Management Server
Téléphone

Deutsche Bank

Solidariteit waar iedereen wel bij vaart

Solidariteit waar iedereen wel bij vaart


Deutsche Bank België zet geregeld initiatieven op de rails die de maatschappij ten goede komen. Een overzicht.

1. Samenleving

Sinds 2013 steunt Deutsche Bank België elke winter minderbedeelden via de organisatie Sospeso. Een ‘caffè sospeso’ is een Napolitaanse traditie waarbij je één koffie bestelt en er twee betaalt; één voor jezelf en een voor een minderbedeelde klant die er om kan vragen. Die traditie vormde de inspiratie voor Deutsche Bank om in België hetzelfde concept toe te passen. Alle acties hiervoor brachten sinds december 2013 al ruim 200.000 euro op. Het geld gaat naar twee goede doelen die warme maaltijden aan minderbedeelden verdelen tijdens de winter: het Belgische Rode Kruis in Wallonië en Brussel en Innocenti Tegen Honger in Vlaanderen.

Naast de vaste samenwerkingsverbanden organiseert Deutsche Bank België ook losse activiteiten. Een van de meest recente was een wandeltocht ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. De actie bracht 10.000 euro op. Geld dat integraal bestemd is voor hulpprojecten, wetenschappelijk onderzoek en preventie- en informatiecampagnes.

Ook via andere gelegenheidsacties proberen onze medewerkers hun steentje bij te dragen aan de samenleving. Zo heeft een groep medewerkers een schoolgebouw herschilderd voor kinderen die er geplaatst zijn door de jeugdrechter. Daarnaast werden ook projecten opgestart om oudere mensen meer mobiliteitskansen te geven.

Kom op tegen Kanker
Wandeltocht ten voordele van Kom Op Tegen Kanker

2. Sport

Sinds 2012 is Deutsche Bank hoofdsponsor van Royal Antwerp Hockey Club (RAHC). Als een van de meeste prestigieuze hockeyploegen van het land speelt het team op het allerhoogste niveau. “Dankzij de sponsoring van Deutsche Bank kunnen we heel wat zaken realiseren, zoals ons jaarlijks internationaal jeugdtoernooi. Ze voorziet bijvoorbeeld in gepersonaliseerde T-shirts waarin een gps-chip zit verwerkt. Op die manier kunnen we de wedstrijden beter analyseren”, vertelt Tom Hendrickx van de Royal Antwerp Hockey Club.

In de Eredivisie is Deutsche Bank ook hoofdsponsor van hockeyclub Indiana THC uit De Pinte, nabij Gent.

Royal Antwerp Hockey Club
Royal Antwerp Hockey Club

3. Cultuur

Image Caption
© Foto: Alex Salinas | The Dress - Maison Natan

Ook op cultureel vlak probeert Deutsche Bank België een steentje bij te dragen.

Een van de jongste initiatieven was de schenking van een jurk aan het ModeMuseum van Antwerpen.

Dat gebeurde in een samenwerking met modehuis Natan, die de jurk speciaal voor deze gelegenheid ontwierp.

Lees ook