medewerkers u de service kunnen bieden die u van een bank als de onze mag verwachten. Net daarom zijn we er zo trots op dat we, na onze erkenning van vorig jaar, wederom de titel 'Top Employer 2022'1 hebben gekregen.

Het succes van Deutsche Bank België staat of valt met die 550 mensen die elke dag het beste van zichzelf geven. “Daarom vinden we het belangrijk dat ze elk de ruimte krijgen om hun talenten te ontwikkelen. En dat ze kunnen werken in een prettige omgeving waar er wederzijds respect en verantwoordelijkheidsgevoel is. Het best mogelijke advies voor uw vermogen? Dat kan alleen waargemaakt worden door medewerkers die elke dag net dat ietsje meer voor u doen. En dat kan alleen als zij hun job in het best mogelijke kader kunnen uitvoeren”, vertelt Glenn Goovaerts, HR-manager bij Deutsche Bank.

Top Employer 2022

Een alomvattende audit

Op basis van een audit gaven onderzoekers van het Top Employers Institute het HR-beleid van de bank een score op allerhande thema's zoals de werkomgeving, het aantrekken van talent, opleidingen, het ontwikkelen van vaardigheden, welzijn, diversiteit, integratie, carrièremogelijkheden, organisatiecultuur, primaire arbeidsvoorwaarden (zoals type contracten), enzovoort. Dit jaar werd, naast de bovengenoemde domeinen, bijzondere aandacht besteed aan de implementatie van duurzaamheid en welzijn op het werk. In deze audit werd de algemene situatie van de werkrelaties en het personeelsbeleid binnen DB België als geheel beoordeeld. Het is voor ons ook bijzonder motiverend dat onze bank zich op veel van de door het Top Employer Institute onderzochte sleutelgebieden bijzonder goed heeft weten te onderscheiden.

De bekroning als een van de Top Employers 2022 is des te meer te waarderen omdat deze midden in een gezondheidscrisis werd verkregen. Deze crisis heeft ongetwijfeld de werkrelaties veranderd en een verregaande flexibiliteit van de medewerkers gevergd. Om nog maar te zwijgen van alle inspanningen die de HR-afdeling bij de invoering van het nieuwe hybride werkmodel heeft geleverd.

Vacatures bij Deutsche Bank

Deutsche Bank is steeds op zoek naar nieuw talent. “Bij Deutsche Bank bent u deel van een grote internationale speler. U komt op regelmatige tijdstippen in contact met mensen over de hele wereld”, vertelt Glenn Goovaerts. “Tegelijk hebben we in België een heel familiale sfeer. Onze vlakke structuur maakt het mogelijk om snel te schakelen. Een andere sterkte is dat we heel fors inzetten op training. Zo krijgen al onze Private Bankers en Personal Advisors een opleiding tot financial planner aan de gerenommeerde Antwerp Management School.”

« Geen radertje » 

«Ik ben Head of IT voor alles wat met banking te maken heeft: betalingen, kredietkaarten, klantendata, enzovoort. Wat ik leuk vind aan mijn werk, is dat je van bij het begin betrokken bent bij alle veranderingen, en tegelijk ook de concrete eindresultaten ziet van je werk. Deutsche Bank België is een vrij vlakke organisatie met weinig hiërarchische structuren. Je bent geen radertje in een mastodontische organisatie, je input in het geheel is zichtbaar.»

«De IT-sector zelf is uiteraard nog nauwelijks vergelijkbaar met toen ik begon, ruim 20 jaar geleden. Toen was er één banking engine die alles deed, nu is er online banking, mobile banking ... de scope is sterk vergroot en de complexiteit is niet te vergelijken. Maar dat is net interessant!»

Klara Schoonjans - Head of IT-Banking Domain

Klara Schoonjans

« Het belangrijkste is de klant » 

Antione Havelange

«Ik begon mijn carrière in marketing, waar ik vooral in contact stond met bedrijven. Na 6 jaar sloeg ik een andere weg in. Ik had behoefte aan meer menselijke in plaats van zakelijke relaties, en wilde dichter bij de eindklant staan. Na enkele jaren in verschillende functies in de financiële wereld, ben ik nu 3 jaar Private Banker. Deze functie is ideaal voor mij omdat ik een beperkt aantal cliënten beheer, waardoor ik dicht bij hen kan zijn en ten volle beschikbaar ben. Deze klantgerichtheid is echt wat mij vooruit drijft en wat mij aan het eind van de dag voldoening geeft: in staat zijn de verwachtingen van een klant te begrijpen en een gepersonaliseerd antwoord geven.»

