Publicitaire communicatie

Onze DB Best Advice selectie

In de DB Best Advice-lijst vindt u een zeer strenge selectie van fondsen1 met actief beheer en trackers2 (fondsen met passief beheer).
Dankzij die aanpak kunnen wij u de belegging adviseren die het best bij uw financiële doelstellingen aansluit.

Fondsen laden

Ons selectieproces

Onze specialisten volgen al jarenlang tal van beleggingsfondsen op de voet. Zij selecteren de beste fondsen op basis van verschillende criteria, zoals de Morningstar-rating3.

De selectie van trackers berust op criteria die kunnen verschillen van de criteria voor fondsen met actief beheer. Het gaat bijvoorbeeld om de transparantie van de structuur, de beheerskosten die de beheerder aanrekent en de toegankelijkheid en liquiditeit van de onderliggende beurs.

Ook interessant

Interesse? Vragen?

Maak een afspraak in één van onze Advisory Centers of contacteer ons

1. De term 'fonds' is de gebruikelijke benaming voor een Instelling voor Collectieve Beleggingen (ICB), die kan bestaan onder het statuut van een ICBE (UCITS) of een AICB (niet-UCITS), en die diverse rechtsvormen kan aannemen (bevek, GBF enz.). Een ICB kan compartimenten bevatten. De fondsen zijn onderhevig aan risico’s. Ze kunnen zowel stijgen als dalen en mogelijk krijgen beleggers het bedrag van hun belegging niet terug.

2. Trackers, ook wel ETF's (Exchange Traded Fund) genoemd, zijn fondsen die op de beurs noteren, waardoor u ze gedurende de hele beursdag kunt kopen en verkopen, zoals beursgenoteerde effecten. Trackers streven ernaar het verloop van een vooraf bepaalde beursindex zo getrouw mogelijk na te bootsen.

3. Morningstar is een onafhankelijke leverancier van beleggingsanalyses. De Morningstar-rating is een kwantitatieve evaluatie van de prestaties van een fonds in het verleden en wordt maandelijks bijgewerkt. Het criterium voor de toekenning van de rating berust op de voor het risico aangepaste prestatie. De geanalyseerde fondsen krijgen één tot vijf sterren, waarbij vijf sterren de hoogste rating is. Meer uitleg over de ratings op www.morningstar.com.

×