Management Server
Téléphone

Deutsche Bank

Bevorder de reële economie, samen met Deutsche Bank


De dingen anders bekijken, naar rendement streven en tegelijk een maatschappelijk project steunen, nieuwe kansen bieden aan ondernemers met beperkte middelen, ... Sommigen dromen ervan, anderen maken het mogelijk. Deutsche Bank onderschrijft het unieke en innoverende businessmodel van Funds For Good N.V.

Een andere visie op rendement

Om beleggers tevreden te stellen, is het uiteraard de bedoeling dat de financiële producten ter ondersteuning van de activiteit van Funds for Good N.V. rendement boeken. Maar tegelijkertijd bieden ze mensen met beperkte middelen de kans om werk voor zichzelf te creëren en dankzij hun bedrijfsproject weer deel te nemen aan het beroepsleven.

Hoe? Door 50% van de winst van de onderneming te besteden aan de toekenning van microkredieten en leningen op eer (zonder intrest of waarborg) via Funds for Good Philantropy. Als er geen winst gemaakt wordt, stort Funds for Good N.V. elk kwartaal 10% van zijn omzet door naar Funds for Good Philantropy.

(Toekomstige) ondernemers krijgen van Funds for Good N.V. begeleiding van een vrijwillige coach die hen wegwijs maakt en helpt bij hun toekomstige project.

Wist u dit?

Funds for Good N.V. is een 100% onafhankelijke onderneming, onder het voorzitterschap van Pierre-Olivier Beckers, vroegere CEO van Delhaize. Drie ondernemers uit de wereld van consulting en finance startten dit originele initiatief en leiden het.

Het donatieproces is transparant en wordt gecontroleerd door de onafhankelijke instelling Forum Ethibel. Zij garandeert dat Funds for Good N.V. zijn verbintenissen nakomt.

Onrechtstreeks bijdragen tot oprichting van lokale bedrijven

Microkredieten in combinatie met een aangepaste begeleiding leveren indrukwekkende resultaten op: 80% van de begunstigden van een microkrediet geraakte binnen vijf jaar na de toekenning van de lening uit de problemen. 90% van de microkredieten worden helemaal afgelost.

Sinds de oprichting van Funds for Good N.V. in 2011 kwamen al 45 jonge ondernemingen tot bloei. Een steenhouwer, restaurateur, koerier, groentekweker, biowinkel, crèche..., het zijn allemaal initiatieven die bij u in België opgestart werden.

Op de site van Funds for Good N.V. kunt u de projecten niet alleen volgen, maar ook klant worden van die ondernemers. Zin om uw knowhow te delen? Word dan vrijwillige coach van die toekomstige ondernemers.

Deutsche Bank zet haar schouders onder dit maatschappelijk initiatief

Met haar expertise in beleggingen wil Deutsche Bank de maatschappelijke aanpak van Funds for Good N.V. ondersteunen. Die stemt namelijk volledig overeen met haar filosofie inzake transparantie en innovatie. Beleggingsadvies en tastbare maatschappelijke impact vullen elkaar binnen dit project perfect aan.

De gemeenschappelijke ambitie van Deutsche Bank en Funds For Good N.V. is om een derde van de inkomsten aan Funds For Good Philantropy te schenken, met name de inkomsten die voortvloeien uit de verkoop bij Deutsche Bank van de financiële producten die het initiatief van Funds For Good N.V. ondersteunen. Het gaat om een ambitieus project, want de doelstelling is om op jaarbasis 100.000€ uit te betalen, wat 40 ondernemers zal toelaten om hun zaak op te starten.

Door te beleggen in de financiële producten die het initiatief van Funds For Good N.V. ondersteunen, geniet u niet alleen van de mogelijke opbrengsten, maar effent u voor ondernemende mensen ook het moeilijke pad naar werk.


Ontdek enkele videogetuigenissen van jonge ondernemers die Funds for Good N.V. ondersteunt

Thibaut "Menuiserie Noble Bois"

Prescillia "Les Plats du jour de Prescillia"

Guita & Ahad "Caffungi"

Wilt u graag meewerken aan het sociale initiatief van Funds For Good N.V.?