Management Server
Téléphone

Deutsche Bank

Samengevat

  • De vraag naar beveiliging en veiligheidsoplossingen trekt 2 tot 3 keer zo snel aan als de globale economische groei.
  • Veiligheid is een onderwerp dat veel ladingen kan dekken. Door te beleggen in een themafonds kunt u tegelijk inspelen op verschillende ontwikkelingen.

Als u het licht aanknipt, dan gebruikt u elektriciteit van een stroomcentrale die de klok rond bewaakt wordt. Koopt u een doos koekjes in de supermarkt, dan is die onderworpen aan microbiologische, chemische en fysieke tests. Bestelt u een boek via internet, dan zorgt een beveiligde betaalomgeving ervoor dat hackers niet zomaar uw gegevens kunnen stelen.

Veiligheid is een megatrend die in de toekomst alleen nog maar aan belang zal winnen. Want zowel bedrijven, overheden als particulieren zullen elk op hun manier moeten investeren in hun bescherming tegen allerhande bedreigingen: van identiteitsdiefstallen tot verkeersongevallen, van cyberaanvallen tot terrorisme, van besmettelijke ziektes tot inbraakbeveiliging. En ga zo maar door.

Wereldwijde megatrends creëren opportuniteiten

Innovatie: nieuwe technologieën zoals cloud computing, waarbij alle gegevens en software online worden bewaard, brengen nieuwe risico’s mee die ons kwetsbaar maken. Informatiebeveiliging vormt dan ook een absolute prioriteit.

Urbanisatie: hoe meer mensen in de steden wonen, hoe meer infrastructuur er nodig is, zoals elektriciteitscentrales, openbaar vervoer, sportstadions, (lucht)havens… Dat betekent meteen ook een grote investering in de beveiliging van die infrastructuur.

Reglementering: de globalisering brengt een complexere wetgeving mee op het vlak van voedselveiligheid, transport… wat leidt tot een stijgende vraag naar apparaten en diensten om te testen, te analyseren en te inspecteren.

Globalisering: het wegvallen van grenzen voor mensen, handel en transport brengt nieuwe veiligheidsuitdagingen mee op vlak van onder meer terrorisme, mensensmokkel en verspreiding van ziektes.

Dit overzicht is niet exhaustief. Andere beveiligingsproducten en –diensten zijn water- en luchtmonitoring, veiligheidssystemen voor autonome voertuigen, kluissystemen, bouwkundige inspectie van gebouwen, bruggen ...

Een sector in volle groei

Volgens onderzoek van het Copenhagen Institute for Futures Studies (CIFS) uit 2018 trekt de vraag naar veiligheidsoplossingen 2 tot 3 keer zo snel aan als de globale economische groei. Verdere groei wordt vooral verwacht in drie domeinen:

Fysieke beveiligingsproducten: bewakingscamera’s, inbraakpreventie en alarmsystemen, airbags, veilige arbeidskledij…

Beveiligingsdiensten: organisaties die voedsel analyseren, gevaarlijk afval ophalen, bewakingsdiensten leveren, water- of luchtkwaliteit monitoren…

IT-beveiligingsproducten: programma’s om het elektronische betaalverkeer te regelen, biometrie, beveiligen van het internet…

Waarom nu in het beveiligingsthema instappen?

Het beveiligingsthema zit nog in veel domeinen in de beginfase (zoals de beveiliging van ‘the internet of things’ of het onafhankelijk testen, inspecteren en certificeren - TIC) en beschikt dus nog over een groot groeipotentieel.

Verschillende bedrijven in de sector fuseren of nemen kleinere start-ups over. Zo kocht Fiserv (technologie voor financiële sector) begin 2019 First Data (oplossingen voor kaartbetalingen) op. En hardwaregigant Intel lijfde in 2018 nog Mobileye in (veiligheidsoplossingen voor autonome voertuigen).

Geschat wordt dat de veiligheidssector met bijna 7% per jaar zal groeien.

Hoe kunnen particuliere beleggers een graantje meepikken van deze structurele groei? De Private Bankers en beheerders van Deutsche Bank helpen hun cliënten daarbij. Aan de hand van de aanbevelingen van de strategen van de bank, die hun overtuigingen baseren op analyses door de experts van Deutsche Bank op het terrein in een zeventigtal financiële centra wereldwijd, kunnen zij de juiste beslissingen nemen en ervoor zorgen dat de portefeuilles van hun cliënten ten volle meegenieten van de ongeziene opmars van de veilgheidssector.

Wilt u graag kennismaken?

Ontdek onze beheersoplossing en laat uw gegevens achter.
Een van onze Private Bankers neemt dan spoedig en in alle discretie contact met u op.

of

Bel ons op het nummer 02 551 60 20 om een afspraak te maken.

Lees ook