Management Server
Téléphone

Deutsche Bank

Tweede verblijf steeds aantrekkelijker

Article Headline


De voorbije twee jaar kochten 30.000 Belgen een tweede verblijf. Vooral buitenlandse optrekjes blijken steeds meer in trek. Droomt u van een buitenverblijf? Het is het ideale moment om uw droom te doen uitkomen. Zes redenen waarom.

Duurder in eigen land

De vastgoedprijzen bleven de voorbije jaren stijgen.

  • In Knokke vindt u nog amper een tweekamerflat met zicht op zee voor minder dan 500.000 euro.
  • In sommige Ardense dorpjes schieten de huizenprijzen elk jaar de hoogte in.

Goedkoper in buitenland

Sommige landen hebben een grote vastgoedcrisis achter de rug, waardoor panden er betaalbaar zijn geworden. Onder meer in Spanje en Portugal zijn er vaak koopjes.

Gemakkelijk bereikbaar

Lowcost-verbindingen, hogesnelheidstreinen, enz. maken buitenlandse bestemmingen makkelijker bereikbaar.

Minder malafide praktijken

Het gesjoemel van gewetenloze bouwpromotoren dat in de jaren 90 en begin jaren 2000 de krantenkoppen haalde, lijkt tot het verleden te behoren.

Meer duidelijkheid over internationaal erfrecht

Sinds 17 augustus 2015 geldt een nieuwe Europese regelgeving inzake erfrecht. Nu zijn de regels duidelijker: als er geen keuze gemaakt is, bepaalt de laatste verblijfplaats van de overledene welke wetgeving van toepassing is op de nalatenschap.

Aantrekkelijk fiscaal klimaat (in Spanje)

Vrijstelling van erfbelasting. In Spanje bent u in sommige regio’s vrijgesteld van erfbelasting op uw tweede verblijf (bijvoorbeeld in Madrid, Valencia en de Balearen).

En de financiering?

De aankoop van een tweede verblijf of ander vastgoedproject financieren zonder uw effecten te verkopen? Dat kan. Met de lening op afbetaling DB Investment Loan is het volledige bedrag dat u leent om uw vastgoedproject te financieren gedekt door uw effectenrekening (en eventueel wat spaargeld). De intresten op het krediet kunt u terugbetalen met de eventuele toekomstige inkomsten uit uw portefeuille. Er zijn geen notariskosten of dossierkosten verschuldigd en alles verloopt sneller dan bij een klassieke hypothecaire kredietaanvraag.

Let op, geld lenen kost ook geld.

Interesse?
Neem contact op met onze specialisten van Tele-Invest op 078 153 154 of maak een afspraak in uw Financial Center op 078 156 160.

Lees ook

Le contenu de cet article est basé sur la législation (fiscale) en vigueur au moment de la rédaction de l'article, qui peut être modifiée à tout moment par le législateur. L’information contenue dans cet article est recueillie aux meilleures sources mais n’engage pas la responsabilité de Deutsche Bank AG Succursale de Bruxelles.