«Werken voor Deutsche Bank maakt me trots. Ik ben er fier op te werken voor een internationale groep, met de vele menselijke en verschillende interacties die zo'n organisatie meebrengt. Ik ben er ook trots op dat mijn werkgever meer en meer de nadruk legt op het welzijn van zijn teams. Om niet alleen bezig te zijn met je cijfers, maar ook met je welbevinden. De certificering als Top Employer is een mooie erkenning voor die inspanningen.»

Antione Havelange - Senior Private Banker

« Menselijk aspect » 

«Ik ben Personal Advisor voor het filiaal in Namen. Dat betekent dat ik onze cliënten raad geef bij hun portefeuillebeheer en een strategie help uitstippelen voor hun beleggingen. Vertrouwen is daarbij heel belangrijk. Dat bereik je alleen door ook kwalitatief advies te geven.»

«Ruim 20 jaar geleden heb ik een paar maanden gewerkt in het Contact Center, daarna in het Financial Center, en nu ben ik al enkele jaren Personal Advisor. Door diverse functies uit te oefenen, ken ik de verschillende kanten van het bankwezen en kan ik mijn cliënten ook beter helpen.»

«Onze job zal zeker nog evolueren. Er worden allerlei digitale hulpmiddelen ontwikkeld waarmee onze cliënten zich nog beter kunnen informeren. Maar er zal altijd behoefte zijn aan een professioneel, menselijk contact.»

Marie-Laurence Labonté - Personal Advisor

Marie-Laurence Labonté

« Routine wordt het nooit » 

Jonas Baert

«Estate Planning of vermogensplanning heeft betrekking op de structuur, de bescherming of de overdracht van een vermogen. Zaken zoals een huwelijkscontract, een testament of een schenking spelen vaak een centrale rol. Er wordt natuurlijk ook aandacht besteed aan fiscaliteit.»

«Het is een vrij gespecialiseerde materie. Mensen lezen wel eens iets in de krant of op het internet, maar het is vaak moeilijk om het volledige plaatje te zien. Ik geef advies en informatie aan onze cliënten van Personal of Private Banking, maar ook aan collega’s die hun cliënten adviseren. Estate Planning is een extra dienst voor onze cliënten. We kunnen de mensen echt helpen en dat geeft me veel voldoening.»

«Ik werk intussen 6 jaar bij Deutsche Bank België. Voordien was ik Tax Advisor bij een groot consultancybureau. Maar daar heerst een Amerikaanse mentaliteit: je moet soms zowat je hele privéleven opofferen voor je werk. Hier wordt ook hard gewerkt, maar ik hou wel tijd over voor mijn gezin en mijn vrienden.»

«Een groot stuk van de job is voortdurende bijscholing. Het is een wereld in volle beweging. Ook dat is een pluspunt voor mij: routine wordt het nooit.»

Jonas Baert - Senior Estate Planner

« Van investment banking tot corporate banking » 

«Bij Deutsche Bank Wealth Management richten we ons op particulieren en families met een vermogen van meer dan 10 miljoen euro. Dit zijn meestal succesvolle ondernemers en leden van industriële families. Zij doen een beroep op Deutsche Bank omwille van onze wereldwijde vertegenwoordiging en deskundig beleggingsadvies. Deutsche Bank Wealth Management biedt voor hen haute couture oplossingen op maat. En dat uit alle domeinen van Deutsche Bank, waaronder investment banking, corporate banking en asset management.»

«Ik begon 3 jaar geleden bij Deutsche Bank in de divisie Capital Market in Londen, na een carrière van 20 jaar in investment banking en strategy consulting. Wat ik leuk vind bij Deutsche Bank? De ondernemersgeest. Hoewel ik in een heel grote organisatie werk, kan ik een impact hebben en het verschil maken voor de cliënt.»

Gilles Staquet, Head of Wealth Management BeLux

Gilles Staquet

Deutsche Bank België is in volle groei, en daar horen heel wat vacatures bij. “Vooral voor IT en functies die in contact staan met onze cliënten zoeken we mensen”, zegt HR-manager Glenn Goovaerts. “Diversiteit is daarbij een van onze kernwaarden.”

1 Top Employers Institute is de wereldwijde autoriteit op het gebied van erkenning van uitmuntendheid in HR-beleid. Zij helpen een dergelijk beleid te versnellen om de werkomgeving te verbeteren. Via het certificeringsprogramma van Top Employers Institute kunnen deelnemende bedrijven worden gevalideerd, gecertificeerd en erkend als 'Top Employer'. Top Employers Institute werd 30 jaar geleden opgericht en heeft inmiddels meer dan 1600 organisaties in 120 landen / regio’s gecertifieerd.

×