River Cleanup: Deutsche Bank financiert nieuwe projecten in 2023

ESG - 15 maart 2023

River Cleanup: Deutsche Bank financiert nieuwe projecten in 2023

Samengevat:
  • Dankzij onze samenwerking met River Cleanup kunt u met uw beleggingen bijdragen tot het behoud van de oceanen.
  • Deutsche Bank in België verdeelde enkele beleggingsproducten1 waarvan een deel van de distributiemarge naar River Cleanup ging.
  • Er werd 80.000 euro geschonken aan River Cleanup. Deze som zal worden gebruikt voor verschillende initiatieven.

Actie ondernemen nu het nog kan

Deutsche Bank in België wil haar cliënten de kans geven een lokale en concrete bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst. Met dit doel zijn we in 2021 een partnerschap aangegaan met de non-profitorganisatie 'River Cleanup', die als doel heeft plastic afval uit rivieren te verzamelen voordat het de oceanen bereikt en hun ecosysteem aantast. Om te voorkomen dat jaarlijks 11 miljoen ton plastic afval in onze oceanen belandt, mobiliseert de vzw een netwerk van vrijwilligers en richt ze zich op de meest vervuilde plaatsen ter wereld. Hun schoonmaakacties zijn momenteel gericht op verschillende rivieren op drie continenten:

  • De Citarum in Indonesië
  • De Ishëm in Albanië
  • De Wouri in Kameroen

Een veelzijdige samenwerking

Het partnerschap tussen Deutsche Bank en River Cleanup bestaat uit twee luiken:

Ten eerste is er de menselijke kant, waarbij Deutsche Bank in België lokale schoonmaakacties organiseert met deelname van haar eigen teams en ook cliënten die hebben belegd in een product waarmee de vzw is gefinancierd.

Het tweede onderdeel is financieel. Deutsche Bank in België schenkt namelijk een deel van de distributiemarge uit de verkoop van bepaalde beleggingsproducten aan de vzw. In 2021 bedroeg deze financiële bijdrage 72.000 euro. Voor 2022 liep de opbrengst, dankzij het enthousiasme van onze klanten, op tot een donatie van 80.000 euro. Dit bedrag zal worden gebruikt voor de financiering van verschillende projecten over heel 2023:

- "Citizen Litter Reporting": Dit initiatief voorziet in het opzetten van een nieuw platform op de website van River Cleanup waarop het grote publiek vervuilde riviergebieden kan melden en geo-lokaliseren. Zo kan een schoonmaakoperatie sneller en efficiënter worden gepland.

- Schoonmaak van verschillende rivieren in Antwerpen, Gent en Luik: inzameling van plastic en ander afval langs sterk vervuilde oevers.

- Schoonmaken van de Ishëm-rivier in Albanië: Deze rivier is een belangrijke bron van vervuiling in de Middellandse Zee. Er zijn 6 acties ter plaatse gepland, alsmede een bewustmakingsprogramma.

Naast de initiatieven die al in 2022 zijn uitgevoerd, maken deze projecten deel uit van de steun die wij op lange termijn aan River Cleanup willen geven.

Als ook u River Cleanup op vrijwillige basis wilt helpen, kunt u zich aanmelden voor de schoonmaakacties die het hele jaar door worden georganiseerd. U vindt alle informatie op hun website: www.river-cleanup.org

Vandaag de uitdagingen van morgen aangaan?

Deel dit artikel


2 maart 2023

Onze ESG-ambitie: een positieve verandering teweegbrengen

28 oktober 2022

Samenwerking met River Cleanup gaat internationaal

12 mei 2022

River Cleanup: schonere oceanen dankzij uw beleggingen

1 Beleggingsproducten zijn onderhevig aan risico’s. Ze kunnen zowel omhoog als omlaag evoluereen en de kans bestaat dat de belegger het bedrag van zijn belegging niet recupereert.

×