Téléphone

Deutsche Bank

Samengevat

  • Deutsche Bank doet er alles aan om u een uiterst competitieve prijs-kwaliteitverhouding te bieden voor beleggingsadvies.
  • Private banken, die weliswaar gepersonaliseerde aanbevelingen aanbieden, passen doorgaans een hoger tarief toe. De goedkopere banken - zoals de internetbanken - beperken zich tot meer ‘gestandaardiseerd’ of zelfs helemaal geen advies.
  • De cijfers spreken voor zich: wij hebben de berekening alvast voor u gemaakt.

Wat beleggingsadvies betreft, stelt Deutsche Bank alles in het werk om u de prijs-kwaliteitverhouding te bieden die u van dit type bank mag verwachten.

Op de Belgische markt moeten de meeste particuliere cliënten, naargelang het soort bank waarbij ze aangesloten zijn, vaak ofwel tevreden zijn met advies dat beperkt blijft tot de zogenaamde ‘huisproducten’, waarvoor ze hoge instapkosten betalen, ofwel meer betalen (als ze advies op maat willen krijgen en diensten à la carte of een gepersonaliseerde opvolging van hun portefeuille willen genieten). Een klasse hoger gaan uit zich helaas vaak in hogere tarieven.

Uiteraard is het altijd mogelijk om goedkoper te vinden... bij internetbanken bijvoorbeeld die, doordat ze geen kantorennet hebben, lagere tarieven kunnen aanbieden. Zo krijgt u wel de keuze uit een uitgebreid gamma aan producten, maar verwacht er geen gepersonaliseerd advies op basis van uw persoonlijke projecten of een opvolging van uw portefeuille.

De juiste service, het juiste tarief

Deutsche Bank wil een andere bank zijn. Zeker geen ‘lowcost’-bank waar advies en klantenservice achterwege gelaten worden. Integendeel: Deutsche Bank wil blijven investeren in een net van betrouwbare kantoren, in de opleiding van haar adviseurs en in digitale tools, om aan haar cliënten aanbevelingen te kunnen doen die steeds meer gepersonaliseerd zijn. Deutsche Bank stelt ook alles in het werk om de beste beheerders te zoeken om aan haar cliënten een ruime keuze aan sterke oplossingen te kunnen aanbieden (een zogenaamde open architectuur) voor het beheer van hun vermogen.

Uiteraard hebben al die investeringen een prijskaartje, maar de cliënten weten waarvoor ze betalen: unieke aanbevelingen dankzij hun Financial ID, dat hun situatie, hun doelstellingen en hun projecten nauwkeurig afbakent.

De context van aanhoudende lage rentevoeten heeft de bank ertoe aangezet om in volledige transparantie haar tarieven te herzien. Dat is een absolute noodzaak om de kwaliteit van het advies te blijven verbeteren. Deutsche Bank verbindt zich er echter toe om voor beleggingsadvies tarieven aan te bieden die tot de meest competitieve van de markt behoren.

Doe de test met onze vergelijkingstool

Om deze aanpak te illustreren, geven wij u drie concrete voorbeelden. Herkent u zichzelf in een van deze profielen? Wij hebben de berekening alvast voor u gemaakt: u zult zien dat u bij Deutsche Bank minder betaalt dan bij de 4 grootbanken die in onze simulatietool staan, voor een dienstverlening die meestal nog beter is.

Welk type belegger bent u?

Arnaud, 32 jaar, Luik.
Vermogen bij Deutsche Bank: 50.000 euro

Arnaud is gepassioneerd door technologie, autodidact en gespecialiseerd in het coderen van applicaties voor mobiele telefoons. Met die talenten werd hij vorig jaar aangeworven bij een telecomreus, waar hij sindsdien meewerkt aan de ontwikkeling van de digitale strategie.

  • Op het vlak van bankdiensten stelt Arnaud zich niet tevreden met spaarproducten en betaalmiddelen: hij wil ook advies voor zijn beleggingen. Hoewel hij een keer per jaar in een kantoor langsgaat om samen met een gespecialiseerde adviseur zijn portefeuille te analyseren, doet hij zijn transacties vooral online, hij is een echte ’digital native’.
  • Voor beleggingsbeslissingen zal Arnaud het zeker niet nalaten om een beroep te doen op de specialisten van Talk & Invest om zijn beslissing te valideren. Hij doet gemiddeld 3 transacties per jaar.

Vermogen bij Deutsche Bank: 50.000 euro, waarvan:

- 10.000 euro spaargeld
- 20.000 euro in obligaties (2 posities)
- 10.000 euro in fondsen (2 posities)
- 10.000 euro in aandelen (4 posities)

Voor het beheer van zijn vermogen bij Deutsche Bank betaalt Arnaud jaarlijks 197,50 euro. Voor gelijkaardige diensten bedraagt het gemiddelde bij de 4 grootbanken 256,45 euro.
Jaarlijkse besparing: 58,95 euro.

Maak zelf de vergelijking op basis van uw profiel

Nadia, 46 jaar, Brussel.
Vermogen bij Deutsche Bank: 175.000 euro

Nadia heeft een doctoraat in de scheikunde en behaalde een MBA in Londen. Met dit voorbeeldige parcours is de jonge vrouw geleidelijk aan opgeklommen in een groot farmaceutisch bedrijf, waar ze nu een directiefunctie bekleedt.

  • Nadia volgt haar beleggingen van dichtbij op, maar het grootste deel van haar tijd gaat naar haar werk. Ze rekent dan ook op de aanbevelingen van haar DB Personal adviseur, die haar situatie en haar verwachtingen kent en begrijpt.
  • Ze wil ook een gepersonaliseerde opvolging voor de voorbereiding van haar pensioen, successie- en vermogensplanning.
  • Ze doet gemiddeld 5 transacties per jaar.

Vermogen bij Deutsche Bank: 175.000 euro, waarvan:

- 25.000 euro spaargeld
- 75.000 euro in beleggingsproducten van Deutsche Bank (7 posities)
- 75.000 euro in beleggingsproducten van derden (7 posities)

Voor het beheer van haar vermogen bij Deutsche Bank betaalt Nadia jaarlijks 411,50 euro. Voor gelijkaardige diensten bedraagt het gemiddelde bij de 4 grootbanken 736,42 euro.
Jaarlijkse besparing: 324,92 euro.

Maak zelf de vergelijking op basis van uw profiel

Robert en Anita, 71 jaar, Antwerpen.
Vermogen bij Deutsche Bank: 500.000 euro

Robert had een hoge kaderfunctie in een internationaal informaticabedrijf. Op 65-jarige leeftijd is hij met welverdiend pensioen gegaan en heeft hij het bedrag van zijn groepsverzekering opgestreken.

  • Bij Deutsche Bank verwachten Robert en Anita van hun DB Personal adviseur een gepersonaliseerde opvolging van hun portefeuille, beleggingstips en advies over de overdracht van hun vermogen.
  • Ze doen gemiddeld 3 transacties per jaar.

Vermogen bij Deutsche Bank: 500.000 euro, waarvan:

- 100.000 euro spaargeld
- 200.000 euro in beleggingsproducten van Deutsche Bank (8 posities)
- 200.000 euro in beleggingsproducten van derden (8 posities)

Voor het beheer van hun vermogen bij Deutsche Bank betalen Robert en Anita jaarlijks 718 euro. Voor gelijkaardige diensten bedraagt het gemiddelde bij de 4 grootbanken 1426,67 euro.
Jaarlijkse besparing: 708,67 euro.

Maak zelf de vergelijking op basis van uw profiel

Lees ook

De in dit artikel vermelde tarieven zijn inclusief btw.