Samengevat

  • Via open architectuur kunt u naast huisproducten ook intekenen op beleggingsoplossingen van andere banken of vermogensbeheerders.
  • Op die manier kunnen beleggers een portefeuille samenstellen die exact aan hun eigen doelstellingen voldoet.
  • Een adviseur geeft beleggers onpartijdig advies en stelt de belangen van de cliënt centraal.

In de bankwereld wordt soms gesproken over open architectuur. Wat betekent dat precies?

Bij open architectuur wordt een productaanbod uitgebreid naar producten van andere financiële instellingen. U kunt dus intekenen op de beleggingsoplossingen 'van het huis', maar ook op de producten van andere banken of vermogensbeheerders. We zouden het kunnen vergelijken met een concessiehouder die Italiaanse sportwagens verkoopt, maar zijn klanten ook Franse stadsauto's, Japanse hybrides of Duitse berlines aanbiedt, naargelang de manier waarop ze hun wagen willen gebruiken.

Waarom zouden we ook producten van andere financiële instellingen aanbieden?

Iedere belegger heeft zijn eigen doelstellingen. Een aanbod van vijf of zes 'huisproducten' is te beperkt en leidt tot standaardportefeuilles die totaal niet zijn afgestemd op het unieke profiel van iedere belegger. Door het gamma open te stellen naar honderden oplossingen, kunnen de beleggers een portefeuille samenstellen die exact aan hun eigen doelstellingen voldoet.

Een ander argument voor open architectuur is dat geen enkele beheerder kan beweren dat hij op alle vlakken de beste is. Door het gamma uit te breiden naar andere beheerders, krijgen we toegang tot de beste oplossingen van de markt omdat iedere beheerder zijn eigen affiniteiten of specialiteiten heeft.

Dreigen de beleggers niet in de war te raken als we hen een te ruime keuze aanbieden?

Hier grijpt de adviseur in. In open architectuur is zijn rol essentieel: hij begeleidt de cliënt en helpt hem de producten te kiezen die het best aan zijn verwachtingen voldoen. Maar opgelet: om doeltreffend te zijn, moet zijn advies onpartijdig zijn. Een echt objectieve adviseur moet de belangen van de cliënt dienen en niet zijn eigen belangen! Dat is de reden waarom Deutsche Bank beleggingsfondsen verdeelt tegen een van de laagste tarieven op de markt. Op die manier heeft de adviseur die u een product aanbeveelt dus slechts één doel voor ogen: ervoor zorgen dat u tevreden bent. Hij heeft er geen enkel voordeel bij om u een bepaald product aan te bevelen in plaats van een ander.

Welke fondsen passen het best bij uw doelstellingen?

Bij Deutsche Bank bieden wij u meer dan 1.800 fondsen van een dertigtal verschillende partners, tegen een van de laagste tarieven op de markt*.

Ontdek onze tool voor fondsenselectie

Lees ook

* Meer info over de tarieven van Deutsche Bank vindt u op deutschebank.be/nl/tarieven.html