Management Server
Téléphone

Deutsche Bank

Samengevat

  • Beleggen kan ook met kleine bedragen.
  • Afhankelijk van uw beleggersprofiel bestaan er verschillende oplossingen.
  • Sommige beleggingen kunnen ook een regelmatig inkomen genereren.

J.P. Morgan Asset Management hield een enquête bij 1.000 Belgen van 18 tot 651. De opvallendste citaten - en wat is ervan aan?

"2 Belgen op 3 zijn ontevreden over de opbrengst van hun spaarrekening"

> Waar

"De centrale banken houden de rente historisch laag. Daardoor brengt geld op een zicht- of spaarrekening nauwelijks nog iets op. Door de inflatie smelt uw koopkracht zelfs weg. Die situatie zal zeker de eerste jaren niet snel veranderen”, vertelt Knut Huys, Senior Fund Manager bij Deutsche Bank.

"Beleggingen bieden een potentieel hogere opbrengst dan het klassieke spaarboekje. Maar, blijkt uit de enquête: 26% van de Belgen is bang voor schommelingen. Kunnen beleggingen fluctueren? Ja, zeker. Het is daarom belangrijk dat u het geld op lange termijn kan missen. Wie in aandelen belegt - en als zijn beleggersprofiel en beleggingshorizon het toelaat - is in het algemeen op de heel lange termijn beter af, maar moet op korte termijn wel tegen schommelingen kunnen."

"Ben je daartoe niet bereid, dan kunnen flexibele gemengde fondsen een minder volatiele oplossing bieden (volatiliteit is de mate van beweeglijkheid van de koers). Dergelijke fondsen investeren niet alleen in aandelen, maar kunnen ook in obligaties en liquiditeiten beleggen en hun beheerder kan op elk moment de samenstelling ervan herzien. Ze zijn dus doorgaans minder volatiel dan aandelen, maar bieden potentieel een hogere opbrengst dan een spaarboekje. Let wel: het belegde kapitaal is niet beschermd."

Kom meer te weten over gemengde fondsen

"20% van de Belgen is niet in staat om zijn risicobereidheid te bepalen"

> Niet waar

"Risicobereidheid is niet zo zwart-wit als veel banken het voorstellen: volgens ons zijn de beleggersprofielen ‘offensief’ en ‘defensief’ – die doorgaans door de grootbanken worden toegepast - niet nauwkeurig genoeg”, vervolgt Knut Huys. “Daarom heeft Deutsche Bank het Financial ID ontwikkeld, waarmee u heel precies uw risicoprofiel bepaalt op basis van uw kennis en ervaring, financiële situatie en beleggingsdoelstellingen. Geen enkel Financial ID is hetzelfde omdat ook geen enkel mens hetzelfde is."

Bepaal uw risicoprofiel

"43% van de Belgen denkt dat investeren alleen voor rijken is weggelegd"

> Niet waar

"Ook met beperktere bedragen kunt al beleggen. Wie bescheiden wil beginnen, kan bij Deutsche Bank bijvoorbeeld instappen in het DB Investment Plan. Vanaf 100 euro per maand belegt u dan in een beleggingsfonds naar keuze.

  • U bepaalt het bedrag van uw periodieke stortingen.
  • Het bedrag wordt belegd in een fonds dat door professionals wordt beheerd.
  • U kunt uw stortingen op elk moment aanpassen of onderbreken, of uw deelbewijzen gedeeltelijk of volledig verkopen.
  • Er zijn geen in- of uitstapkosten.

Het voordeel is dat het risico om in te stappen op een verkeerd moment kleiner is: u belegt automatisch en regelmatig zodat de pieken en dalen van de koers worden afgevlakt. Om uw keuze te vergemakkelijken, heeft Deutsche Bank een aantal fondsen gegroepeerd in haar DB Best Advice-selectie. Of u kunt raad vragen aan een adviseur van Deutsche Bank."

Start met een DB Investment Plan en ontvang tot 500 euro cashback2

"36% van de Belgen is geïnteresseerd in investeringen die een regelmatig inkomen uitkeren."

> Waar

"Veel Belgen vrezen dat ze met het wettelijk pensioen niet zullen toekomen. Een oplossing kan zijn om te investeren in gemengde inkomensfondsen die zich richten op instrumenten met een hoog rendement. Door te opteren voor een distributievariant kan de houder een potentieel regelmatige inkomstenstroom verkrijgen. U neemt dan wel een hoger risico en u hebt onder meer geen kapitaalsbescherming."

Maak vrijblijvend een afspraak met een adviseur om meer te weten over deze oplossing

"71% van de Belgen heeft geen beleggingsproducten in portefeuille"

> Waar

"Misschien is dat nog de meest frappante statistiek. Mensen weten wel dat een spaarboekje momenteel niets opbrengt, maar ze doen er niets aan. Terwijl beleggen – als u maandelijks geld opzij kunt zetten en geen vastgoed- of andere plannen hebt met uw spaargeld - toch meer kans geeft om niet te verarmen. Het hoeft niet direct met grote bedragen te zijn, als je er maar mee begint. Vele kleintjes maken één grote."

Vandaag nog een potentieel hoger rendement op uw spaargeld behalen?

Bel ons op 078 156 160 om een afspraak te maken met een adviseur in een van onze Financial Centers.

Verkiest u telefonisch advies? Bel dan Talk & Invest op 078 153 154.

Elke beleggingsbeslissing moet gebaseerd zijn op de essentiële beleggersinformatie en in overeenstemming zijn met het Financial ID.

Lees ook

1 « Income Barometer 2018 » studie, uitgevoerd tussen 23/03/2018 en 03/04/2018 door GfK Euro Bus® voor J.P.Morgan Asset Management (Europe) SARL bij 1.000 personen tussen 18 en 65 jaar die internet gebruiken. Steekproef representatief voor de Belgische bevolking. De volledige studie is beschikbaar op http://www.jpmorganassetmanagement.lu.

2 Alle details over DB Investment Plan vindt u in het reglement DB Investment Plan. Als u uw DB Investment Plan activeert vóór 31/12/2018, krijgt u een premie van € 100 tot max. € 500 per periodieke belegging met een ononderbroken looptijd van minstens 18 maanden. Deze actie geldt voor maximum 5 periodieke beleggingen (maximum 500 euro premie). Alle detail over de actie vindt u in het actiereglement.