Management Server
Téléphone

Deutsche Bank

Waarom kennen we in België een getrouwheidspremie op onze spaarboekjes?

Article Headline


In België bestaat de rentevergoeding naast de basisrente uit een getrouwheidspremie. Deze laatste dateert uit de tijd waarin de overheid mensen wilde aanzetten om meer te gaan sparen.

Zo was er eerder ook een aangroeipremie om de aangroei van het geld op spaarboekjes te stimuleren. Het is Dit was de vergoeding die u ontving voor nieuwe stortingen die minstens zes maanden op uw spaarrekening bleven staan. Deze aangroeipremie werd een aantal jaren geleden afgeschaft. De getrouwheidspremie is dan weer een beloning voor wie zijn spaargeld twaalf opeenvolgende maanden op zijn spaarrekening aanhoudt.

Het basismechanisme van banken is enerzijds spaargeld aantrekken van hun klanten en anderzijds geld lenen aan andere klanten. Het is belangrijk dat er tussen beide een stabiele verhouding bestaat. De getrouwheidspremie en aangroeipremie helpten dus om de stabiliteit tussen het spaargeld en het door de bank uitgeleende geld over een lange periode te garanderen. Het is met andere woorden een maatregel die zowel de klant als de bank ten goede komt.

Wist u dit al?

De van roerende voorheffing vrijgestelde intrestschijf van uw spaarboekje is ook een maatregel om mensen te laten sparen.

Bij Deutsche Bank vindt u voor elke mijlpaal in uw leven een gepaste spaaroplossing.

Lees ook