Téléphone

Deutsche Bank

Op 10 januari waren ze met 3.000, een week later met 14.000, vorige week met 35.000 en afgelopen zondag met 70.000. Vandaag hebben de verschillende klimaatmarsen in onze grote steden opnieuw een pak volk op de been gebracht. De roep van jong én minder jong om actie te ondernemen weerklinkt steeds luider. En dat is terecht.

Om de gevolgen van de opwarming onder de drempel van 2°C te houden, zou de jaarlijkse uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 30% moeten dalen. Ingrijpen is nodig.

De straat optrekken met spandoeken als ‘There is no planet B’, ‘Keep the Earth cool’, ‘Liever nu buizen dan naar Mars verhuizen’? Dat laat u misschien liever aan anderen over. Het licht uitdoen als u de kamer verlaat. De fiets voor de auto inruilen voor kleine afstanden. Of kraanwater drinken in plaats van flessenwater: wellicht maakt u vandaag zelf al kleine, bewuste keuzes om uw steentje bij te dragen.

Hetzelfde geldt voor uw beleggingen. Want ook hierin kunt u bewuste keuzes maken. Door bijvoorbeeld een deel van uw portefeuille specifiek te beleggen in1 :

  • Bedrijven die alternatieve energiebronnen ontwikkelen. Niet alleen in geothermie, waterkracht, wind- of zonne-energie. Maar ook in batterij-opslag en volledig nieuwe energiebronnen, zoals waterstof.
  • Ondernemingen die energie-efficiëntie verbeteren: zoals het gebruik van koolstofvezel om vliegtuigen te bouwen, precisielandbouw met gesofistikeerde navigatiesystemen, energiezuinig koken en verlichten, hoogisolerende bouwmaterialen, enzovoort.
  • Bedrijven die actief zijn in milieubescherming en natuurbehoud, zoals afvalbeheer, recyclage en waterzuivering.

Ook beleggen in bedrijven die het klimaat helpen?

Ontdek onze oplossing

Lees ook

1 Indien u belegt via een fonds of gestructureerd product bij Deutsche Bank investeert u niet rechtstreeks in duurzame bedrijven.