Management Server
Téléphone

Deutsche Bank

Waarom beleggen in de Zweedse kroon?

Waarom beleggen in de Zweedse kroon?

De Zweedse kroon (SEK) stabiliseert alvorens zijn opmars verder te zetten

De Zweedse kroon (SEK) eindigde het jaar 2016 met een steile klim, ondersteund door de stijging van de Zweedse rente en de goede economische statistieken. Nadat de SEK ook in januari goede prestaties neerzette, lijkt deze momenteel op adem te komen om daarna zijn opmars verder te zetten.

Verwacht wordt dat de BBP-groei aanzienlijk zal verminderen, maar in 2017 toch in de buurt van 2% zal uitkomen. Dit is ruim boven het Europese gemiddelde. De aangename verrassing komt van de inflatie, die sinds half 2015 constant stijgt, maar met 1,7% nog steeds onder het doel van de Zweedse centrale bank (Riksbank) blijft. Die kondigde aan dat ze haar beleidsrente op -0,5% houdt en legde de nadruk op de toename van de economische activiteit in Zweden, maar ook op de nog steeds belangrijke geopolitieke risico’s. De recente sterke appreciatie van de SEK heeft ertoe geleid dat de Riksbank zijn mandaat om de wisselkoers te beïnvloeden verlengd heeft, die ze op korte termijn ziet stabiliseren. Op lange termijn geeft de centrale bank de voorkeur aan een waardestijging van de SEK.

Ook al blijft het discours accommoderend, het is niet uitgesloten dat de Riksbank haar laatste pijlen heeft verschoten. Voorlopig is een koerswijziging echter niet aan de orde. Rekening houdend met de inflatieverwachtingen en de gunstige omstandigheden voor de Zweedse economie, zal de SEK blijven versterken, maar aan een langzamer tempo, en op een meer graduele manier. De Zweedse munt kan echter wel een zekere volatiliteit vertonen en de beleggers moeten hier rekening mee houden in hun beleggingsbeslissing.De gestructureerde producten hieronder worden verdeeld door Deutsche Bank en zijn uitgedrukt in Zweedse kroon.

 • Deutsche Bank AG

  Deutsche Bank AG (DE) Europe Memory Coupon SEK 2022

  Gestructureerd schuldinstrument Uiterste inschrijvingsdatum:
  Doelstelling1

  Groei - Risicovolle activa

  Munt
  SEK
  Looptijd
  5 jaar
  Coupon
  Jaarlijks
  Recht op 100% terugbetaling2
  Ja

 • Natixis

  Natixis (FR) Fund Opportunity Coupon SEK 2025

  Gestructureerd schuldinstrument Uiterste inschrijvingsdatum:
  Doelstelling1

  Groei - Risicovolle activa

  Munt
  SEK
  Looptijd
  8 jaar
  Coupon
  Jaarlijks
  Recht op 100% terugbetaling2
  Ja


Gelieve het prospectus te lezen voor u een beleggingsbeslissing neemt.

Als belegger moet u weten dat enige volatiliteit van de munt en de rentes niet uit te sluiten is. Denk eraan om de vragenlijst 'Mijn Financial ID' in uw Online Banking in te vullen voordat u een belegging verricht. Zo bent u zeker van persoonlijk advies.

1. Bij Deutsche Bank stellen we U een unieke benadering voor, gebaseerd op 3 sleuteldoelstellingen: Liquiditeiten, Bescherming en Groei
Meer weten

2. Dit recht geldt enkel:
- Op eindvervaldag, bij het ontbreken van een vervroegde terugbetaling (voor sommige producten is een vervroegde terugbetaling mogelijk).
- Behalve in geval van wanbetaling of faillissement van de uitgever of van de uitgever en de garantiegever.