Euromoney Awards 2024

Markten & beleggingen - 25 maart 2024

Euromoney Private Banking Awards 2024: een memorabele editie voor de Deutsche Bank groep

De Euromoney Awards staan erom bekend verschillende banken in diverse categorieën te belonen. De editie van dit jaar vond onlangs plaats. Voor de volledigheid: ze belonen de banken die hun sterke punten optimaal benutten om aan de behoeften van hun cliënten te voldoen. Daarnaast zetten ze banken in de kijker die zich vlot aanpassen aan de marktomstandigheden en regelgeving, en die een voorbeeld zijn in de manier waarop ze worden beheerd en in de diensten die ze leveren.

Een editie voor de annalen van onze bank

De editie van 2024 zette vooral de leiderschapspositie van de Private Bank-divisie van Deutsche Bank in de kijker, met maar liefst 15 Euromoney Awards voor verschillende entiteiten van de groep in verschillende belangrijke categorieën.

Een bijzonder succesvolle oogst, die nogmaals de kwaliteit van ons aanbod en onze diensten onderstreept.

Euromoney Awards 2024

Ook België wist zich te onderscheiden!

Olivier Delfosse, CEO van Deutsche Bank in België, had de eer om op 21 maart naar Londen te gaan om de Euromoney Awards 2024 bij te wonen en de zeer gegeerde prijs 'Best Bank for HNW (High Net Worth Individuals)' voor België in ontvangst te mogen nemen. Een prachtige beloning voor de Belgische tak van Deutsche Bank die haar inspanningen en ambitie bekroont om een onbetwistbare referentie te zijn op het gebied van Private Banking en Wealth Management.

Met een groei van 10% van het vermogen onder beheer in 2023 en een groei van 8% van haar deposito's (waar de markt gemiddeld met 4% daalde), stond de Private Bank in België sterk in haar schoenen om deel te nemen aan deze prestigieuze awards. We hadden bovendien alle redenen om te geloven in onze slaagkansen.

Bij de kandidatuur legde Deutsche Bank de nadruk op een aantal van haar kwaliteiten, die het verschil kunnen maken voor haar cliënten en die vermoedelijk ook het verschil hebben gemaakt voor de jury:

  • Kwalitatief advies: onze cliënten krijgen toegang tot gepersonaliseerde aanbevelingen van toegewijde adviseurs in een Advisory Center, aan de telefoon of via Online Banking. Deze adviseurs worden in hun dagelijkse takenpakket ondersteund door marktstrategen (bijvoorbeeld het Chief Investment Office of 'CIO' van de groep) en specialisten in beleggingsproducten. Naast beleggingsadvies kunnen onze cliënten ook rekenen op begeleiding bij hun successieplanning. Om een constante kwaliteit te garanderen, investeert Deutsche Bank voortdurend in de ontwikkeling van haar adviseurs. Zo behalen al onze Private Bankers een certificaat in Financial Planning aan de Antwerp Management School (Universiteit Antwerpen).
  • Een internationale expertise van de financiële markten: de globale aanwezigheid van de Deutsche Bank groep, met ongeveer 900 analisten wereldwijd, biedt een grondige expertise van de financiële markten en geavanceerd onderzoek. Deze expertise wordt voortdurend gedeeld, met zowel onze adviseurs als onze cliënten. Deutsche Bank is waarschijnlijk een van de enige echt internationale spelers met een sterke aanwezigheid in België.
  • Het belang van menselijk contact: in 2022 en 2023 heeft Deutsche Bank in België gewerkt aan de transformatie van haar activiteiten om zich uitsluitend te richten op Wealth Management, Private Banking en Personal Banking. In dat kader heeft de bank geïnvesteerd in haar fysieke netwerk, dat momenteel uit een dertigtal Advisory Centers bestaat, om haar cliënten nog beter te kunnen ontvangen, hen beter te bedienen en de persoonlijke contacten met de adviseurs te bevorderen.
  • Innovatie om advies te bevorderen: naast de investering in persoonlijk contact, onderscheidt Deutsche Bank zich ook op het vlak van omnichannel adviesverlening. Elke cliënt die zijn of haar persoonlijke beleggersprofiel heeft bepaald, kan op elk moment gepersonaliseerde beleggingsaanbevelingen ontvangen om bepaalde financiële doelstellingen te bereiken, ongeacht het interactiekanaal met de bank: in het agentschap, telefonisch of online.
  • Een ruim aanbod van kwaliteitsproducten: Deutsche Bank is een van de enige banken in België die een open architectuurbeleid aanbiedt, met zo'n 1.800 fondsen1 van een dertigtal gerenommeerde partners ter beschikking voor haar cliënten. Hetzelfde geldt voor het aanbod in 'capital markets'- en verzekeringsproducten. Dankzij deze open architectuur kunnen we onze cliënten verschillende oplossingen van verschillende beheerders aanbevelen en zijn ze niet beperkt tot de oplossingen van slechts één beheerder.

„Een award winnen zorgt uiteraard voor een enorme tevredenheid en is een bron van motivatie om altijd het onderste uit de kan te halen voor onze cliënten en hen zo goed mogelijk te begeleiden bij het beheer en de bescherming van hun vermogen. Het is ook een tastbaar bewijs dat we de juiste richting uitgaan en dat doet ons plezier.“
Olivier Delfosse, CEO Deutsche Bank Private Bank België

Deutsche Bank is uniek gepositioneerd in België en biedt een breed adviesaanbod om haar cliënten te bedienen in Personal Banking, Private Banking en Wealth Management.

  • Discretionair portefeuillebeheer: een gamma van gestandaardiseerde en zeer toegankelijke oplossingen tot specifieke oplossingen op maat.
  • Advies: van eenvoudig beleggingsadvies tot adviesbeheer op maat voor alle assetklassen door een portfoliomanager.
  • Ontwikkeling van gestructureerde producten op maat.
  • Specialisatie in complexe producten en grensoverschrijdende oplossingen.

Waarom kiezen voor Deutsche Bank?

Deel dit artikel


11 oktober 2023

Deutsche Bank uitgeroepen tot ‘Best Private Banking Solutions 2023’ in België

1 februari 2023

Deutsche Bank rapporteert winst voor belastingen van € 5,7 miljard voor 2023

1 De term "fonds" is de gebruikelijke benaming voor een Instelling voor Collectieve Beleggingen (ICB), die kan bestaan onder het statuut van een ICBE (UCITS) of een AICB (niet-UCITS), en die diverse rechtsvormen kan aannemen (bevek, GBF enz.). Een ICB kan compartimenten bevatten. De fondsen zijn onderhevig aan risico’s. Ze kunnen zowel stijgen als dalen en mogelijk krijgen beleggers het bedrag van hun belegging niet terug.

×