Management Server
Téléphone

Deutsche Bank

De Noorse kroon als beleggingsopportuniteit


Waarom niet beleggen in oplossingen in vreemde valuta om uw beleggingen te spreiden? Focus op de Noorse kroon (NOK).Om uw beleggingsportefeuille zo goed mogelijk te spreiden, kan het nuttig zijn om te beleggen in vreemde valuta. Focus op de Noorse kroon (NOK).

De Noorse kroon (NOK) kan terugblikken op een geslaagd 2016, vooral dankzij de opvering van de grondstoffenprijzen. Begin 2017 ging de NOK op zijn elan door, maar in maart volgde een verzwakking als gevolg van een terugval van de olieprijs en een lagere inflatie dan verwacht.

Olieproducten en de Noorse economie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het zwarte goud vertegenwoordigt dan ook meer dan 40% van de Noorse uitvoer en bijna 25% van het BBP. De investeringen in deze sector zullen wellicht verder dalen, maar het ergste lijkt achter de rug volgens de Noorse regering. In 2016 groeide het Noorse BBP nog met 0.8% en voor dit jaar wordt een stijging tot 1.6% in het vooruitzicht gesteld.

De NOK zou opnieuw terrein moeten winnen

Een tweede element dat de NOK beïnvloedde, was het inflatiecijfer. Dat kwam voor februari veel lager uit dan verwacht (2,5% tegenover een voorspelde 2,9%) en deed de beleggers vrezen voor een renteverlaging door de Noorse centrale bank (Norges Bank). Uiteindelijk liet die haar beleidsrente onveranderd, ervan uitgaande dat de daling slechts tijdelijk was en dat de inflatie in 2017 boven de vooropgestelde 2.5% zal blijven. Daarenboven speelden de risico’s op een oververhitting in de vastgoedsector en de zeer hoge schuldgraad van de gezinnen mee in de beslissing. In deze context valt het te verwachten dat de Norges Bank haar beleidsrente nog geruime tijd op dit historisch lage niveau zal handhaven.

Wij delen de mening van de Noorse regering, namelijk dat de economie de impact van de daling van de olieprijzen reeds grotendeels geabsorbeerd heeft. Ook al zijn er nog naschokken mogelijk, wij verwachten dat de NOK opnieuw terrein zal winnen tegenover de euro.

Wel zou de Noorse munt een zekere volatiliteit kunnen vertonen, een element waarmee beleggers rekening moeten houden in hun beslissingen.


Het gestructureerd product hieronder wordt verdeeld door Deutsche Bank en is uitgedrukt in Noorse kroon.


 • Credit Suisse (CH)

  Credit Suisse (CH) Fund Opportunity Coupon NOK 2023

  Gestructureerd schuldinstrument Uiterste inschrijvingsdatum:
  Doelstelling1
  Munt
  NOK
  Looptijd
  6 jaar
  Coupon
  Jaarlijks
  Recht op 100% terugbetaling%2
  Ja

Gelieve het prospectus te lezen voor u een beleggingsbeslissing neemt.

Lees ook

Als belegger moet u weten dat enige volatiliteit van de munt en de rentes niet uit te sluiten is. Denk eraan om de vragenlijst 'Mijn Financial ID' in uw Online Banking in te vullen voordat u een belegging verricht. Zo bent u zeker van persoonlijk advies.

1Bij Deutsche Bank stellen we U een unieke benadering voor, gebaseerd op 3 sleuteldoelstellingen: Liquiditeiten, Bescherming en Groei
Meer weten

2Dit recht geldt enkel:
- Op eindvervaldag, bij het ontbreken van een vervroegde terugbetaling (voor sommige producten is een vervroegde terugbetaling mogelijk).
- Behalve in geval van wanbetaling of faillissement van de uitgever of van de uitgever en de garantiegever.