Samengevat

Wanneer heeft u de gegevens van uw Financial ID voor het laatst gecontroleerd? Denk eraan om minstens één keer per jaar uw persoonlijke situatie en financiële doelstellingen onder de loep te nemen. U heeft slechts een paar minuten nodig om uw profiel te updaten en herbevestigen. Zo blijft u genieten van uniek en gepersonaliseerd advies.

U krijgt van de tandarts een herinnering voor uw jaarlijkse controle? Dat is logisch, want het gaat over uw gezondheid. Uw garagist laat u weten dat uw wagen een onderhoud nodig heeft? Dat is normaal, want veiligheid gaat boven alles. Nu is het uw bank die u uitnodigt om een check-up van uw financiële situatie te doen. Waarom? Omdat u zo verder kunt blijven profiteren van het advies van onze specialisten.

Concreet betekent dit dat wij u vragen om uw Financial ID één keer per jaar te overlopen om er zeker van te zijn dat het nog steeds overeenstemt met uw persoonlijke situatie. Dankzij een bijgewerkt Financial ID kunt u blijven profiteren van uniek advies dat gebaseerd is op uw eigen doelstellingen.

Hoe beter wij onze klanten kennen, hoe beter wij u advies kunnen geven dat aansluit bij uw eigen behoeften. Via uw Online Banking kunt u in slechts enkele minuten tijd snel uw profiel overlopen en ons nog meer details bezorgen waarmee wij u dan de meest relevante aanbevelingen kunnen doen.

Het Financial ID: de basis

Het Financial ID vormt bij Deutsche Bank de basis van een vertrouwensrelatie: als u de juiste beslissingen wilt nemen voor uw geld, moet u kunnen rekenen op gepersonaliseerd advies. Uw adviseur moet dus precies begrijpen wat uw doelstellingen inhouden.

Neem dus de tijd om na te denken en om uw financiële doelstellingen zo duidelijk mogelijk te formuleren. Er is op zich geen goed of slecht advies, maar enkel advies dat al dan niet aan uw situatie is aangepast.

Hoe werkt het Financial ID? Het Financial ID bestaat uit vier delen:

  • uw kennis van financiële producten
  • uw financiële situatie
  • uw beleggingshorizon en verliestolerantie
  • uw financiële doelstellingen

Tot slot wordt u gevraagd om het onderdeel 'U beter kennen’ in te vullen; daar kunt u andere informatie toevoegen, zoals uw hypothecaire leningen of elementen uit uw vermogensplanning, maar ook uw favoriete sporten of hobby's.

Het is dus een stap waar u niet omheen kunt: leer om uw financiële identiteit zo goed mogelijk te bepalen en profiteer van advies op maat. Denk er dus aan om na te gaan of de gegevens in uw Financial ID nog kloppen: het is de beste manier om advies te krijgen dat aan uw persoonlijke situatie en doelstellingen is aangepast.

Klaar voor een financiële check-up?

Meld u aan op uw Online Banking, klik daarna rechts bovenaan op uw naam en ga naar de rubriek 'Mijn profiel' om uw Financial ID bij te werken.

Als u hulp nodig heeft, neem dan gerust contact op met onze experts van Talk & Invest op het nummer 078 153 154.

Mijn Financial ID bepalen

Lees ook