Jeugdteams Watducks zetten hun beste beentje voor

Dagelijks bankieren - 18 december 2023

Flying Higher Together Challenge
Jeugdteams Watducks zetten hun beste beentje voor

Hockeyclub de Watducks en Deutsche Bank (al ruim 7 jaar hoofdpartner van de club) sloegen de handen in elkaar om een nieuw initiatief in de stijgers te zetten. Aan de hand van een challenge dagen we de jeugdteams tijdens het seizoen 2023-2024 uit om extra te focussen op inclusie, gelijkheid tussen meisjes en jongens, respect en fair play - zowel op als naast het veld. De challenge is specifiek gericht op de recreatieve jeugdteams van de Watducks, die wel baat hebben bij regelmatige coaching, maar niet door hetzelfde professionele kader begeleid worden als de prof jeugdteams.

Het doel van dit initiatief is dan ook om de schijnwerpers te richten op de teams die wat meer op de achtergrond spelen. In dit project betrekken we bovendien ook de meereizende ouders. Watducks is de thuisbasis van de grootste jeugdhockeyschool van het land en er wordt alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat alle jongeren (niet alleen de elite teams) zich kunnen aansluiten en in de beste omstandigheden kunnen spelen.

"Het doel van dit initiatief is dan ook om de schijnwerpers te richten op de teams die wat meer op de achtergrond spelen"

William Ghislain en Lucie Breyne, beide Watducks-speler in Nationale 1 en ook respectievelijk Red Lion en Red Panther, zetten mee hun schouders onder het project. Er werd een commissie samengesteld bestaande uit leiders van de jeugdteams, met als de taak om de teams te beoordelen en te nomineren. Ons initiatief richt zich namelijk op het belonen van teams, niet op individuen.

Doorheen het seizoen worden de teams op drie cruciale momenten beloond: aan het einde van november, begin maart en eind mei. Tijdens de eerste prijsuitreiking, waarbij exclusieve t-shirts werden overhandigd, kwamen twee U12-teams als winnaar uit de bus. Een fantastische prestatie! Wij zijn ervan overtuigd dat dit voorbeeld andere teams zal motiveren om zich volledig in te zetten en vooruitgang te boeken, zonder natuurlijk het spelplezier uit het oog te verliezen.

Watducks - jeugdteams - jongens
Watducks - jeugdteams - meisjes

Ontvang het belangrijkste financiële nieuws per e-mail

Nog geen cliënt? Blijf toch op de hoogte over onze beleggingsopportuniteiten en nieuwigheden binnen onze beleggingsdiensten.
U kunt op elk moment uitschrijven.

Deel dit artikel


Dit zou u ook kunnen interesseren

Deutsche Bank trekt de kar voor duurzamere landbouw

13 december 2023

Deutsche Bank trekt de kar voor duurzamere landbouw

De bankgift: enkele valkuilen toegelicht...

8 december 2023

De bankgift: enkele valkuilen toegelicht...

7 december 2023

Markten enthousiast door het vooruitzicht van renteverlagingen

×